Юлски бебчета 2026г.

• 18 229
  • 610
  •   1
Отговори
# 585
Рано или късно, влизат, обикновено при мен не е имало голямо забавяне. Катор аждах, дори пишеше в коя стая съм, подробности много.

Но ми прави впечатление, че от лаб.Геника, например, не се вписват.

# 586
Момичета ,какво се следи на един нормален преглед ? Как протича ? Моят доктор пуска ехограф за минута да чуе пулс и да види седмицата и това е . В 17 г с съм не сме мерили шийката на матката ,околоплодни води ,не ми показва бебето ,не ми дава никога снимка . Просто искам да знам как точно протича един преглед ,за да си го изисквам : и да вметна ,не съм по здравна каса

# 587
Пати, нещо такова са рутинните прегледи. При мен има само кратки коментари за плацента и околоплодни води, пулс, говорим за мъжките атрибути и имам вече две снимки , все от там Grinning и то защото стават повод за закачки и шеги. Иначе самият ехограф е не повече от 10 минути. Аз съм по ЗК.

# 588
Момичета ,какво се следи на един нормален преглед ? Как протича ? Моят доктор пуска ехограф за минута да чуе пулс и да види седмицата и това е . В 17 г с съм не сме мерили шийката на матката ,околоплодни води ,не ми показва бебето ,не ми дава никога снимка . Просто искам да знам как точно протича един преглед ,за да си го изисквам : и да вметна ,не съм по здравна каса

Аз първо влизам при акушерка- килограми, кръвно, обиколка на корем, взимат ми кръв или преглеждат кръвните, които съм си занесла. После влизам при самото АГ, преглежда ми картона, пита ме какви витамини и добавки приемам, гледа ме на ехографа. Предния път още преди да легна каза, че иска да ми види и шийката с вагиналния ехограф. По време на коремния установи, че имам леки контракции и обезателно искаше да я погледне. Не коментира плацента и води, но мисля, че си ги проверяват. Оглежда бебчето добре- крайници, глава, сърце, гръбнак. Винаги го измерва - CRL, обиколка на глава, гърди, бедрена кост. Винаги ми дават снимки. И това е по ЗК. Не на всеки преглед се полага преглед с ехограф, мисля че имаш право на 3 за цялата бременност, но тя така си ги намиста, че следващия път да съвпадне с феталната и да не ме гледа два пъти в порядъка на няколко дни и да ми ги гърми. Знам, че не всеки доктор е толкова обстоен, но съм на мнение, че ако си на частно малко по- обстойно трябва да е... Да си заслужат парите все пак.

# 589
Никаква обиколка не са ми мерили ,последния път ме претегли за първи път и то  с обувките ,които са зимни и тежки …. Вика ме на 3 седмици ,което мен не ме устройва . Ако ме устройваше ,щях да ходя по здравна каса . И всъщност аз държа на ехограф на всеки преглед ,но не и по начина по който протича до момента …. Чудя се дали да му кажа и да дам последен шанс или направо да го сменям. Дали ще се засегне ,ако му кажа какво всъщност искам ? Аз съм бременна  след ин витро и то не от първи опит . Искам нещата малко повече да се следят ,но ми е неудобно да кажа …

# 590
Сменяйте! Има прекрасни лекари, които обясняват подробно, оглеждат бебето, гледат кръвотока, шийката, мерят, обясняват и накрая даже нямаш въпроси за задаване. Когато случите на лекар чувствате след прегледа спокойствие и нямате притеснения. Още повече, че сте на частно. Аз вече смених 1 лекар на частно и разликата е огромна! Успех!
Никаква обиколка не са ми мерили ,последния път ме претегли за първи път и то  с обувките ,които са зимни и тежки …. Вика ме на 3 седмици ,което мен не ме устройва . Ако ме устройваше ,щях да ходя по здравна каса . И всъщност аз държа на ехограф на всеки преглед ,но не и по начина по който протича до момента …. Чудя се дали да му кажа и да дам последен шанс или направо да го сменям. Дали ще се засегне ,ако му кажа какво всъщност искам ? Аз съм бременна  след ин витро и то не от първи опит . Искам нещата малко повече да се следят ,но ми е неудобно да кажа …

# 591
Пати, от къде си? Някой може да ти препоръча. Аз също съм им витро и докторката, която ме следи работи и в репродуктивната клиника и присъства и на пункцията и трансферите ми, може би заради това е по- обстоен прегледа. Даваш си парите все пак, поне да знаеш за какво..

# 592
А на амбулаторния лист послв описани ли са тези неща? Да не би да нв ги коментира просто?
Иначе и аз всеки път минавам, кръвно, кантар, обсъждаме какво пия (тя ги има записани и пак иска да ги изредя, така както ги пия), изследвания обсъждаме какво има и какво предстпи да направя и кога, слвд това следват ехографите - вагинален, за шийката, после коремен мери всичко (главичка, корем, бедро, води), плацвнта, кръвоток и диктува на сестрата, накрая обсъждаме. Вчера даже се опита да ми го пикаже на 3Д, ама ве бешв скрило в плацентата и не се виждаше. Реално бързо минава като време, ако имам въпроси винаги ми отгиваря, тя също ми задава въпроси. Но понежв бързо диктува и после в досието си виждам колко неща са изписани.

# 593

Аз първо влизам при акушерка- килограми, кръвно, обиколка на корем, взимат ми кръв или преглеждат кръвните, които съм си занесла. После влизам при самото АГ, преглежда ми картона, пита ме какви витамини и добавки приемам, гледа ме на ехографа. Предния път още преди да легна каза, че иска да ми види и шийката с вагиналния ехограф. По време на коремния установи, че имам леки контракции и обезателно искаше да я погледне. Не коментира плацента и води, но мисля, че си ги проверяват. Оглежда бебчето добре- крайници, глава, сърце, гръбнак. Винаги го измерва - CRL, обиколка на глава, гърди, бедрена кост. Винаги ми дават снимки. И това е по ЗК. Не на всеки преглед се полага преглед с ехограф, мисля че имаш право на 3 за цялата бременност, но тя така си ги намиста, че следващия път да съвпадне с феталната и да не ме гледа два пъти в порядъка на няколко дни и да ми ги гърми. Знам, че не всеки доктор е толкова обстоен, но съм на мнение, че ако си на частно малко по- обстойно трябва да е... Да си заслужат парите все пак.

+ 1 при д-р Липчева. С малката разлика, че за сега съм ходила два пъти - в 9 г.с , в 11 г.с и няколко дни и след два дена съм пак. Но и двата пъти на касата ми казаха 30 евро 😀

# 594

+ 1 при д-р Липчева. С малката разлика, че за сега съм ходила два пъти - в 9 г.с , в 11 г.с и няколко дни и след два дена съм пак. Но и двата пъти на касата ми казаха 30 евро 😀

Това е от ехографа мисля, ако те гледа всеки път. Не във всяка седмица ни се полага, но аз си искам и не ми пречи да си го доплатя. Следващия път не ми се полага и тя го направи така, че на 9-ти ще отида само при акушерката да ми вземе мерки и кръв, а на 10-ти в сградата на МЦАР за феталната и ще обсъдим и картона и кръвните там. Готина е. Също така, от 9 г.с май не се води ж.к. Води се от 12 нататък, може би заради това? Не съм 100% наясно, мен ме записа от 12-та.

# 595
Berni98, мен ме записаха от 11 г.с и 3-4 дена, тогава ми се падна прегледа назначения от нея. Аз до сега съм ходила два пъти при нея + на една фетална при д-р Желязкова.
Надавам се всеки път да ме гледа на ехограф, ще си плащам. Не сме го коментирали. Сега в четвъртък имам час в 15г.с и 4 дена. Реално точно след 1 месец, последно бях при нея на 12.01. Тогава и кръвни ми пускаха, цитонамазка и влагалищен. Идея нямам какви са резултатите.. чудя се дали ще се съгласят да ми направят копие да си ги имам.
На мен ми е втора бременност. Първата си я следях при моята си Аг, при която ходя от 18 годишна (сега съм на 36). Но тя е в Шумен.. тогава си пътувах без проблем, но сеге вече нямам време за това. Тя е уникална. Надявам се и д-р Липчева да е добра Simple Smile Още не я познавам мноого-много.

# 596
Berni98, мен ме записаха от 11 г.с и 3-4 дена, тогава ми се падна прегледа назначения от нея. Аз до сега съм ходила два пъти при нея + на една фетална при д-р Желязкова.
Надавам се всеки път да ме гледа на ехограф, ще си плащам. Не сме го коментирали. Сега в четвъртък имам час в 15г.с и 4 дена. Реално точно след 1 месец, последно бях при нея на 12.01. Тогава и кръвни ми пускаха, цитонамазка и влагалищен. Идея нямам какви са резултатите.. чудя се дали ще се съгласят да ми направят копие да си ги имам.
На мен ми е втора бременност. Първата си я следях при моята си Аг, при която ходя от 18 годишна (сега съм на 36). Но тя е в Шумен.. тогава си пътувах без проблем, но сеге вече нямам време за това. Тя е уникална. Надявам се и д-р Липчева да е добра Simple Smile Още не я познавам мноого-много.

И на мен ми взеха всичко това в 12-та и сега в 16-та ми ги показаха и казаха, че всичко е наред. Мисля, че може да помолиш за копие. Аз понеже изследвам много допълнителни неща всеки път си пускам преди това и отивам с резултатите, но акушерката ми каза, че ми се полагат кръвни по ЗК и да не ме бодат два пъти направо да им кажа всичко, което искам да ми се пусне допълнително. Каквото могат ще минат по ЗК, каквото не ще си доплатя. Смятам следващия път да я помоля да ми ги праща по имейл/Вайбър, ако може, понеже ги обсъждам и с хематолог и ендокринолог понякога. За сега съм много доволна.

# 597
Момичета, как се чувствате на работа? Аз съм седнала по цял ден на компютър и страшно много взе да ме боли кръстът. Отделно често и глава ме боли, измарям се. Вие как сте?

# 598
При моят лекар прегледа е килограми, кръвно, дълбочина на матката и обиколка на корема. На всеки преглед ме гледа на ехографа-оглежда бебето, пуска ми пулс и снимка. Задава ми въпроси или ако аз имам и ми насрочва следващия час. За ехографа има скромна такса 5 евро. Нищо друго не се плаща. Прегледите са ми веднъж месечно, аз имам абсолютно спокойна бременност и нямам оплаквания. Днес ходих до Добрич за фетална морфология при др Стоилов. Много доволна останах, всичко е в перфектната норма засега ✌

# 599
Madness88, аз съм що годе добре вече на работа. Аз работя в дентална клиника от 9 до 14 часа и работното време е добре дошло в случая. Първият месец беше кошмарно с гаденето. Но съм постоянно болна. Ама постоянно. Да, имам дете на 6, и той носи бацили, но и на работа е бациларник.. Или кашлям, или хрема, или гърло. Това нещо се редува от 23.12 до ден днешен. Такова чудо никога не ми се е случвало.
Сега ново 20, този път съм със зверски запушен нос, едвам дишам и едвам ям.
Пия биозин мама, витамини, витамин Д. Няма никакъв ефект. Чакам вече да мине зимния сезон.
И мен често ме боли глава и като стане нетърпимо пия парацетамол.

Blondy23, от Варна ли си? При кой лекар се следиш.

Общи условия

Активация на акаунт