Паническо разстройство - 66

• 1 680
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Аз го пия,но не съм пила другия и не мога да сравнявам.По принцип е слаб,но с него пия и тритико.На общия фон от пременопаузата и др проблеми се чувствам добре,но си следя много показатели и съм ограничила определени храни.

# 31
Здравейте, поя ципралекс от две години, но напоследък не се чувствам добре и пси преооръча да сменим с бринтеликс. Какво ви е мнението за него?

# 32
Здравейте, поя ципралекс от две години, но напоследък не се чувствам добре и пси преооръча да сменим с бринтеликс. Какво ви е мнението за него?
И на мен сега ми изписаха бринтеликс. Очаквам мнения

# 33
  • Швейцария
Бринтеликс е хубав медикамент, но слаб. Ако на Ципралекс се чувсвате зле, не виждам как с него ще сте по-добре. Но все пак вашият пси е наясно със състоянието ви и щом така е преценил...

# 34
  • София
Само да кажа, че от Велаксин не се пълнее. Велаксинът е много добро лекарство.

# 35
Бринтеликс е хубав медикамент, но слаб. Ако на Ципралекс се чувсвате зле, не виждам как с него ще сте по-добре. Но все пак вашият пси е наясно със състоянието ви и щом така е преценил...
Благодаря за мнението. Четох, че доста хора са имали гадене от него? При вас имаше ли? От ципралекса не съм имала и винаги сутрин на гладно го пия.

# 36
  • Швейцария
Не съм пила Бринтеликс и не мога да кажа. Моята пси каза, че за мен е прекалено слаб. Иначе ние с нея сме приятелки и не е казвала някой да се е оплакал, че има гадене от него.

# 37
Една потребителка по-назад сподели,че е имала гадене.Това не означава,че и при вас ще е така.Всеки организъм е различен и се лекуват различни неразположения.И всеки знае за себе си кое на каква цена може да понесе.Няма нищо универсално.

# 38
Само да кажа, че от Велаксин не се пълнее. Велаксинът е много добро лекарство.
От велаксин не се пълнее, но влияе на пролактина, следователно и на останалите хормони. От там идва проблема, задържа много вода.

# 39
Една потребителка по-назад сподели,че е имала гадене.Това не означава,че и при вас ще е така.Всеки организъм е различен и се лекуват различни неразположения.И всеки знае за себе си кое на каква цена може да понесе.Няма нищо универсално.
Така е, просто вече се побърках с хапчета. От нерви вдигнах и кръвно, от там кардиолози, невролози, ямр, всичко наред, а на моменти пак ми се вдига кръвното. Проблемът при мен е, че не искам да пия в допълнение ксанакс и т.н.

# 40
На мен преди 2г (август 2023-та) ми бяха изписали Золофт. Проблемите са депресия (по-скоро лека или средна), тревога (също по-скоро лека или средна).

Също, от години пия модафинил за следобедна умора. А от 1-2 години - ноотропил. Усещам мозъка си по-свеж и работоспособен с ноотропила.

През август 2023-та  реших, че не ми трябва АД. Карах още месец-два като се опитвах да оправя нещата без АД. Но, нещо не се получаваше. Отидох на друг пси, той ми изписа Бифлокс. Ефектът беше много позитивен след около седмица - депресията не мисля, че напълно отшумя, но тревогата я овладя много добре. Депресията може би имаше и причина да не я овладее напълно - малко след като започнах приема на бифлокс се случи нещо с мой близък, което бе много депресиращо. Ако не бях на бифлокс щях да бъда смачкан. А така това събитие не ме смачка, но явно нямаше и как да не остави никаква следа. Допускам, че ако не беше се случило това събитие бифлокса можеше да оправи и депресията.

Проблемът с бифлокса бе, че ми докара безсъние. Пси ми препоръча да спра модафинила. Което и направих. Сънят се оправи, но тогава пък се усещах по-малко работоспособен. Модафинилът ме прави по-организиран. По принцип имам си и, може би, някаква лека форма на ADD, та организираността не ми е сила. Модафинилът помагаше с това и затова като го спрях усетих липсата му.

Пих бифлокс 3-4 месеца, след което вече се чувствах по-добре и реших да го спра. Върнах модафинила.

Нещата вървяваха що-годе ОК за около година. Но от началото на тази година пак започнаха да се случват много неприятни неща в живота ми. И депресията се върна. Тя не си беше отишла напълно, но сега вече е по-осезаема. Също страшно много се усили тревогата - поради други събития, които се случиха също през последните няколко месеца.

Усетих, че имам нужда от АД.

Колебаех се дали да не взема пак бифлокс, но докато се колебаех преди 3 дни се почувствах настинал и изпих 100-тина грама ракия. Изключително рядко пия алкохол. Удари ме леко в главата, но спах като къпан и на следващия ден бях по-спокоен (макар и да имах съвсем лек махмурлук).

Не ми се ще да правя терапия с алкохол затова, реших, че все пак ще започна с АД. Реших този път да пия Золофт понеже е по-малко активиращ от Бифлокс. Просто не ми се ще да спирам Модафинила.

И така преди 2 дни започнах Золофта с прием на една таблетка сутринта, а вечерта взех и Ашваганда. Първата нощ спах добре.  На следващия ден (вчера) бях спокоен и енергичен.

Вчера сутринта пак взех таблетка Золофт заедно с Модафинил и Ноотропил. Вечерта взех пак Ашваганда. Обаче тази нощ хич не мигнах. Станах в 3.30, взех отново Золофт, Модафинил и Ноотропил. След което ми хрумна да погледа рецептата, която ми бяха дали преди 2г и видях, че е написано, че първите 2 дни да се взема по 1/4 таблетка сутрин и през няколко дена дозата се увеличава и стига 1 таблетка сутрин чак на 10-тия ден.

С други думи, аз съм започнал с 4 пъти по-висока доза.

Какво да направя - да пропусна ли 1 ден или просто да продължа с дозата, която е препоръчана за съответния ден?

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 05:05 от N_ik

# 41
Има ли някой на Анафраил ? Имате ли някаква информация относно липсата му? Къде го намирате , информация относно евентуални доставки?

# 42
Има ли някой на Анафраил ? Имате ли някаква информация относно липсата му? Къде го намирате , информация относно евентуални доставки?
В Турция аз от там си го набавям.

# 43
Анафранил от колко мг ви е необходим?
Аз за момента имам , не е крещяща нужда , но ако някъде има бих купила, да имам за по-дълго време . От както изчезна 25мг.сега пия от 10

# 44
Здравейте,
Отчайвам се вече. През деня е АД. Искам само да спят, защото явно имам депресия и нямам желание за нищо. Почнах и към алкохол да посягам, което грам не е окей.

Случвало ли ви се е нищо да не ви се прави и да имате чувството, че времето не минава.

Благодаря предваеително

Общи условия

Активация на акаунт