Нощни истерии

• 237
  • 8
  •   2
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвет.
С бебе на почти 2 месеца съм. През деня детето спи без проблем, но вечер се буди към 3-4 часа сутринта и заспива чак към 6-7. През деня изяжда около 120мл мляко, тъй като сме на АМ, но вечерта не ѝ стига сякаш, защото сме стигали и до 180мл.
Изпада в истерия от глад и затова, че трябва да спи, а не да си играе в тези часове. Това продължава вече месец може би. Не вярвам и да е скок в растежа, заради продължителността която е. Отворена съм за всякакви съвети. Благодаря предварително!

# 1
  • София
Мен 180мл ми се виждат страшно много за двумесечно бебе... Консултирали ли сте с педиатър по темата и какво е неговото мнение? Друго, което ми идва на ум е да е обърнало деня с нощта. На какви интервали се храни детето?

# 2
Мен 180мл ми се виждат страшно много за двумесечно бебе... Консултирали ли сте с педиатър по темата и какво е неговото мнение? Друго, което ми идва на ум е да е обърнало деня с нощта. На какви интервали се храни детето?

Храни се долу горе на 3 часа (сама се буди през деня да яде). Не всяка вечер обаче хапва 180мл, но се е случвало. Първо правя 80-120 и добавям още ако не ѝ стига

# 3
  • София
А защо решавате, че е гладно още? Има ли шанс да го прави за успокоение? Биберон използва ли?

# 4
Давайте вечер 120 и през нощта не повече от 80 към 3 часа, за да се залъже и да заспи.
Може и колики да има.
Но със сигурност на 2 мес 180 мл за едно хранене са много.
Другият вариант, ако не искате да храните нощем, просто ще търпите да реве, докато свикне, аз лично този вариант не бих го избрала.

# 5
А защо решавате, че е гладно още? Има ли шанс да го прави за успокоение? Биберон използва ли?

Използва биберон и понякога заспива с него, но се буди в момента в който го изпусне.

# 6
подобни истерични пристъпи правеха моите когато имаха колики, като явно дискомфорта им напомняше усещането за глад. Ядяха , повръщаха и пак ядяха. Биберонът по принцип  успокоява коликите, затова може би вашето бебе се залъгва с него. Ние имахме биберон, чиято дръжка беше с подпорка. Опираше се на надолу така, че да не може да изпадне. Иначе пак рев.
Дори  времевата истерия не противоречи на идеята за колики. При единия бяха примерно  между  5 и 6 часа сутринта ежедневно, при условие че последното ядене беше в два посред нощ преди това. Беше си загадка.

# 7
Също така поискайте личния лекар да изпише капки за коликите.

# 8
  • София
Капки + пробиотик

Общи условия

Активация на акаунт