Юлски бебчета 2026г.

• 14 006
  • 472
  •   1
Отговори
# 465
До края на бременността . Нормално било да се качат 9-10 кг общо . А аз заради трансферите ,качих много кг и не знам как ще се справя сега

До края на бременността ли или до края на втория триместър?

Не е за визията ,ами си е опасно да се качват толкова много кг . Аз съм в 15 г с и съм качила 3 кг и доктора каза много да внимавам и да гледам до края да не качвам повече от 5-6 кг … Как ще стане не знам 😁

Ама като ви чета как се кахърите за някакви 2-3кг и ми става смешно 😁 аз с моите завидни 13кг отгоре ви бия всички. Предният път до плюс 20кг се теглех и после спрях щото няма смисъл 😁 успях да си върна килограмите и сега последно забременях с плочките на корема ✌😁
Качването на кг по време на бременност не е само подкожни мазнини. Увеличава се кръвотока, матката расте постоянно, гърдите се уголемяват, плацентата също и задържане на вода от хормоните. Изглеждах като една голяма мекица след първото си раждане ама после бях в топ форма. Сега съм на 29години и се старая да не се кахъря толкова и да се обвинявам ме качвам кг както правех с първото си дете.
Все пак се възхищавам на тия дами дето успяват до края да останат като манекенки и след раждането си обуват старите дънки 😁 евала ама аз за съжаление не съм от тях

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 15:07 от pattyK

# 466
Много неща могат да са опасни по време на бременност. Качените килограми не са на върха на веригата. Качих много килограми и родих вагинално 3,600 здраво момиче. Приятелката ми в 33г.с качи само 6кг общо досега и всеки месец лежи в болницата. По-малко се тревожете.

# 467
То като цяло май и много зависи кой от къде стартира. Аз стартирах към долна граница на нормата и акушерката ми много я притесняваше да не започна да повръщам, защото не било изобщо желателно за мен да свалям килограми. И аз до тук съм с 3,5-4кг, но  на жк акушерката каза, че започва да ги "смята" от сега, т.е каченото до тук не ми го зачита. Явно при всеки е различно. Също така, при мен имаше някакъв бум от 9 до 12 седмица - с часове ги качвах, а не ядях нещо по- различно от нормалното. От 12 до сега не съм мръднала повече. Много е странно и относително..

# 468
Многото качени кила, увелупават риска отвисоко кръвно в 3ти триместър. На мен повече от 10кг. За цялата бременност не ми препоръчват да кача.
Втората бременнист се бях отпуснала и качих мниго, съответно отоците доста доста притесняваха док.

# 469
На мен док ми каза, че до края на бременността обикновено се качват 12-16 кила и че на края много лесно се трупат.

# 470
И на мен така ми каза моята докторка.
Аз забременях 49/50 килограма, сега съм 17+2 и съм близо 5 кила вече отгоре, но изобщо не се чувствам зле или тежка и трудноподвижна. Не ми се яде и тесто, което си е чист късмет - ям основно месо и салати.
Та мисля, че си е строго индивидуално.
Аз обаче съм много дребна и на мен много бързо ми личи като кача.

На мен док ми каза, че до края на бременността обикновено се качват 12-16 кила и че на края много лесно се трупат.

# 471
На мен, момичета, ми беше толкова лошо, толкова зле, че сега изобщо не правя сметка какво ям, я просто хапвам, каквото ми се прияде. Радвам се, че имам желание Blush

# 472
Аз да питам някоя от вас има ли полип на шийката? До сега такова чудо не съм имала (или поне не са ми казвали). Като бях сега да се записвам на ЖК и тя като ме отвори да ми вземе влагалищен секрет и цитонамазка го видя, каза че е малък. Можел да ми предизвиква кървене, зацапване. Щели сме да го следим. Не искам да чета в нета, ама нещо се филмирах.

Общи условия

Активация на акаунт