Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 5 902
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, д-р Станулов не извършва лечение по мъжки фактор. За тази цел по-добре посетете андролог, както и проверете за инсулинова резистентност. В клиниката се предлагат следните методи при мъжки фактор- разбира се ICSI, както и зимот чип и макс селекция(при висока ДНК фрагментация). Всичко заедно с упойката при пункция е близо 1000 лв(доплаща се, дори да сте по фонд)
Привет, след поредното неуспешно инвитро, съм се насочила към д-р Станулов. С тежък мъжки фактор сме, две стимулации, четири трансфера в различни клиники. Последните два завършиха с биохимични. Ембрионите ни са замразявани по два в сламка на трети ден без да ми се дават обяснения. Чета много добри отзиви за ембриолозите на доктора. Има ли допълнителни техники, лечение на парньора, индивидуален подход? Ще съм благодарна на отзовалите се.

# 31
Благодаря ви! Има подобрение, защото го лекувам с разни добавки на моя глава и добра ДНК фрагментация. Надявам се да поне да ни насочи към лекуващ лекар. Просто искам да му се обърне внимание. Знам, че им е най-лесно с мъжки фактор, но при нас явно това не помага.

# 32
Благодаря ви! Има подобрение, защото го лекувам с разни добавки на моя глава и добра ДНК фрагментация. Надявам се да поне да ни насочи към лекуващ лекар. Просто искам да му се обърне внимание. Знам, че им е най-лесно с мъжки фактор, но при нас явно това не помага.

Вижте в темата МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20. Там има доста мнения.

# 33
  • София
Писала съм го и преди, но при мъжа ми почти нямаше ефект с добавки, подобри се скоростта, но тя не е толкова важна и морфологията с 1%, това е незначително подобрение.

При него подобрението дойде след консултация с главния ембриолог Кристиана Маринова. Рядкост е  такава консултация да даде чак такъв ефект, но при нас се получи. На база на спермограмата му каза схема за въздържание, беше постоянен няколко месеца. Последните спермограми са му нормозооспермия и ДНК фрагментациите паднаха от 19% на 9%. Рядко това има чак такъв ефект, както при нас, но бях прочела в една от групите на доктор Станулов, че друга жена споделяше същото и решихме да пробваме.

И не мисля, че им е най-лесно с мъжки фактор, толкова случаи има на мъже, които спазват всичко, пият витамини и подобрение няма.
Мъжът ми е бил при д-р Бъчваров, д-р Кацаров и д-р Велев, то има още само 2-3 имена. Лекото подобрение го постигна с Mito Motile + още малко добавки.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 12:15 от Niya-

# 34
Писала съм го и преди, но при мъжа ми почти нямаше ефект с добавки, подобри се скоростта, но тя не е толкова важна и морфологията с 1%, това е незначително подобрение.

При него подобрението дойде след консултация с главния ембриолог Кристиана Маринова. Рядкост е  такава консултация да даде чак такъв ефект, но при нас се получи. На база на спермограмата му каза схема за въздържание, беше постоянен няколко месеца. Последните спермограми са му нормозооспермия и ДНК фрагментациите паднаха от 19% на 9%. Рядко това има чак такъв ефект, както при нас, но бях прочела в една от групите на доктор Станулов, че друга жена споделяше същото и решихме да пробваме.

И не мисля, че им е най-лесно с мъжки фактор, толкова случаи има на мъже, които спазват всичко, пият витамини и подобрение няма.
Мъжът ми е бил при д-р Бъчваров, д-р Кацаров и д-р Велев, то има още само 2-3 имена. Лекото подобрение го постигна с Mito Motile + още малко добавки.

Само със схема на въздържание ли се постигна това намаляване на фрагментацията? На нас д-р Станулов ни каза, че само спиране на пушенето би повлияло, но мъжът ми не пуши. И аз обмислям консултация с нея, може би трябваше да е преди неуспешния трансфер…

# 35
  • София
Моят мъж също не пуши, иначе е ясно, че това, както и ако някой пие много алкохол или взима стероиди, спирането им има ефект.

Предишната подготовка пак беше с Mito Motile, беше спрял алкохола за шест месеца (той и без това пие само вино, д-р Бъчваров му беше казал никаква бира), изчисти храната, сега пак го направи. Този път пиеше от по-дълго л-тироксина за Хашимото му, както и от ендокринолог му беше изписано Sarita, в която има ашваганда. Уж казват, че и тя може да има добър ефект върху спермограмата.

Така че разликата беше основно честото обновяване и ашвагандата, ако тя има чак такъв ефект.

Нашият опит може да помогне на много малко хора, защото зависи от самата спермограма, други също пробваха и при тях нямаше никакво подобрение. Все пак го споделям, защото може да е от помощ.

Много зависи и жената на колко години е, ако е млада, може да си позволи да се пробват различни техники, но след това няма много смисъл, защото нашите яйцеклетки също се влошават и за няколко % подобрение, крайният резултат може да не е по-добър. Повечето хора около мен не успяха по какъвто и да е начин да си подобрят значително  показателите.

Вторият ни опит беше най-лош, а всъщност тогава бяхме спазва ли всичко и двамата най-стриктно, пихме и най-много витамини. Бях вкарала килограмите в норма, спорт, спазвахме всичко от книгата Всичко започва с яйцето. Така че според мен и с това може да се прекали и да има обратен ефект.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 19:42 от Niya-

# 36

Може ли да споделите схемата за въздържание? 🍀

# 37
  • София
Извинявам се, но няма да я напиша и предния път го казах, че тук четат твърде много хора и някой ще вземе да я прилага директно на стимулацията и ще си я прецака. По групите виждам всякакви съвети да се променят терапии и последствията.
Ние пробвахме, пускахме няколко спермограми и тогава видяхме, че има ефект.

Накратко честото обновяване намалява ДНК фрагментациите, както непосредствено преди опита, така и времето преди това. Мъжът ми спазва няколко месеца, но ако има малък брой, то по този начин може съвсем да намалеят и да е сериозен проблем за оплождането. При моя мъж количеството е отлично, така че имахме повече опции за експерименти.

# 38
До колкото съм чела тук из темите, в някои клиники в Турция ги карат всеки ден преди пункцията да обновяват поне 10 дни, а въздържанието преди пункцията да е 2 дни.
Не знам при какви проблеми обаче се прилага това или е обща практика на древната клиника.

# 39
Здравейте, записвам се да следя темата. Имам записан час в началото на януари 26.

# 40
Вчера беше първият ми преглед при доктора. Общо взето след като видя моите резултати и тези от спермограмата ме прати вкъщи да си продължаваме с опитите Simple Smile
Въпреки това, поиска да пусна още няколко допълнителни изследвания - кариотип, микоплазма, уреаплазма (тъкмо излязоха уреаплазмата и микоплазмата и са отрицателни) и ДНК фрагментация + mioxsys за моя приятел. Малко се притеснявам от този кариотип, дано да е нормален и при двама ни.
Така че за момента явно ще си чакам да се случи от самосебе си, но докога да чакам и аз не знам, като му казах, че съм на 36 и се притеснявам, той каза - е, какво толкова, да не си на 300 Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 16:52 от Пагане

# 41
От колко време опитвате? Тромбофилия пускахте ли за вас? Само да кажа, че кариотип в Геника е 360 лв на човек. Проверете по другите лаборатории. В Щерев мисля, че е по-евтино - 200 лв. Ние не проверихме и отидохме на най-скъпото 🫤
Вчера беше първият ми преглед при доктора. Общо взето след като видя моите резултати и тези от спермограмата ме прати вкъщи да си продължаваме с опитите Simple Smile
Въпреки това, поиска да пусна още няколко допълнителни изследвания - кариотип, микоплазма, уреаплазма (тъкмо излязоха уреаплазмата и микоплазмата и са отрицателни) и ДНК фрагментация + mioxsys за моя приятел. Малко се притеснявам от този кариотип, дано да е нормален и при двама ни.
Така че за момента явно ще си чакам да се случи от самосебе си, но докога да чакам и аз не знам, като му казах, че съм на 36 и се притеснявам, той каза - е, какво толкова, да не си на 300 Simple Smile

# 42
  • София
Пагане, ти нали искаше и цветна снимка да направиш, по-добре и нея я отметни, докато чакаш другите изследвания.

Ние също пуснахме кариотип в Геника, мисля, че в Щерев също имаха генетична лаборатория, но не съм сигурна. Съветвам да си пускате генетичните изследвания само в генетични лаборатории, в Синево примерно има по-евтини варианти, но кариотип, тромбофилия, това са изследвания, които се пускат веднъж и е много важно да се направят с хубави реактиви и да сте сигурни в резултата. Не е като някой хормон или ПКК, които след два дни човек пак ще пусне.

При нас също на първия преглед ни каза, че сме за естествени опити, тъй като така е по протокол, изпрати ме за цветна снимка като се върнах с нея казах, че искам да започваме и съм готова за инвитро. Започнахме.

В твоя случай 5 месеца опити наистина не е много, а и имаш естествени бременности, но и 36 години не са чак толкова малко, въпреки че и на мен ми казва, че не съм стара. 😁

На твое място бих си подготвила изследванията, кариотипът може и януари да излезе. Така че ще имате време още малко за опити. Ако ще правиш цветна снимка, този месец трябва да се пазите. И ако не се получи, връщаш се с изследванията и с идея какво искаш. Искаш да пробвате инсеминации ли, инвитро направо и тн. Ние минахме направо на инвитро.

# 43
Не знам дали в Щерев качеството е за сметка на цената, аз също винаги предпочитам Геника за генетични, но това е личен избор. Написах го, защото всеки преценява и бюджета си, не е един разход за съжаление…Мисля, че имат генетична в Щерев
Пагане, ти нали искаше и цветна снимка да направиш, по-добре и нея я отметни, докато чакаш другите изследвания.

Ние също пуснахме кариотип в Геника, мисля, че в Щерев също имаха генетична лаборатория, но не съм сигурна. Съветвам да си пускате генетичните изследвания само в генетични лаборатории, в Синево примерно има по-евтини варианти, но кариотип, тромбофилия, това са изследвания, които се пускат веднъж и е много важно да се направят с хубави реактиви и да сте сигурни в резултата. Не е като някой хормон или ПКК, които след два дни човек пак ще пусне.

При нас също на първия преглед ни каза, че сме за естествени опити, тъй като така е по протокол, изпрати ме за цветна снимка като се върнах с нея казах, че искам да започваме и съм готова за инвитро. Започнахме.

В твоя случай 5 месеца опити наистина не е много, а и имаш естествени бременности, но и 36 години не са чак толкова малко, въпреки че и на мен ми казва, че не съм стара. 😁

На твое място бих си подготвила изследванията, кариотипът може и януари да излезе. Така че ще имате време още малко за опити. Ако ще правиш цветна снимка, този месец трябва да се пазите. И ако не се получи, връщаш се с изследванията и с идея какво искаш. Искаш да пробвате инсеминации ли, инвитро направо и тн. Ние минахме направо на инвитро.

# 44
  • София
Аз не го написах като контра, в Щерев май са добри, знам, че и в Надежда пускат някои, но не съм проучвала много. Понеже Пагане писа, че е с два аборта, затова обърнах внимание да не търси цената. Аз бях в същото положение, след втория правих и избрах Геника, исках в Майчин дом, но тъкмо бяха спрели да го правят там, така че и ние на скъпото. 😁 Тромбофилията също пусках там и не съжалявам. За някои неща си заслужава човек да даде повече. Писала съм, че примерно за вирусологията винаги пускаме с ваучери през Омед, защото са излишни 200 лв отгоре, за да се изследваме за пореден път имаме ли ХИВ. Така че не за всичко съм за скъпото.

Общи условия

Активация на акаунт