Нашите кухни - тема 101

• 10 176
  • 187
  •   1
Отговори
# 135
И аз от Евросет взех, те са официален вносител.

# 136

П.П.Имам плотове от гранитогрес изработени от ММ. Всичко съм слагала директно от котлона, режа без дъска и са в перфектно състояние. Голямо удобство е!
Може ли да качиш снимка? Звучи много удобно, но би било страхотно, ако мога да го видя.

# 137
Здравейте и от мен в новата тема. Пуснахме поръчката за кухнята и се очертава да си чакаме... половин година. Sob lady April, моля като пристигне новата мивка пиши спрямо шока как я сравняваш. Мъжът ми иска да сложим на Blanko, но аз на къщата съм си доволна от шок и не искам да я сменям. Той забелязал някаква пукнатина, която фабрично е била поправяна, не ми я показа, нямаше и да знам ако не ми беше казал. Имахме одисея със сифона, защото когато я слагахме се оказа, че са ни дали сифон за друг модел мивка шок и трябваше да го връщам и да го чакам още две седмици. Всичко свърши благополучно, но не беше приятно. Като поръчвам се чудя дали да не е от официалния сайт и да пропусна знайни и незнайни сайтове с намаления.

# 138
  • София
Половин година🤪 ужас...

# 139
В момента правим ремонт и е някакъв кошмар. Тоз го чакаш две седмици за оглед, две седмици докато се освободи да ти дойде, мине не мине седмица и ти казва: аз няколко дена ме няма, че имам и друг обект. Всяко нещо е с поръчка и го чакаш с месец, в шоурума нищо няма налично, дори и да има не можеш да прецениш дали е наистина толкова паянтово или просто баба ти го е сглабяла( сигурно и тя ще се справи по-добре). Та понеже искаме синтерован камък и искат да дойде долния ред шкафове, да ги монтират и тогава идват тепърва да мерят за камъка и да текат срокове за изработка. За монтажа може  отделно да си чакаш 2 месеца. Минах през този ужас на къщата, та сега поне знам да се заредя с търпение.

# 140
  • София
Не знам като че ли последната година две настана някакъв ужас с мебелистите... Чак 6 месеца наистина ми идва прекалено, може би ако е нещо мн сложно и специално...

# 141
Заради каменарите се удължава срока, защото чакаш кухнята да я направят и като монтират долния ред, после чакаш нови месец и половина за камъка, който може да ти го монтират след още месец и половина.

# 142
  • Melmak
Аз за това се отказах от каменния плот. Бих чакала ако не бях бременна. Обаче казах на мм и на свекъра, че моя проект ще го предам в срок, те да мислят как ще предават техния. 😀

В крайна сметка ще е ментово зелено кухнята с плот и гръбче дъб, плочките ще са като мрамор.

# 143
Здравейте и Весела Коледа!

За пръв път пиша тук и се надявам да ми помогнете.
Миналата година август месец си направихме кухнята. Наехме уж проверен дизайнер за кухнята, както и проверен мебелист (работили сме с него и друг път). Направихме си кухня с вратички мдф, матова боя, вкопани дръжки по съвет на дизайнерката. Мебелистът каза, че е удачен вариант също.
Обаче аз съм много недоволна от изпълнението и от някои неща, които никой не ми каза- не знам дали мдф-а е некачествен или изпълнението не е добре, обаче кухнята ми е пълна с такива неравности и то най-вече на тъпите вкопани дръжки. (Вижте прикачената снимка). С малки деца съм и не мога постоянно да пазя кухнята от децата.
Да не говорим, че този мат мдф иска постоянно чистене, защото най-малкото петънце си личи.
Моля, помогнете ми, как мога да си реша проблема с тези неравности.
П.С. Мебелистът уж щеше да идва да взима вратичките да ги оправя? обаче спря да си вдига телефона, така че сами трябва да се оправяме. Да не говорим, че има да ни дооправя една етажерка, обаче никакъв го няма.

# 144
Това е ударено с нещо, мебелистът едва ли я е предал в този вид. За неравностите около дръжките не виждам снимка🙄
Боядисаният мдф трябва да се пази, и не само той, а всеки материал. Щом децата са палави, трябва или да вардите кухнята от тях, или просто да изтърпите щетите докато пораснат, и тогава да направите нова кухня.

# 145
И аз се изумих за това очукано нещо ли става дума... Това не е дефект, а повреда.
В десния край на снимката видях нещо, което може да е дефект, ама май е мръсно. Иначе качеството на боята ми изглежда добро.

Но ако толкова не могат да пазят препоръчвам такива шкафове Wink

# 146
  • София
Или фолирани... Или фурнировани...

# 147
Да, да, малкият пакостник го направи това вчера с монтесори кулата си,  кухнята не е предадена в този вид. Идеята ми е, че от много малки удари стават такива бели и то точно по ръбчетата на вкопаните дръжки. Просто много лесно пада боята на този мдф и се чудя какво да направя?
Иначе металната кухня е топ, идеална е за моята ситуация 😆

И аз се изумих за това очукано нещо ли става дума... Това не е дефект, а повреда.
В десния край на снимката видях нещо, което може да е дефект, ама май е мръсно. Иначе качеството на боята ми изглежда добро.

Но ако толкова не могат да пазят препоръчвам такива шкафове Wink

# 148
Нищо не можеш да направиш, освен да се пребоядиса при свестен бояджия. Моят мебелист избягва вече да прави мдф боя, заради такива бояджии, защото после той отнася негативите и двойната работа. Най-вероятно има и добри бояджии, но то вече от толкова много, не се знае на какъв ще попаднеш.
По принцип обаче боята трябва да се пази, този удар щеше да се отрази и на друго покритие.
Моята внучка и тя размята едни черпаци из нас, но аз не ѝ  давам да ми млати мебелите😆

# 149
Никое боядисано ръбче няма да издържи на удар. Не е вината в боята. Не е и в дизайнера/дизайна, защото по презумпция се търси естетика и удобство, не дуракоустойчивост (удароустойчивост). Ако си имала такива изисквания е трябвало да ги споделиш. Има по-грозни, но здрави решения.

https://kolosbg.com/prod.php?id=3091
https://kolosbg.com/prod.php?id=3063

Общи условия

Активация на акаунт