Никой не го спира да прави каквото поиска - ако иска да кандидатства, нека го направи, никой нищо няма да му каже или да тръгне да му пречи - аз си разсъждавам за това дали би бил подходящ в контекста на това дали аз мога да му предложа нещо. Не знам как е в други компании, в нашата хората не се избиват да стават тийм лидери, че чак толкова да се засегнат останалите, ако се спра на него за заместващ (ако си кандидатства за други позиции и го одобрят пък съвсем няма място за недоволство). Никой не може да каже дали ако бъде на друга позиция, ще продължи да си върши така работата - може пък да му се стори нещо различно и по-интересно и съответно, да го върши по-съвестно.
Отделно, по моите наблюдения, най-добрите ТЛи обикновено не бяха най-добрите оперативни хора - просто качествата, които се изискват са различни, някои от тях се придобиват след малко сблъсъци на характери.
И последно - да, в компанията, в която работя има толеранс - не махаш хора, които са били много добри дълго време, заради временно несправяне с работата, а се опитваш да намериш начин да помогнеш на човека да преодолее проблемите, които има.
все едно нищо няма, случва се.... човекът бил имал проблеми, разстроен е, бебето плаче... ти да видиш, чак тя се замисля за повишение, и то за неин заместник?? ... За мен това е много тъмно червен флаг за тази фирма. Толкова ли са зле, че дори в сегашната ситуация с трудовия пазар не могат да си намерят свестни хора?