🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 10 (21.11 - 28.11) * ФИНАЛ * 🎭

• 22 840
  • 471
  •   1
Отговори
# 90
Реално,финала го гледахме тази седмица с окончателните договорки Бачорски на кой ще даде парите.
Не очаквам абсолютно никакви изненади,а само скучен и предвидим финал. Глория и Петканов печелят.

Със съпруга ми тези дни приключихме UK 3 - мнооого добър сезон,до последно те държи в напрежение. Край огъня беше интенс. Наистина хората до край не знаят на кой да имат доверие, треперят от страх кога и кой ще ги изгони.
Ето,така се получава,когато се съберат НЕПОЗНАТИ хора.
Без да знаят кои са, без предварителни уговорки и шуробаджинащини.Без да се притесняват от имидж и "ама какво ще кажат хората".

И аз го харесвам този сезон, но нека бъдем обективни - на финала си беше мазало и определено имаше уговорка да останат само най-гъстите и да гонят всичко останало без значение кой какъв е. Досущ като в нашия финал впрочем.
За разлика от теб обаче, аз не съм убеден, че е толкова предвидим финалът и не мисля че Глория и Петкан печелят като двойка.

# 91
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И как да не знаят,като Бачорски в прав текст им е казал, мен ме гоните и парите ги вземате вие, Глория и Петканов.
Ако имаше втори предател ,нямаше ли да знаят.

Другите пък, Коджабашев и Ева, знаят със сигурност,че ако има втори предател,то би бил един от Глория и Петканов. Ева иска да играят с Глория,тоест нея също не я мислят за предател и ако въобще се съмняват във втори предател би бил Петканов.

НО,ако имаше втори предател, щяха ли да правят рикрют 1 епизод преди финала,че да станат 3. Логика никаква.
И те там го знаят.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 12:14 от Moderator3

# 92
  • София
И защо трябвало да признавам, че последните три епизода били пълен провал като не го мисля. Особено миналия епизод ми беше супер интересен. В по-миналия пък беше много яко Жорката как се измъкна и отпадна Мая.

Не ми хареса камата на какъв принцип се даде. От някой от подкастите разбрах, че и в друг сезон е било така, но не ми допадна. Поне това сега дава малко поле за спекулации в развитието.

# 93
И на мен ми бяха интересни последните няколко епизода.
На Алкор почти не му чета мненията от доста време.

Нашият сезон много прилича на Ирландския, който също е първи сезон от тази година. И там се запукаха супер рано предателите, макар и по съвсем различни причини.
Имаше буквално същата игра, като тази и дадоха кама и щит на същия принцип - на човека с изгасените факли да ги раздаде (при нас няма да има убийство, та няма смисъл от щит, но предполагам това е било планирано, ако имаше 7 участника)
Там за съжаление нямаше прегласуване, когато беше активна камата, за да кажа колко важи, но и изобщо не ми хрумна, че може да не важи за всички гласувания на масата този ден.

Изобщо не мога да си представя каквъв обрат може да има, освен тези дето сте изредили Бачо се отказва или Глория среля по Петканов.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 17:15 от Одри ♡

# 94
Във връзка с камата, напомням, че в първия епизод Даяна остана сама и в последствие тя имаше властта да избира кои трима да напуснат. Понякога правомощията ги получават именно тези на дъното.

# 95
И как да не знаят,като Бачорски в прав текст им е казал, мен ме гоните и парите ги вземате вие, Глория и Петканов.
Ако имаше втори предател ,нямаше ли да знаят.
А те поради каква причина трябва да му вярват на 100%? Ние знаем как стоят нещата, но там вътре винаги остават съмнения. Включително Глория и Петканов се подозират един друг.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 12:16 от Moderator3

# 96
И на мен ми бяха интересни последните няколко епизода.
На Алкор почти не му чета мненията от доста време.

Нищо против, но някакъв проблем ли има, сподели.

Adoralova, според мен вътре са доста по-филмирани и параноични на този етап и не разсъждават така. Ти сама даде за примера финала на UK3, защо там можеше да ги гони параноята (за мене си беше друго, но няма значение), а нашите да мислят логично. Никой на никого няма доверие.

# 97
И на мен последните епизоди ми харесаха. Допада ми, че в предаването са заложени начиин за спасяване от предопределен финал, а не трябва като в някои други предавания да нагласят игри, кутии и какво ли не.

# 98
  • Другата България
На мен също ми харесаха последните епизоди. Но на мен и сезонът ми допада, като цяло, като за първи опит на този формат.
Имаше раздвижване, имаше обрати, аз като вечния оптимисто-реалист очаквам и накрая да има такъв.
Нямам представа защо някой може да си повярва до степен такава, че да смята личното си мнение за единствено и меродавно и да изисква от останалите да си “признават“, че са съгласни с него Joy, но и не искам да имам такава. Отново ще кажа - разни хора - разни идеали, и разни представи за себе си и околните.
Малко се омотах с вариантите и хипотезите, разиграни от Дяволо, няколко пъти ги изчетох като за преди първо кафе за деня, аз поне чак дотолкова няма да навлизам в предположения, само простичко ще си повторя прогнозата, по-скоро желанието - Гло и Жорката победители.
Ако пък и отстранят Петкан двамата -

# 99
Няма как участниците да са сигурни, че няма втори предател. Някои тук са сигурни но нито Гугъл, нито ИИ не е, единственото което казват е ,че няма специално правило за тази ситуация. Убедеността тук идва преди всичко от това, че трябва да има финална маса и да се запълнят още два епизода, но нито финална маса е закон божий , че трябва да са точно 5 (можеше да са 6 ако Венци беше приел и след нея щеше да има убийство или щеше да има 2 финални маси една вечер), нито участниците вътре могат да изчислят колко епизода са сглобени и колко остават докрая. Прекалено много искате от тях, нямайки нашата информация, държани на строг тъмничен и не знаейки дори часа в момента, обзети от параноя да предвидят и изчислят всичко

# 100
  • Другата България
Доколкото аз схванах /с уговорката, че някои мнения чета по диагонал, та може и да не е това причината/ мнението за убедеността на праведните за това, че само Бачорски е предател, специално тази на идва/ла/ от това, че Бачо ги привикал и им предложил сделка.
Значи те задължително трябва да вярват, че само той е предателя.
Тъй де, някаква логика има, но това е “Трейтърс“, това е човек, който цял сезон лъжеше и манипулираше, това е формат, в който трябва да се лъже и манипулира, значи Бачо казал нещо на финала, и тези двамата го приемат за чиста монета и ?
Колко наивен трябва да си, за да разсъждаваш по този начин?
Риторично си питам.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 12:32 от Merri_An

# 101
Правилата съм ги чела не само тук, а и в нета и други форуми, и бая сезони съм изгледала. Лично аз съм виждала поне два балотажа, при които на второ гласуване, тези, за които се гласуваше ИМАХА право на вот. Ако ми остане време, ще прегледам сезоните и ще ти кажа точно в кои сезони и епизоди се случва. Плюс, че май ти не си чел правилата на първа страница, защото Дяволо е написал правилата, използвани до момента в нашата версия, както и правилата за UK и US, под заглавие Основни правила по ''Библия'',  цитирам:
“Ако двама или повече са наравно, се провежда прегласуване, като тогава ВСЕКИ може да избира само между кандидатите с равен брой гласове. Ако отново има равенство се тегли жребий.”
За следващата кръгла маса не знаем какво ще решат, при положение, че е налична кама и при този вариант, който съм описала с Жоро, дали ще остане активна и дали ще имат право на вот прегласуваните, е от ключово значение. Както виждаме, има правила, които са плаващи, като например това с изхода от балотаж. При нас се даде имунитет, в други държави се прави случаен избор между един от гласуваните, виждала съм да гонят и двамата. Единственият ми пропуск е, че в последното изречение, съм пропуснала да добавя и гласовете на Ева и Бачорски, те мисля, че са ясни така или иначе - Ева с Жоро и кама за Петкан, а Бачора с Гло и гадже за Ева. Хахах и една грешка, видимо допусната в бързината - не е Жоро, а Ева.
В този случай вече остават Гло, Петкан и Ева за възможни отпадащи. Това е изцяло ново гласуване и камата не би трябвало да е валидна. А ако я оставят активна, то ще имаме нов балотаж, защото Гло и Петкан ще стрелят по Жоро,

Уфф, защо не прочетете поне правилата написани на първа страница бе хора. Стига с тия свободни съчинения или повтаряте стари неистини, няма да станат по-верни. При равенство ДВАМАТА С НАЙ-МНОГО ГЛАСОВЕ ОТИВАТ НА БАЛОТАЖ  БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС. Едва при ВТОРО прегласуване те получават имунитет и се гласува за останалите. Така че нито горната, нито по-горната версии са възможни

# 102
Аз не виждам никакъв провал, последните епизоди точно са супер динамични и наситени. Да вярваш, че щом Бачо им предложил съюз и те са казали ок, значи това вече предрешава финала е наивно. Изобщо не очаквам да стане така. Има още двама други играчи, които искат да спечелят, а единият то тях има и потенциала да обърне нещата в своя полза - това е едната линия, която очаквам да се развие, другата ще е какво ще реши да направи Глория, тя е наистина непредвидима и като нищо може да има туист от нейна страна в последния момент. Така че изобщо нищо сигурно няма.

# 103
Моето мнение е някъде по средата - мисля, че нищо изненадващо няма да се случи на финала, което е малко скучно, НО е много повече за предпочитане от някой изсмукан драматичен туист от продукцията, който няма никаква логика, освен да създаде изненада. И Господи, моля ви, без някоя простотия с отказване на Бачорски, за да може всички да спечелят и той да е великодушният шеф на формата. Достатъчно се наигра.

Иначе трудно ми е да оценя сезона. Ще го изгледам докрай, което е огромно постижение за български формат. Може би последното предаване, което изгледах от началото до края с всички епизоди беше Сървайвър със Зоран, Борислава и компания. Може да са минали 5 години, ако не и повече. Това говори добре, но в същото време искам да видя втори сезон. Имам предчувствие, че продукцията ще е доста по-ориентирана в подбирането на участници и ще видим по-качествен сезон до степен, в която изобщо няма да има база на сравнение със сегашния. Оптимист съм Grinning

# 104
Пуснали са промо статия за последния епизод. Като пропуснем някои описателни моменти във връзка с "обрата" на кръглата маса, изглежда че отиването на огъня след това няма да е веднага, а ще ги оставят да преспят още една вечер и ще има още един снимачен ден с мисия. По принцип като останат само петима, след масата веднага следва огънят и снимките свършват, но явно има планирана последна мисия, специално за която ще накарат 4-мата останали финалисти да снимат още един ден. Наистина объркахме логиката на формата.

Общи условия

Активация на акаунт