🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 10 (21.11 - 28.11) * ФИНАЛ * 🎭

• 22 878
  • 471
  •   1
Отговори
# 105
Някой знае ли какво се случва, ако на огъня има равенство в гласовете (извинявам се, ако е коментирано).
Относно Библията на формата, не мисля, че на толкова ранен етап от развитието му има строги правила за всичко. Дори някой да е изгледал всички сезони, това не означава, че в нов такъв нещо няма да е по-различно.
Например тук четох, че “по библия” на огъня не се разкриват ролите, а аз съм гледала два сезона, в които се разкриваха.
Само продуцентите знаят правилата и кои от тях могат да се променят. Глупаво е да спорим по тези теми.

# 106
  • Другата България
Скрит текст:
Някой знае ли какво се случва, ако на огъня има равенство в гласовете (извинявам се, ако е коментирано).
Относно Библията на формата, не мисля, че на толкова ранен етап от развитието му има строги правила за всичко. Дори някой да е изгледал всички сезони, това не означава, че в нов такъв нещо няма да е по-различно.
Например тук четох, че “по библия” на огъня не се разкриват ролите, а аз съм гледала два сезона, в които се разкриваха.
Само продуцентите знаят правилата и кои от тях могат да се променят. Глупаво е да спорим по тези теми.
Факт.
А и аз поне спор не виждам, просто има един - двама, които от самото начало са се взели доста /на/сериозно и приемат чуждите изгледани формати едва ли не за еталон /Библия/.
И разбира се, когато нещо не стане както е било там - продукцията, тя е, само тук и сега нашата продукция ни “цака с топла бира“, защото....така.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 14:45 от Merri_An

# 107
Мери, ако визираш мен като взела се насериозно, не съм. Дет се вика, мога да пиша, мога и да не пиша. В случая реших да отговоря с пример от други сезони, който съм видяла с очите си, тъй като е есенциално за развръзката при варианта, който съм посочила. Нито се хваля, че съм гледала, нито мисля, че е някакво предимство. Колкото е готино да си гледал и да знаеш какво би станало, толкова пък е и впечатляващо да се сблъскаш за първи път с формата. Факт е, че правилата или т.нар. Библия не се припокрива изцяло във всички държави. Реално не можем да знаем на 100% какво се очаква, с изключение на много малко фиксирани неща. Но пък можем да предполагаме. Аз лично не деля продукцията на “наша” и “тяхна” в негативен аспект, а чисто като факти. Разни неочаквани туистове и допълнителни елементи, които се вкарват във форматите винаги ме забавляват, не обичам да гледам един и същ сценарий. В този ред на мисли, ми липсват някои неща в нашите финални епизоди, но пък може утре да ги гледаме.

# 108
  • Другата България
Неее, как можа да си го помислиш? Heart
Визирам Алкор, хайде да съм директна, и не съм единствената.
Ама аз на него съм си му го казвала това, той го знае, мисля водихме този дебат още веднъж.
Сега се чуди защо хората не го четат и му пропускат мненията....ами не може за всичко да си все най-знаещ, най-разбиращ, вечната опозиция, все някой нещо не е направил, щото някъде другаде друг го е направил някак, и значи това е правилно.
Скрит текст:
Мери, ако визираш мен като взела се насериозно, не съм. Дет се вика, мога да пиша, мога и да не пиша. В случая реших да отговоря с пример от други сезони, който съм видяла с очите си, тъй като е есенциално за развръзката при варианта, който съм посочила. Нито се хваля, че съм гледала, нито мисля, че е някакво предимство. Колкото е готино да си гледал и да знаеш какво би станало, толкова пък е и впечатляващо да се сблъскаш за първи път с формата.
Факт е, че правилата или т.нар. Библия не се припокрива изцяло във всички държави. Реално не можем да знаем на 100% какво се очаква, с изключение на много малко фиксирани неща.
Скрит текст:
Но пък можем да предполагаме. Аз лично не деля продукцията на “наша” и “тяхна” в негативен аспект, а чисто като факти. Разни неочаквани туистове и допълнителни елементи, които се вкарват във форматите винаги ме забавляват, не обичам да гледам един и същ сценарий. В този ред на мисли, ми липсват някои неща в нашите финални епизоди, но пък може утре да ги гледаме.
Точно това имам предвид, и колко човека го казваха, и писаха, ама не. Основните правила няма как да са различни - тези, които Дяволо е написал в началото на темата. Аз тях съм прочела, и тях визирам, когато говоря за правила. Но не може /според мен/ всеки път да се начукват канчета на хора, които интерпретират. Когато се съчинява да, особено за фиксирани неща. Но когато се интерпретира за мен е несериозно да се натяква постоянно колко не е така, щото е иначе, в сезон 54 на Занзибарския формат било така, значи и тук трябва да е така.

Оспамихме. Blush

# 109
Споко, мен визира, ама аз не й се сърдя. Smiley

# 110
  • Другата България
Да, аз затова го написах, конкретизирах, и не става въпрос за сърдене, да не сме в детската градина?
А и знам, че ме разбираш, това, което имам предвид, интелигентен човек си.
Просто форумното ти поведение не е “моето“, или това поведение, в тази тема. Blush

# 111
Правилата съм ги чела не само тук, а и в нета и други форуми, и бая сезони съм изгледала. Лично аз съм виждала поне два балотажа, при които на второ гласуване, тези, за които се гласуваше ИМАХА право на вот. Ако ми остане време, ще прегледам сезоните и ще ти кажа точно в кои сезони и епизоди се случва. Плюс, че май ти не си чел правилата на първа страница, защото Дяволо е написал правилата, използвани до момента в нашата версия, както и правилата за UK и US, под заглавие Основни правила по ''Библия'',  цитирам:
“Ако двама или повече са наравно, се провежда прегласуване, като тогава ВСЕКИ може да избира само между кандидатите с равен брой гласове. Ако отново има равенство се тегли жребий.”

Ами не, четох ги най-подробно и не само тях.  Всъщност пропуснал съм откъде дойде тази т.нар. "Библия" но за такъв "документ" ни Гугъл ни ИИ са чували (на български или английски), може ли връзка?. За сметка на това им задавах 4-5 пъти с различни формулировки въпроса "Каква е процедурата при равенство на кръглата маса?" при което отговорите леко варираха според въпроса но общото във всичките беше, че при първото прегласуване  всички без балотиращите се гласуват само за тях двамата (или повече).За следващи прегласувания вече варианти няколко Най-подробния отговор съм го цитирал малко по-горе, не искам да спамя отново.
Разбира се не мога да гарантирам, че някога, някъде във Вселената не се е случило нещо друго, но явно това е убягнало както на мен така и на ИИ

# 112
  • España
Охххх….и мен това с “Библията” ме дразни доста ! Не съм да кажеш някоя религиозна , но ми звучи ….да не кажа светотатски ….По-правилно е да се казва :”По правилата( на играта)!
Мисля , че камата е редно да важи  принципно и логично за предстоящата кръгла маса , не за едно гласуване.
Аз никога не познавам , но прогнозирам , че на масата ще изгонят Ева и чак тогава Глория “ще се обърне към изначалната си роля на праведна “. После на огъня ще елиминират Бачорски : той така или иначе постигна целта си да бъде най~най- в Първия сезон и ще бъде запомнен . Вече стои като кръпка и евентуален пореден негов “подвиг” ще изглежда по-скоро нелепо. Та , да , победители ще са Глория и Жоро плюс/минус Дани ,но ми се иска при младите влюбени да има “гръм в рая”…..нали и Бачора искаше “да гърми”….”да има фоерверки”….

На мен също ми харесаха последните епизоди. Но на мен и сезонът ми допада, като цяло, като за първи опит на този формат.
Имаше раздвижване, имаше обрати, аз като вечния оптимисто-реалист очаквам и накрая да има такъв.
Нямам представа защо някой може да си повярва до степен такава, че да смята личното си мнение за единствено и меродавно и да изисква от останалите да си “признават“, че са съгласни с него Joy, но и не искам да имам такава. Отново ще кажа - разни хора - разни идеали, и разни представи за себе си и околните.

Под това мнение на Мери се подписвам с двете ръце !

# 113
Все още не знаем дали финалните 5 ще си разкриват ролите. Бяхме коментирали, че в чуждестранните сезони обикновено в първите сезони продължават с разкриването, вече за следващите сезони го променят. Hug
За мен е голяма изненада, че няма да ги пуснат от последната кръгла маса директно на огъня, а ще има още една мисия.

# 114
  • Stockholm
В началото на сезона бях силно зарибена. Разочарованията ми започнаха от преекспонирането на Бачо, подлата му игра да разчисти колегите си, казвам подла, а не социална /стратегическа, защото целта му беше да си вземе Мая и вече съвсем да плува във физически и психически комфорт -чисто користолюбие и егоцентризъм.  Разочарованията ми продължиха с жестоката излагация на Ел Капитано, колкото голям, толкова и лапнишаран. Не ми хареса и това, че системно злоупотребяваха с алкохол, което се отрази на качеството на сезона. Изглеждаше, че са влезли за купона и неглижираха играта. И всичко това направи целия сезон несериозен, с участници, които бяха  някакви  неориентирани, подпийнали веселяци лаици. Затова ако някой трябва да спечели, това е Коджабашев, според мен.

# 115
Не мисля, че първоначалният предателски отбор се разпадна само заради Бачорски. Неве беше пасивно агресивна, а и Жоро не подходи като отборен играч. Има сезони, в които предателите са в отлична комбина по-дълго време, а понякога почти докрая (Celebrity Traitors UK), но при тези тримата не изглеждаше вероятно.

# 116
Бачорски дори и не опита да работи с оригиналните предатели. Цялата първа част на играта му беше подчинена на това да ги изгони, за да си избере той другарче, вероятно от предсезонната уговорка.

# 117
Не мисля, че Бачорски беше в основата на изгонването на другите предатели. Помагаше, но не е като да е насочил тотално той избора, доколкото помня. Георги влезе в директен сблъсък с Гъмов и просто Гъмов надделя. При Неве всичко крещеше "предател", за мен слаб играч и куриозно, слаба актьорска игра. От самото начало се оглеждаха в нея и дори Бачорски да не беше се настройвал така, щяха да я отстрелят.

# 118
Чудя се Владо Николов за какво влезе. Говори се, че хонорара е 500 лева на ден, не ми се вярва да е заради парите. Да припомни на избирателите, че е голямата работа, това е вероятно, ако планира влизане в политиката в някакъв вид. Но пък не му се получи много, често беше на градус, с явни симпатии към млада мома. Нелогичен, като, че ли играеше напряко, но не по симпатичен начин. Кофти, уж  спортист,  а е неадаптивен, не разбра къде е и как да играя играта. Не, че беше единствен,  доста замаени човечета се щураха вътре, правейки шум. Просто от него някак очаквах мисъл, стратегия, тайминг, 
дисциплина ( визирам въздържание). Мислех, че спорта на това възпитава. Явно съм сгрешила. Говори се, че е влезнал с условието да не е предател, затова мисля, че е било с рекламна цел, вижте ме колко съм принципен, отборен играч и стратег. Уви.

# 119
човека е отишъл да поиграе и да пие винце и да си вземе хонорара. престанете на тема политика. човека достатъчно работа си има , за да влиза в политиката. има отбор и две малки деца да изхранва , отделно други бизнеси. това става банално за политиката.

Общи условия

Активация на акаунт