Паническо разстройство - 66

• 4 936
  • 187
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, повечето сме на лечение в тази тема.Аз приемам есобел.Имам хипохондрия и целия спектър на тревожното разстройство.Лекарството помага да не се връзвате така на мислите си, да се успокоите една идея и от там нататък си трябва работа с психолог.

# 91
Имам въпрос само до хората спрели Клонарекс:

Пия го от близо 7 години, но не е изписан от психиатър, бях на АД известно време но без ефект и ги спрях сам, но бензото не мога, а и пише че рязкото спиране може да се умре, личния не обръща внимание, два психиатъра ме върнаха (не ми дадоха схема). До колкото знам по метода на Аштън процеса на спиране е от една до две години, с това нямам проблем. Моля ако някой го е спрял да ми даде схемата, моля го от сърце, в момента го приемам от доза 1 мг половинка понякога пропускам но изпадам в силна абстиненция, безсъние, треперене, тревожност и избохливост
За съжаление сина ми е на същата доза вече две години. Не знам как ще спре, не ми стига ъкъла. Още докато беше в болницата при започване на дозата, му казаха , че такава доза се спира в болница.

# 92
Здравейте, повечето сме на лечение в тази тема.Аз приемам есобел.Имам хипохондрия и целия спектър на тревожното разстройство.Лекарството помага да не се връзвате така на мислите си, да се успокоите една идея и от там нататък си трябва работа с психолог.

Есобел си е есциталопрам до колкото виждам в интернет? От колко време го приемате и  има ли някакви странични ефекти? И аз съм с тревожно разстройство но хипохондрията ми е просто отвратителна и работата с психолог явно не е достатъчна и за това исках да попитам за повечко информация за лекарствата.

# 93
И аз съм на есциталопрам за тревожност и хипохондрия. Помага ми да не изпадам в толкова дълбоки кризи и да преминавам по-лесно през такива моменти. Със сигурност не са изчезнали напълно и на моменти пак ми е трудно, но не е и каквото беше преди. Странични ефекти не съм имала, само първите две седмици докато привикна. Постепенно стигам до извода, че работата с психотерапевт може допълнително да помогне, имате ли опит психотерапевти? Аз лично бях много зле преди да започна лекарствата преди три години и виждам полза. Подобриха ми качеството на живот значително.

# 94
Започнах цяло хапче на 06.07.2025г., имах пълна палитра от негативни симптоми в началото на лечението, каквито се очаква да има.Не изброявам едно по едно защото аз имах всички, но все пак е индивидуално и не искам да се филмирате излишно.Започнете лечение и вижте как се чувствате.Няма да навреди според мен.Хипохондрията си е чист страх от смъртта, стабилизирайте се първо с медикамент и след това започнете работа с психолог.Аз ходя на терапия от 7 месеца, мнооого по-добре се чувствам.Изплуваха доста неща, които са ме тормозили в годините и тревожността ги е замаскирала.Трябва да разберете как работи мозъка и да прегледате проблемите, които имате на дневен ред.

# 95
Имам въпрос само до хората спрели Клонарекс:

Пия го от близо 7 години, но не е изписан от психиатър, бях на АД известно време но без ефект и ги спрях сам, но бензото не мога, а и пише че рязкото спиране може да се умре, личния не обръща внимание, два психиатъра ме върнаха (не ми дадоха схема). До колкото знам по метода на Аштън процеса на спиране е от една до две години, с това нямам проблем. Моля ако някой го е спрял да ми даде схемата, моля го от сърце, в момента го приемам от доза 1 мг половинка понякога пропускам но изпадам в силна абстиненция, безсъние, треперене, тревожност и избохливост
За съжаление сина ми е на същата доза вече две години. Не знам как ще спре, не ми стига ъкъла. Още докато беше в болницата при започване на дозата, му казаха , че такава доза се спира в болница.
На колко години е? То ако се спира в болница, по добре да си карам на него, наркомани и алкохолици как ги третират в диспансерите и болницата не е истина, съжелявам за сина ви

# 96
lavender_p в кой град провеждате консултация с психолог

# 97
В София, едва няколко пъти съм ходила все още. Избрах психотерапевт с добри отзиви от супердок. Simple Smile

# 98
Димитър 433, той е 24години и има депресия, която не се повлиява от антидепресанти. Не може да спи . Едиствено с тази доза спи по няколко часа.

# 99
Димитър 433, той е 24години и има депресия, която не се повлиява от антидепресанти. Не може да спи . Едиствено с тази доза спи по няколко часа.
Може да има инсомния, а при инсомния и бензото не действа много, знам го от опит, ако е прекалено тежко безсънието, може да го заведете на невролог, психиатър едва ли може да направи нещо, освен антидепресант за сън подобен на Ремирта, но едва ли ще подейства, ох направо се припознавам в сина ви... от ПР-то каква му е симптоматиката

# 100
Какво е ПР-то? Започна със здравословен проблем- спортна травма. Стреса стана още по-голям, когато отиде в София студент. Депресията се засили и с нея много тежко безсъние. Спеше по един-два часа ,А понякога не спеше един-два дни. Това продължи две години преди да се съгласи да пие антидепресанти и бензодиазепин за съня. Състоянието му беше отчайващо и продължава да е. От тежкото безсъние продължение на години ,почнаха силни болки в мускулите и ставите пълно безсилие, неработоспособен е, не излиза навън. Не знам невролог какво ще му изпише. То на какви ли не доктори го заведохме. Почти година отка зва да ходи по доктори. Правихме генетичен тест и той не помогна. Почти няма лекарство ,което да не е пробвал. Нищо не му действа.

# 101
Здравейте! Моля за помощ! Отдавна съм с всичките тези проблеми - депресия, ПА… Но ги контролирах, от лятото съм със сърцебиене и ми се появява от нищото. В последно време се събуждам със сърцебиене и е ад. Не смея едно вино да изпия, една цигара са изпуша. Тези неща ми обострят състоянието.
Вече не ми се ходи само по кардиолози. Ходя на профилактични преглед веднъж, два пъти в годината без извънредно ходене.
Какво да правя с това сърцебиене? Моля за помощ?
Пия валедол, лексотан и разни алора, глас мента

# 102
master333 - от какво е сърцебиенето? на нервна почва или друг проблем? постоянно ли е или епизодично? проверете щитовидната жлеза и други хормони. в краен случай ще ви изпишат бета блокер. ако е на нервна почва, спокойствие, движение, спорт, медитация с контрол на дишането и пулса

# 103
Какво е ПР-то? Започна със здравословен проблем- спортна травма. Стреса стана още по-голям, когато отиде в София студент. Депресията се засили и с нея много тежко безсъние. Спеше по един-два часа ,А понякога не спеше един-два дни. Това продължи две години преди да се съгласи да пие антидепресанти и бензодиазепин за съня. Състоянието му беше отчайващо и продължава да е. От тежкото безсъние продължение на години ,почнаха силни болки в мускулите и ставите пълно безсилие, неработоспособен е, не излиза навън. Не знам невролог какво ще му изпише. То на какви ли не доктори го заведохме. Почти година отка зва да ходи по доктори. Правихме генетичен тест и той не помогна. Почти няма лекарство ,което да не е пробвал. Нищо не му действа.
Пускали ли сте му вит Д и Б12 за съня което наистина действа е магнезивия бизглицинат, той е за сън, спокойна психика и трайно намалява отпадналостта, аз бях така преди няколко месеца, и откакто пия магнезия съм една идея по добре. Моят вид Д беше много нисък, Б12 също, а когато са в дефицит е страшно, ако сте пускали изледвания и всичко е наред, тогава не знам.

# 104
  • Швейцария
Стига глупости, магнезиев бисглицинат за сън, при положение, че тежки лекарства не действат? И него го пия, и ВитД, и приспивателни и пак не спя повече от 6 часа.

Общи условия

Активация на акаунт