Проектиране на гардероб

• 153
  • 3
  •   1
Отговори
Как се проектира ширината на рафта спрямо ширината на гардероба, има ли формула?
Ако отворът на гардероба (разстоянието между двете вертикални страници на гардероба) е 500 мм колко трябва да е ширината на рафта за да пасне добре?

# 1
Предполагам, че вече си измерила дължината на наличното място. Втората стъпка е да се увериш (най-лесно е с лазерен нивелир), че стената е изправена, за да няма неприятни изненади впоследствие.

След това трябва да знаеш с какви плоскости ще работиш, т.е. с каква дебелина - тяхната дебелина трябва да приспаднеш веднъж от двете страни, за да получиш наличния вътрешен размер на целия гардероб. И след това приспадаш от вътрешната ширина при добавянето на всяка нова вертикала - вътрешен делител.

Когато достигнеш до размера на отделението, в което планираш да имаш рафтове, трябва да си отговориш на още 1 въпрос: искаш ли рафтовете да са ти кантирани от всички страни или пък само отпред. И съответно махаш или не дебелината на канта. След като размерите са изяснени, аз за себе си предпочитам да поръчвам рафтовете с милиметър по-тесни от необходимото - по-лесно е да поставят и вадят при нужда  от гардероба. Но ти пък може да решиш да си ги поръчаш в точната ширина.

И все пак имай предвид, че при монтажа много неща може да се объркат или да ти дойде друго вдъхновение. Успех!

# 2
  • София
Ами аз отидох в ИКЕА и за 20 минути ми го проектираха. Тъй като го правят всеки ден, с десетки клиенти, знаят какво да те питат и какво да сложат.

# 3
При Икеа е 1 милиметър. За рамка 50 см, вътрешният отвор е 46.2 см, а рафтът - 46.1 см.

Общи условия

Активация на акаунт