Юлски бебчета 2026г.

• 13 955
  • 472
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,  тези от вас които направиха пренатест в синево, в коя седмица бяхте? Днес се обадих по телефона за повече информация, и дамата неуверено ми каза след 10та, а в сайта пише след 9та.

Аз направих в Геника в 10+5 обясниха ми какви са причините да се препоръчва след 10 седмица

# 121
Без значение какво пише ,най-добре 11 г седмица ,а дори и малко по късно може

Момичета,  тези от вас които направиха пренатест в синево, в коя седмица бяхте? Днес се обадих по телефона за повече информация, и дамата неуверено ми каза след 10та, а в сайта пише след 9та.

# 122
Здравейте дами Simple Smile

Къде в София обмисляте да направите НИПТ и кой вид сте избрали? През януари ми предстои да си направя. Също така доктора ме насочи за БХС, но забравих да питам дали се заплаща, някой има ли инфо дали е част от направлението за женска консултация или се заплаща и колко?

# 123
Кой пакет мислите да правите и къде НИПТ? Аз утре съм на преглед и ще питам за къде и кой пакет ще е добре да се направи и за ФМ кога да я правя. Иначе съм в 11 г.с. и 1

# 124
Аз направих вчера (11+5 г.с.) Niptify на Cellgenetics! Ранната ФМ с БХС се прави сега, аз съм се записала в 12+1 г.с.,но часовете за добрите специалисти се записват няколко седмици по-рано!
Кой пакет мислите да правите и къде НИПТ? Аз утре съм на преглед и ще питам за къде и кой пакет ще е добре да се направи и за ФМ кога да я правя. Иначе съм в 11 г.с. и 1

# 125
Здравейте, бъдещи мами Simple Smile) Много ми е приятно! Реших и аз да се включа в тази общност. В момента съм в 11 г.с и все още не сме говорили с АГ за термин, знам само началото на юли. Как са ви симптомите в този период? На мен изведнъж драстично ми намаляха - нямам вече гадене (леко повръщах в 8ма и 9та седмица) , вече мога да си ям всичко отново и не съм чаааак толкова изморена като преди. В четвъртък съм на преглед при АГ, но съм си понякога паника и се притеснявам на такива резки промени. Все още имам лека тежест в гърдите, но нищо общо с болката преди две-три седмици. Притеснявам се, защото съм с хашимото и ТСХ ми е леко завишено (около 3).

Относно тестовете моят АГ каза, че фетална се прави чак в 20г.с , сега само ще ми направи измервания и ще ме прати за БХС :/ Аз на своя глава си записах все пак час за ранна фетална в МЦ Марковс.

Желая на всички лека бременност Simple Smile)

# 126
Здравейте, записвам се и аз в 10+4 според овулация, но 11+1 според ПРМ, бебето също го измерват да върви според ПРМ. Аз направих Niptify към Cellgenetics в 10 г.с. по препоръка на АГ и от жената, с която разговарях за самия тест. И сега нетърпеливо си чакам резултатите. Иначе, симптомите са ужасно гадене и някои дни ужасно повръщане. В началото на 6 г.с. лежах в болница заради неконтролируемо повръщане. Някои дни уж ми е по-добре и се надявам това да е било с гаденето, но ей ме на 3ти ден съм пак парцал, въпреки че имам изписани медикаменти за стомаха и гаденето. Просто нямам търпение вече да започва по-хубавият период от бременността.

Желая ви на всички лека бременност и пухкав финал ❤

# 127
Аз днес ходих при резервното АГ за обстоен преглед, за да реша какво да правя. Бебето отговаря според нея на 10+5, а по ПРМ съм 11+2, пуснахме тест в синево днес, както и ходих при хематолог  - Стайкова за тромбофилията, става въпрос за Варна. Спирам фраксипарина и оставам само на аспирин акард, каза че не е толкова рискова мурацията хомозигот по 4G/4G, тъй като нямам аборти, а една износена бременност без проблеми тогава, да не се притеснявам. Утре ще пусна допълнителни изследвания от нея, за да се проследи дали изобщо фраксипарина се отразява на организма ми, ако се наложи за напред. Също се обаждах на Давидков -колкото и да не го харесвам как назидателно се държи.. за фетаклна морфология, но засега няма часове... Някой дали се е ориентирал към него случайно ?

# 128
Браво, Гал! Важното е, че всичко е наред.

# 129
Здравейте и от мен! И аз днес пуснах пренатален тест ама нямам идея как да обясня към коя лаборатория 😁😁 кръвта се взима в лаб.Рамус и се транспортира в Хърватия. Geneplanet май се казваше. В нашия град сме с нещо като посредник за тестване-живея в малък град на майната си 😁 сега съм в 11г.с, имам дете на 3г и един мисед от 2024г ✌ успех на всички! Всичко ще бъде наред!

# 130
Здравейте, вчера минах преглед бебето е пораснало и си танцуваше Grinning видях ръчички, краченца...вс е наред.
Та се разбрахме с Аг да мина първо ФМ и ако има нещо притеснително тогава да правя НИПТ. Та за сега ще сме така.
Пожелавам на всички, всичко да е наред!!!
И не забравяйте да мислете положително!

# 131
Дали вече се записахте за ЖК при определен лекар? Аз съм в 9гс и другата седмица имам отново час при лекарката, която искам да ме следи и съм в дилема дали да заплатя пакета за проследяване сега или след ФМ? Ще се запиша тази седмица и по здравна каса, имам чувството, че избързвам, ама така сякаш ми е по-спокойно като се запиша по-рано…

# 132
Миналата седмица (бях в 6+5г.с.), шом чухме сърчицето платих пакета за 1ви триместър. Ще ми влезнат изследванията, които ми е написала и бхс +фм.

# 133
Може ли повече разяснение за тези пакети? Те в случай, че не се наблюдавате по здравна каса ли са? Или?

# 134
Може ли повече разяснение за тези пакети? Те в случай, че не се наблюдавате по здравна каса ли са? Или?

Лекарката, която искам да ме изражда преглежда на частно и при нея има пакет, който включва 10прегледа, микробиологии, цитонамазки, тонове накрая и излиза по-изгодно да го платя накуп (пакетната и цена) от колкото на всеки преглед.

Общи условия

Активация на акаунт