Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 25 475
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
Човекът е бърнаутнал.
На човека му е писнало от вас, нещо сте преминали границите. мисли, че с 4 часова работна седмица ще успее да продължи да работи при вас, но истината е, че е въпрос на време да напусне.
Малко се припознах в този служител.
Някой по-горе, че се бил чалнал. Защо мислите така?

# 196
Явно човека и е близък и търси съвети как да оправдае повишението му пред останалите.

# 197
  • София
Човекът е бърнаутнал.
На човека му е писнало от вас, нещо сте преминали границите. мисли, че с 4 часова работна седмица ще успее да продължи да работи при вас, но истината е, че е въпрос на време да напусне.

Казусът разнищвахме надълго и нашироко в предната тема, попрочети.
Като му е писнало - друм широк и да си ходи. Как пък няма да търпя някой да ми поставя условията си и да ми играе хоро на глвата. Пиша това от позицията не на ТЛ, а на мениджър, под  когото има 50+ човека.

# 198
Човекът е бърнаутнал.
Прегарянето (да си използвам българската дума) е различно от чалването.
На всеки се случва в даден момент. Този човек се е поотнесъл, обаче. Дори и принос в прегарянето му да имат кофти работна среда, малко е поизнаглял (даже не малко). Можел е да си тръгне, нали!

# 199
Аз продължавам да се чудя защо се въртят едни и същи обяви. По едната бях даже на интервю, не ме одобриха и казаха, че наемат друг човек. Днес виждам същата обява, отново публикувана.
За големи фирми - според мен ставата така, защото има множество хора на една и съща длъжност и все някой напуска, излиза в майчинство, работният обем се променя и т.н. За малки фирми ми е по-скоро червен флаг, или има някакъв проблем с това, което предлагат, или хората не се задържат. Или търсят еднорог.

# 200
Аз писах за чалването, защото имах такъв човек пред мен. Както си работи, изведнъж решава, ме му идва в повече да изпълнява неговата част, но все пак държи да получава възнаграждение. Въобще не мога да измисля рационална причина някой да не работи - защото той не работи - но да има изисквания. Като му е толкова тежко - да хваща пътя.

# 201
Аз продължавам да се чудя защо се въртят едни и същи обяви. По едната бях даже на интервю, не ме одобриха и казаха, че наемат друг човек. Днес виждам същата обява, отново публикувана.
За големи фирми - според мен ставата така, защото има множество хора на една и съща длъжност и все някой напуска, излиза в майчинство, работният обем се променя и т.н. За малки фирми ми е по-скоро червен флаг, или има някакъв проблем с това, което предлагат, или хората не се задържат. Или търсят еднорог.

Аз това го наблюдавам за последните две години. Не че търся работа, просто съм задала филтри в джобса и получавам имейли, като идеята е да следя именно такива повтаряемост и да имам едно наум. Но уточнявам, че говоря за по-висока позиция. Например нормално е често да търсят оперативен счетоводител, но не е ок за главен .

# 202
  • София
Не, не държа да бъде повишен, ако исках да бъде, досега щяхме да намерим за какво да го повишим - наскоро чух за повишен служител, за да получи увеличение на заплатата, защото на настоящата позиция нямало да има  Grinning
Но благодаря за мненията ви - да, сигурно съм мекушава, с което съм съгласна и мисля, че това води до грешки, които ще поправям - освен със съответният човек, ще имаме подобни разговори и с други колеги, които са с по-малки провинения, но наистина трябва да поставя граници и на когото не му изнася - свят голям и позиции много, може да пробват каквото им душа иска.

# 203
Провиненията на другите започнаха ли след като нямаше наказание към първия?

# 204
Как ще се повиши човек само за да получи по-висока заплата? То ясно, че по-висока позиция идва с по-висока заплата, но някак нали уж трябва да покажеш качества за по-високата позиция и тя да не е формална, а да има някакви нови/по-големи отговорности.

По конкретния казус - за мен цялостно фирмата и мениджмънта са червен флаг. Естествено, че и другите ще започнат да скатават и да имат провинения, като имат толериран пример пред себе си.

# 205
  • София
Провиненията на другите започнаха ли след като нямаше наказание към първия?
Не, не мисля, че са свързани по какъвто и да било начин. Отделно, другите от екипа не виждат до голяма степен провиненията на другите - хората си работят по собствени проекти,  много рядко работят заедно и то ако са един джуниър и един синиър. Под провинения разбирам следните - разбирате се с някого да се видите в офиса, в последния момент човекът си намира оправдание да не дойде (в последния - визирам предния ден), хора, които се успиват за работа - но това са инцидентни случаи, не тенденция.

# 206
В тая връзка - абе как се успива човек за работа? В смисъл, аз под успива разбирам да закъснее с час и повече. На теория ми е ясно как става, питам как може някой да го прави на практика, да си го позволява. Аз никога не съм се успивала и просто не мога да го осмисля.

# 207
То работа се почва в 8-9 ч. Как става това успиване? Инцидентно, разбирам, ама да е тенденция...

# 208
Ако си лягаш в 3/4, много лесно се успиваш за работа. Имах една позната, която имаше толкова аларми, че последните й звъняха като отиде в офиса.

# 209
Според мен подценявате до каква степен не се виждат нещата от останалите колеги. Работила съм на място, в което всеки горе-долу си работи по своите проекти и винаги се знаеше кой не се справя добре, кой става или не става. Как ги научаваме тези неща, не знам, неформално от разговори, казуси и т.н., в open space всичко се знае. После мениджърите са много изненадани как се знае, защото те са да кажем по-дистанцирани и не участват в тези разговори, но факт такива има и включително и за други отдели може да се каже, ако имате взаимодействие кой реално може да ти свърши работа, когато ти трябва нещо.

За успиването и офиса, ако това не е системно, според мен е дребнаво и измества фокуса от по-големите проблеми. Ако е системно и се използва за оправдание, тогава да, би следвало да се повдигне въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт