Юлски бебчета 2026г.

• 16 570
  • 556
  •   3
Отговори
# 540
Kaybo и аз съм по веднъж в месеца, а така ми се иска да е по-често… Сега ще вмъкна една фетална между двата ми прегледа, та ще станат по-нагъсто и много се радвам Grinning

# 541
Aз бях подведена от филмите и приятелките, че бременността е един прекрасен период за жената. Много съжалявам, че и вие преминавате през това, но мен такива коментари ме успокояват понеже аз съм ту с тъпи болки, ту ме пощипва нещо цял ден от ляво, на следващия от дясно.

Не се притеснявайте, според мен са нормални. Все пак тялото се променя, матката расте. Аз в момента пия но шпа и магнерот.

Момичета, днес цял ден ме тревожи нещо. Имам една нетипична болка може би на 2-3 пръста в ляво от пъпа, но в корема, а не повърхностно. И ти засилва, ту отслабва, като леко пулсираща. Не мога да го обясня много. Знам, че опъванията в напреднала седмица са нормални, аз съм в 15г.с., но те нали са по-ниско. И то това не е като скубещо опъване, а тъпа пулсираща болка. Вие имали ли сте подобни симптоми. Не знам да ходя ли на преглед, трябва ли, не трябва ли..

# 542
Здравейте, момичета.
Включвам се и аз плахо в групата.
Терминьт ми е за 19.07.
Имам прекрасно  момиченце на 5г., а сега чакаме живот и здраве нейното братче.
В момента сьм в 16 г.с., днес бях на преглед, бебчето си расте, тежи 160 грама по измервания на АГ. Да вметна, че това беше пьрвият  преглед с коремен ехограф, досега все беше вагинално.. това което обаче ме притесни е че докторьт каза, че плацентата е малко нисичко и шииката на матката била 2.5 см., не ми предписа нищо, каза ми да отида пак на 06.03 и да му напомня да ме види вагинално, за да измери отново шииката.
От това което прочетох направо се побьрквам и незнам какво да мисля, тьй като докторьт нито ми предписа нещо, нито ми каза да лежа, нито нищо, чувствам се много обьркана.
От Пловдив сьм и се следя при д-р Карагеоргиев.
Желая на всички ни лека бременност и живи и здрави бебчета по термин.

# 543
По принцип бебето е доста по-ниско от пъпа в момента, понеже е още малко. Според мен са червата или нещо в стомаха, но не е матката, понеже тя още не е достигнала това място. Все пак говорете в АГ, за да се успокоите.
Момичета, днес цял ден ме тревожи нещо. Имам една нетипична болка може би на 2-3 пръста в ляво от пъпа, но в корема, а не повърхностно. И ти засилва, ту отслабва, като леко пулсираща. Не мога да го обясня много. Знам, че опъванията в напреднала седмица са нормални, аз съм в 15г.с., но те нали са по-ниско. И то това не е като скубещо опъване, а тъпа пулсираща болка. Вие имали ли сте подобни симптоми. Не знам да ходя ли на преглед, трябва ли, не трябва ли..

# 544
И аз ходя веднъж месечно, 14 гс съм. Аз съм болна от 23 декември. Ту кашлям, ту хрема… напълно здрава не съм била от тогава. Но и на работа и отделно детето - бацили дебнат отвсякъде 😆

# 545
Здравейте, момичета.
Терминьт ми е за 19.07.
В момента сьм в 16 г.с., днес бях на преглед, бебчето си расте, тежи 160 грама по измервания на АГ. Да вметна, че това беше пьрвият  преглед с коремен ехограф, досега все беше вагинално.. това което обаче ме притесни е че докторьт каза, че плацентата е малко нисичко и шииката на матката била 2.5 см., не ми предписа нищо, каза ми да отида пак на 06.03 и да му напомня да ме види вагинално, за да измери отново шииката.
От това което прочетох направо се побьрквам и незнам какво да мисля, тьй като докторьт нито ми предписа нещо, нито ми каза да лежа, нито нищо, чувствам се много обьркана.
Здравей! С еднакъв термин сме Blush
Според мен отиди на второ мнение, за твое успокоение. Може да не е нищо, все пак до колкото знам може да се качи малко като започне самата матка да се разраства. Не се натоварвай, но не се и залежавай съвсем, ако не са ти казали.
Успех 🍀

# 546
Това че плацентата е ниска доста често се случва в ранна бременност после с растежа на матката се качва нагоре. Доколкото знам не трябва въобще да вдигаш тежко, без сексуален акт и без много дълги разходки, но все пак за твое спокойствие може да потърсиш второ мнение, за да не го мислиш постоянно.

Здравейте, момичета.
Терминьт ми е за 19.07.

# 547
Аз бях на междинна фетална морфология, след първата, при д-р Михова. На мен също ми обясни, че плацентите се вдигат и това, че сега е ниска, не трябва да ни притеснява.
Момичета, как се чувствате, коя седмица сте вече?
Аз съм 14+6 и вечер ми е доста тежко, подуто и гадно. Понякога повръщам все още. Иначе съм много по-добре от първите 3 месеца, в които бях буквално на легло.

# 548
Аз бях на междинна фетална морфология, след първата, при д-р Михова. На мен също ми обясни, че плацентите се вдигат и това, че сега е ниска, не трябва да ни притеснява.
Момичета, как се чувствате, коя седмица сте вече?
Аз съм 14+6 и вечер ми е доста тежко, подуто и гадно. Понякога повръщам все още. Иначе съм много по-добре от първите 3 месеца, в които бях буквално на легло.

Аз съм 14+3, и при мен повръщането намаля. Вчера ми се случи, но повече от седмица не бях.
Иначе си ходя на работа, изкарах и на работа периода със зверското гадене.

Моята плацента за сега също е ниска. Казаха ми без секс, без да вдигам тежко и така. Надявам се да се вдигне.

Не съм била на преглед от две седмици, последно тогава бях на ФМ. Живот и здраве другата седмица имам час Simple Smile

# 549
Плацентата, че е ниска има време да се вдигне. Особено ако не покрива канала, просто повече пазене.
Но шийката е хубаво да се следи по-често. Преди този ореглед мерена ли е? Не е лошо да не се натоварваш много с ходене и стоене права. А аконимаш как потърси и още едно мнение, чак след месец проследяване...
Аз съм попти 15 и още на моменти ми става лошо, вчера едва задържах повръщането. Кръвното ми пада понякога, като седя права и аха да припадна.

# 550
Аз искам да попитам имате ли дискомфорт при ходене по малка нужда? Нямам парене, нямам болка. Просто изпитвам някакъв дискомфорт всякаш на самия пикучен мехур.

# 551
Стерилна урина е добре да се пуска от време на време . Аз започнах още от 13 г с

Аз искам да попитам имате ли дискомфорт при ходене по малка нужда? Нямам парене, нямам болка. Просто изпитвам някакъв дискомфорт всякаш на самия пикучен мехур.

# 552
Пусках, не показа отклонения.

# 553
Мислех, че съм само аз. Докато го изпразвам усещам нещо като крампа, която после отминава.

# 554
Може би е нормално? Все пак си притиска, колкото и да е рано. Майко, не ми се мисли накрая колко е забавно... 😅 При мен имаше един период, в който имах чувството, че не мога добре да изпразвам мехура. Все едно трябва да стегна коремната стена за да го доизпразня, но отмина.

Общи условия

Активация на акаунт