Лакове за нокти - 174

• 28 552
  • 595
  •   1
Отговори
# 15
Имам от техните черен с такъв златист пак фин блясък на светлината, те са от преди 2-3 години точно тези. Един прасковен със златист блясък също техен, май това са ми, на мен ми харесват че хем не са натрапчиви цветове, хем са интересни заради ефекта.

# 16
Natka, показаният от теб лак на 21 и аз много го харесвам, търсих и други цветове с такъв ефект, но май няма.
О, имат, имат.😉
Натка, да, за нанасянето има значение при някои лакове. А пък има и лакове, които върху мат топ лак се нанасят най-добре.🙂
Естествено че предимно съхненето в момента ми е проблем.😂 Без любимия топ лак...😭

# 17
Върху мат не съм пробвала понеже не ползвам такъв и нямам. Но се излъгах веднъж върху един заздравител и чак се смях на мен си... Някакъв много в едно на Ревюел, бяха ми го подарили и нали ходех все с безцветен доста време, реших да измажа него. За заздравител не знам става ли, че не съм емала нужда... Но за база твърдо не става - щукна ми на момента да сложа лак, заздравителят беше нанесен вече - хлъзгаше се върху него все едно че масло бях намазала Joy Никакво захващане, такова чудо не бях виждала.
Та, слагам си аз база как си требе и не мога да си губя време с експерименти.

# 18
Здравейте!
Каква база и топ ползвате?

От темичката се вдъхнових и започнах и аз да се опитвам да си правя маникюр с база и топ и наистина държи доста по-дълго от обикновен лак /който при мен започва да се лющи грозно на втория ден/.
Купих си база и топ 2 в 1 на Catrice. Но забелязвам, че след топа отгоре маникюра ми става някак грапав, а ми се иска да е гладък като гел лак. Уж изчаквам добре да изсъхне. Слагам самия лак на 1 или 2 слоя.

Забелязала съм, че всеки в темата харесва различни лакове като база и топ. Също така мисля, че издържливостта на маникюра зависи и от самите нокти. При мен 10-14 дни лакът няма мърдане, а постоянно мия чинии на ръка, ровя в пръст и какво ли още не.
Споделям моите фаворити:
За база използвам Sally Hansen Complete Salon Manicure, който е основа или Активния заздравител на Perfect, който също може да се използва като основа.
https://www.notino.bg/sally-hansen/complete-salon-manicure-bazov … nokti/p-16218547/
https://lillydrogerie.bg/perfect-zazdravitel-aktiven

Топ лакове използвам два, които са бюджетни, съхнат бързо, с гел ефект са и издържат много. Cien glossy gel look, марката е на ЛИДЛ и може да се закупи само от техните магазини. При козметичните продукти до лакочистителите има цветни лакове и топ лак от тази серия. Другият ми любимец е Aura like a pro top coat gel effect, който може да намериш в Лили:

https://lillydrogerie.bg/aura-like-a-pro-top-lak-s-gel-efekt-129-9-5-ml-528278

# 19
Активният заздравявител обаче не е препоръчително да се използва твърде дълго време само той за база. Иначе и аз много го харесвам него и прави ноктите по-твърди (аз предимно за това го използвам).
Натка, няма нужда от експерименти. Момичетата тук вече доста сме го изпробвали - специално това за мат топа като база под лак.😁

# 20
И аз се включвам в темата. По принцип нося само почти безцветни лакове или изцяло прозрачни. Това е най-"яркият" в колекцията ми 😁. На три слоя е.

# 21
  • на дъното
Здравейте 🙂
Обичам да пробвам различни основи и топове 🫣а кога ще ги изхабя 😅. Гледам се пише за Sally Hansen само тях нямам както се вика 😂та да не остана назад от черните петъци си поръчах базата и топа🫣
Ще дам мнение след време.
Доста се задържах на Катрис ,а преди това бях години с Импала,но почнах да изневерявам 😉😁
Лек и спокоен ден на всички🤗

# 22
  • София
За база нямам изявен любимец. Ползвам всичко, последната беше на Сали Хенсън. В момента като база доизразходвам заздравителя на Евелин 8 в 1. И аз забелязвам, че определени лакове при нанасянето на първия слой върху заздравителя, не се нанасят добре и равномерно. Абе трябва си база. Но за топ лак абсолютния ми фаворит е Сеш вит. Удоволствие е да се работи с него, бързо втвърдява и няма досадното чакане. След него съм си приготвила Лидълския топ, по ваша препоръка тук в темичката. Blush

# 23
Natka, след като писа, се сетих и аз за прасковения лак, имам го, но не съм го слагала отдавна, а за черният... не помня дали съм си го купувала. От доста време се чудя как да организирам шкафа с лакове-дали по цветове, по марки, по сезони, май скоро ще трябва да го направя, че има шалчета, които с години не съм ползвала.

# 24
Аз моите никога не съм успявала да ги видя организирани, все е хаос и вече не се и опитвам Joy
В последните години съм поограничила трупането, де. Аз както и почти не слагах някакъв съществен лак сума време че нямах желание, това също ми помогна да не купувам нови, аз и сега имам такива които не съм носила още. Упорствам да се огранича до една кутия която съм си заплюла за целта - 5 литрова кутия да съхранение с капак, подредени са така че да се съберат просто, по-скоро по форма на шишенцата. Е, само лаковете са там, никакъв шанс да навра и останалите ми неща за ноктите, но пак съм горда от себе си - точно тук всички знаем колко лесно се трупат и се зарива човек.
Ще видим сега колко ще ме държи, аз така свикнах и все с много къси нокти че дори това дето показах вчера ми се пречка вече. А съм ги носила и доста по-дълги без да ми пречат, бях свикнала. Но поне лакирането с цветове си подкарах пак, че много скучна бях станала.

# 25
Спрях да купувам и аз лакове, защото имам много. Някои обаче използвам постоянно и свършват, затова се зареждам. Предимно 123 на Аура. От него купувам по 2-3 когато има промоция.
В момента съм с две кутии - една голяма и една по-малко. Преди време бях направила чистка, изхвърлих доста стари и непотребни, а също така подарих доста.

# 26
  • На изток от Ада
Хм записах се и ме няма .....
Хубави неща показвате ...

catrice double shot  diva
Аз днес взех 4 катриса , отвориха ново Лили.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 09:24 от nasito8988

# 27
  • София
Наси, това черния катрис с шимъра ли е?
Бързо ли съхне?

# 28
  • На изток от Ада
Не , тъмно кафяв е. Помислих и черният да взема, но не го взех, че уж не съм по тъмните цветове

# 29
  • Варна
Записвам се с едно сравнение на CND Shellac Nordic lights, който е по-светъл и доста различен цвят от обикновения вариант на лака. Всички снимки са на 2 слоя.

Ето и обикновения Nordic lights

Общи условия

Активация на акаунт