Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 23 843
  • 726
  •   7
Отговори
# 270
Без реално да са намерили подходящ кандидат или?

# 271
  • София
Да, според мен не са намерили подходящ кандидат и продължават търсенето.

# 272
Учтиво са те отрязали. Кога те питаха за очаквана заплата? Ако е на третото интервю, значи това е причината.

# 273
Учтиво са те отрязали. Кога те питаха за очаквана заплата? Ако е на третото интервю, значи това е причината.
Още на първото опознавателно интервю с HR.

Edit: Пропуснах, че след "отрязването" им върнах учтив мейл, в който казвам, че бих оценил обратна връзка какво ми е липсвало като умения, или представяне на самото интервю за да подобря себе си занапред (наистина искам да разбера, не е за заяждане). Ами вече 3 седмици нямам отговор Grinning

# 274
Вероятно просто не са харесали нещо в теб - начин на мислене, поведение или друго. Тези подробности също са от значение, тъй като новият служител следва да се впише в екипа.

# 275
Не очаквай персонален отговор защо не са те харесали. Щом не е заради парите, значи е нещо в представянето ти. Не се ядосвай, не е била твоята работа. По-добре ли е да почнеш и след месец да се махнеш?

# 276
Не очаквай персонален отговор защо не са те харесали. Щом не е заради парите, значи е нещо в представянето ти. Не се ядосвай, не е била твоята работа. По-добре ли е да почнеш и след месец да се махнеш?
Може би си мислех, че съм перфектният кандидат (прекалено бях уверен, че ще станат нещата) и отделно бързах преди да ми стане постоянен договорът на настоящата работа. Сега вече съм с постоянен договор и ще мога спокойно да търся нещо друго.

# 277
Не знам какво работиш, но при постоянен договор не е супер лесно да се търси нова работа. Първо, трябва ти време да ровиш и да пускаш СВта. После да ходиш по интервюта, които обикновено са в работно време. Вероятността да те усетят, че искаш да напуснеш, е голяма и отношението към теб да се влоши.

# 278
Доста често съм от вкъщи и интервютата бяха онлайн и предполагам ще продължат да бъдат.

# 279
Не знам какво работиш, но при постоянен договор не е супер лесно да се търси нова работа. Първо, трябва ти време да ровиш и да пускаш СВта. После да ходиш по интервюта, които обикновено са в работно време. Вероятността да те усетят, че искаш да напуснеш, е голяма и отношението към теб да се влоши.

Този проблем се решава лесно когато таргетираш конкретни работодатели и позиции, а не кандидатстваш на поразия.

# 280
Дори и така, поне на десетина интервюта ще трябва да идеш. Ако си хоумофис и интервютата са онлайн, става, но при присъствени такива, малко ще е трудно. Не е невъзможно, разбира се, много хора така си търсят нова работа.

# 281
Не са те харесали и толкова. Няма да ти дадат обратна връзка и по-добре. В единствения случай, в който съм получавала обратна връзка беше писмено и беше меко казано груба, не като тон, а като обяснения кои качества според тях ми липсват и кое не ми е било добре на интервюто и поставената задача. След това се намери кой да оцени тези качества, които според тях уж са ми липсвали и на това работно място прекарах доста години и се чувствах удовлетворена. За протокола тези дето ме отрязаха известно време ги следих и за една година обявата не спираше да се върти, което ме навява на мисълта, че не е била и реална. След това спрях да следя. Но и от онзи случай повече не питам за обратна връзка, нямам нужда. Като се намери фирма, с която да си пасваме няма нужда от обяснения. За тези, за които не е станало, затварям вратата и отварям следващата.

# 282
То малко е и като в любовта. Не може да търсиш обяснение от човека срещу теб защо не е влюбен в теб. Усещане, чувства, емоции. Просто не сте си допаднали. Понякога перфектното представяне и опит не са достатъчни.

# 283
Благодаря на всички ви. Вкарахте мир в душата ми (не го казвам с ирония).

# 284
  • София
Възможно е и да са намерили кандидат, но да имат нужда от повече от един човек - съгласна съм с предните мнения, че вероятно има нещо в представянето ти, което не е допаднало на интервюиращите. Ние сме взимали кандидати, чието представяне е било компромисно на интервютата или сме имали големи колебания, но сме били притиснати от други обстоятелства - дали срокове, много работа и  т.н. И обикновено сме си патили от тези решения, де.
За обратната връзка - аз май никога не съм получавала такава, когато не са ме харесали. Може би е и по-добре, защото предполагам, че би довело до излишна фрустрация в някакви моменти. Успех с търсенето!

Общи условия

Активация на акаунт