Нашите кухни - тема 101

• 10 218
  • 187
  •   2
Отговори
# 60
Чи лу, искаш ли да ме избавиш от мъките и да ми измислиш кухнята, срещу заплащане разбира се? Blush

Плотът мисля, че е компакт/слим или поне така ми изглежда на мен. От едно варненско студио е - ето го https://www.facebook.com/domodesign.bg?locale=bg_BG. Спрях да гледам комбинации в пинтерест и започнах в български страници. Много рядко, да не кажа въобще някой дава инфо за използваните материали обаче.

# 61
Ааа, аз съм една измислячка😆 Просто съм малко Монк и такива недомислици ме дразнят. Добре че имам най-най търпеливия мебелист на света. Постоянно си сменям моделите, звъня му: купи ли едикоеси? Не. Добре, не го поръчвай, измислих друго😆
Що тормоз вижда от мен човечецът😆

Няма значение откъде е, то си личи, че е визуализация. Ти да не мислиш, че в тия студия дето никнат под път и над път, всички са архитекти? Изкарват един курс с програмите, наемат помещение и лепват табелата "дизайнерско студио". После рисуват каквото е модерно без грам мисъл осъществимо ли е, функционално ли е, практично ли е...
Откакто гледах скъпия проект на комшията, в който поне 20 пъти беше написано "тапЕцирано" легло, пано и т.н., вече и скъпарите не ми вдъхват вяра😆
Как слим?... виж дебелото чело, аз само заради него не исках компакт, щото си харесвам дебел плот. А и при компакт няма голям избор на цветове.
Е, затова ти казвам, че на картинка всичко може- хем дебел плота, хем мивката отдолу, хем матов.

Това лято видях в една къща на морето италианска кухня с плот, според мен от пвц. Дебел, без водобран, отвътре беше бял, а отгоре с дървесна шарка, смесителят го сложиха директно върху него, не върху мивката. То така и видях, че е бял вътре.
Питам чорбаЖийката какъв е, а тя "не знам, поръчах я по снимка"😆

Давай тук кухнята, дружно ще я измислим😀

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 20:01 от Чи лу

# 62
  • Пловдив
Леле! Къде и по колко си ги разположила?
4 тройки имам на плота - в началото, в края и в ъглите (П-образна кухня) като на едното място не е контакт, а копче за лед лентата. 4 двойки има на двете срещуположни стени, където е масата и една тройка имам скрита на куфара до аквариума (там трябваше да са 2 тройки, че там обикновено не стигат "гнездата")

# 63
Angel_Dust, точно. Ние досега бяхме с масив. Иска ми се промяна и следващите 10 години се надявам да няма нищо дървено или дървесно вкъщи.

sweet_maniche, добре дошла Simple Smile 22 контакта в кухнята? Open Mouth

Някоя може ли да разпознае какви са плот, гръб и вратички на тази кухня?

Цвета е кашмир, има го на всички марки( Егер, Кроно, Роси) както казаха по-нагоре , това е картинка. За плота май е заложен някакъв вид  камък защото мивката е за долно вграждане .

# 64
  • София
Нашият плот е технически камък, който е тънък, но има и парче отпред и изглежда нормално. Мивката ни е част от самия плот. Гърбът е гранитогрес, че финансово не ми се получиха нещата. Ако и той и от камък, би било още  по-добре. Самият камък се води силк, има матов ефект и и мек на пипане.

# 65
Тереза много е красива кухнята, може ли още снимки. Останха ми очите в този камък.

# 66
Момичета, може ли да споделите колко струва плот от технически камък със стандартно 2 отвора за котлон и мивка на л.м.? На гърба ще имам само цокъл. Кухнята е на Г. Едната стена е 365 см, а другата 315 см (включвам застъпването от 60 см). Камъкът ще е имитация на мрамор. Материалът мисля е около 330-340 лв/кв.м.

# 67
  • Варна
Бихте ли си поръчали гранитна мивка Бланко от Амазон? Цената е доста по-добра и има безплатна доставка до БГ. Но нещо ме притеснява.

# 68
  • София
Бих разучила, предимно каква е вероятността да я повредят при транспорта, и също дали няма да мине обмитяване.

Но поръчах батерии за баните от Амазон, пристигнаха вече.

# 69
  • София
От амазон вече си доставят спокойно директно до адрес(е повечето неща, но ако и тя е от тях) , на сайта си виждаш крайна цена, за цената си ще е безплатна доставка, ако има проблем връщането е лесно и също безплатно, дали ще поръчаш от бг или германия в случая за мен е без значение.

Сега например разни скринове и шкафове по 50-100кг съм срещала без доставка до бг😂

# 70
  • София
Някой има ли черна мивка? Как се държи, как се поддържа? Предполагам само гранитна може да е, макар, че видях и някакви метални в цвят.
Май се ориентирам към плот черен мрамор и се чудя каква мивка да избера. В гранитните не се ли чупят повече нещата?

# 71
  • Melmak
Аз също почти реших за черна мивка/антрацитена. Ориентирах се към Бланко и Шок.
В крайна сметка май се спрях на зелени вратички и плот с цвят на дъб.

# 72
Бихте ли си поръчали гранитна мивка Бланко от Амазон? Цената е доста по-добра и има безплатна доставка до БГ. Но нещо ме притеснява.
Моята я поръчах от немски сайт, не амазон. Дойде до България с дхл за няколко дни и заедно с доставката беше на половин цена.

# 73
  • Melmak
Би ли казала кой е сайта?

# 74
  • София
Аз също съм се ориентирала към Шок - не знам какъв цвят да избера. Шкафовете ще са кашмир гланц, а плота (показвах го) черен гранит с тук таме примеси на бяло, тъмно зеленикаво..

Мислех за тъмно сива мивка, ама дали няма да е грозно? Не мога да сложа черна, водата ни е безумно варовита.

Общи условия

Активация на акаунт