Отговори
# 75
  • София
Това с общите пароли е абсурдно. Дори майка ми като почина и закрих ФБ профила с формуляр към ФБ и никой не може да влиза в него, дори от нейните устройства, а нейните устройства не съм ги пипала и ако се наложи да се ползва лаптоп или телефон единственото, което бих направила е форматиране, т.е. изтриване на всичко автоматично. А ми беше родител и близък човек, и и знам паролите, защото съм ги измислила аз. Има една линия, която просто не бива да се преминава и това е тя. Когато бях омъжена никога не ми е хрумвало да ровя по телефони и компютри на бившия, нито някога при други дълги връзки съм го правила. Не бих понесла и някой да ми рови в личното пространство, да не говорим, че то е лично и на други хора, с които общувам и в чатове, например, споделят техни лични неща.

# 76
  • Обран бостан ;)
Последните 2-3 седмици това ми се навира много пред лицето, коментира се, като символ на лоялност и доверие, откритост и любов. Най- вече от жени.
Скрит текст:
Дискусиите не вървят, приема се като единственото логично решение в двойка, която се “обича”.

Сигурно, сигурно във всеки има страх, особено с днешната достъпност до всичко.

И все пак си мисля - защо стигнахме там?
За мен телефон, портфейл, чанта са лични вещи в които не бъркам.

Ако е пръстов отпечатък - какво ? Да си отреже пръста и да и го даде ли ?

А целта е конторл. Нещо, което никой не харесва.
Последствията са лесно предвидими.

# 77
Не е контрол, а недоверие.
Има различни хора и се държат различно.
Ако сте двойка, но все обръща телефона с екрана надолу, ако го мъкне навсякъде с него – баня, тоалетна, създава в другия усещане за нещо нередно или лъжа.
В такива случаи аз не чакам да се стига до ровене из телефони, а директно питам – какво става? Нещо те притеснява ли? Не можеш да си прочетеш съобщенията от някого ли? Ако трябва да изляза, за да се контактнете на спокойствие? И подобни. И гледаш реакциите. Обикновено, ако има нещо, човекът на@ира.

# 78
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ам... ние си знаем паролите чисто за удобство, ако на него се наложи да направи нещо на моя тел или на мен на неговия, а да не ми го навира "я отключи да видя нещо".
Примерно наскоро искаше да види нещо си за Формула 1, докато неговия телефон се зареждаше на другия край на стаята, а се бяхме разложили завити с одеала и на никой не му се мърдаше. Ей такива глупости.
Не се притеснявам да види каквото и да е, нито пък той, в смисъл... тотално не е тема знаем ли ги или не ги знаем. Знаем ги, но не мислим за това, че ги знаем.

# 79
Моето мнение е, че нищо не е на всяка цена.
Ако партньорите имат желание да споделят общи пароли - това е ок, важното е да се чувстват добре.
Ако не обичат - също е ок, въпрос на лично пространство. Всеки човек има различни нужди и търпимост, невъзможно е да се сведе до "трябва" или "не трябва".
При нас паролата за WIFI е обща, знаем си паролите за телефона (много пъти се е налагало в бързината да нямам време да проверя нещо в телефона си и да помоля него, ако устройството е било в обсега му, както и обратното). Разменяме си дебитни/кредитни карти, общо взето за нас това е нормално - никой не рови в личното пространство на другия, по-скоро се улесняваме.

# 80
Ам... ние си знаем паролите чисто за удобство, ако на него се наложи да направи нещо на моя тел или на мен на неговия, а да не ми го навира "я отключи да видя нещо".
Примерно наскоро искаше да види нещо си за Формула 1, докато неговия телефон се зареждаше на другия край на стаята, а се бяхме разложили завити с одеала и на никой не му се мърдаше. Ей такива глупости.
Не се притеснявам да види каквото и да е, нито пък той, в смисъл... тотално не е тема знаем ли ги или не ги знаем. Знаем ги, но не мислим за това, че ги знаем.

И за такова нещо трябва да му дадеш паролата,  вместо да го отключиш и да му дадеш да влезе. 

Вие се майтапите с нас Simple Smile Нямам предвид теб конкретно, а всички подобни обяснения.

# 81
Ми добре Grinning
Силно подценявате моят (и неговият) мързел в определени моменти, хехе.
Аз даже нямам спомен кога точно сме си "разбрали" паролите...
Имам бегъл спомен, че веднъж се преобличаше, телефонът му писукаше и изнервено ми каза да видя кой чак толкова му пише и май тогава ми я каза.

# 82
Simple Smile
Търси се драма там, където такава няма.
Последното, което ще ме притесни в тоя живот, е че мъжът ми знае как съм образувала паролите.

# 83
Няма драма, всеки си постъпва както иска, но  няма и смисъл да се  лъжем, тук сме анонимни и до голяма степен може да сме и искрени.  
И на мен първата парола за мейла преди 20 години ми я измисли мъжа ми, но оттогава я смених 20 пъти и не съм му я давала всеки път. Вие не си ли сменяте паролите редовно, за да ги знае мъжът ви, явно му ги казвате всеки път, както и той на вас.

Не коментирам причините, просто е ясно кое е трудоемкото пред това да ти отключи милото телефона...

Ми добре Grinning
Силно подценявате моят (и неговият) мързел в определени моменти, хехе.
Аз даже нямам спомен кога точно сме си "разбрали" паролите...
Имам бегъл спомен, че веднъж се преобличаше, телефонът му писукаше и изнервено ми каза да видя кой чак толкова му пише и май тогава ми я каза.

И ти я запомни. Стига де...

# 84
Имаме един компютър вкъщи, където са запаметени паролите на общите неща - ток, вода, топлофикация, телефони, интернет, разходи по етажната собственост, данъци. Където е възможно, сме запаметили общата карта, където не е - който седне да плаща, вкарва своя карта. Имаме общ (на цялото семейство) гугъл акаунт с платен доста голям облак. И дотам с общите неща.

Личните мейли и служебните мейли с прилежащите към тях облаци, профилите в социалните мрежи, личните банкови сметки, телефоните - това и лично пространство. Ако някой вкъщи иска да ми ползва телефона - аз го отключвам и давам, отваря се с тройна защита. Защитата е заради крадци, заради електронния портфейл, но не мисля, че някой вкъщи би се затормозил да ми помни паролите и кодовете.

Общите профили в социалните мрежи са ми смешни, а отношения тип "ето, ще си отключа телефона, за да видиш, че нямам тайни от теб!" - още повече Smiley Ако реша да върша нещо тайно и нередно, има достатъчно начини човек да си замете следите. Да се държат уличаващи снимки и чатове по устройствата, за мен е признак на ниска комуникационна култура и е по-скоро желание на човека да бъде хванат.

# 85
Аз знам паролата за телефона, главно защото той плаща за chatgpt premium, а аз не, и го ползвам понякога.
Показвала съм моята, но той не я помни сигурно.

За шок и ужас си споделяме локациите. Smiling Imp

# 86

Joy И нека сега драмата в темата достигне нов левъл.

# 87
  • Обран бостан ;)
Всички мои пароли са 12345, по сложните са 123456 Joy

# 88
Скрит текст:
Аз знам паролата за телефона, главно защото той плаща за chatgpt premium, а аз не, и го ползвам понякога.
Показвала съм моята, но той не я помни сигурно.

Щом трябва.

Ние обикновено се питаме "Къде си" и като каже другия  "В метрото на Г. М.-то " минаваме и без да си споделяме локациите.

# 89
Изловихте ме - записах си я веднага в моя телефон и оттогава винаги го следя като отключва дали е същата, ако не е - вдигам скандал.
Затова пък моята я сменям всяка седмица и много внимавам да е рандъм, за да не се сети никога.
Това за мързела и дивана беше лъжа, в действителност много държа винаги аз сама да си отключвам телефона и ако се налага да е пред него - закривам с ръка като както се въвежда ПИН на банкомата.

Така по-добре ли е Heart

Общи условия

Активация на акаунт