Майка на 7деца

• 2 696
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
Написала е още в началото, че детските и са 230лв. За 7 деца как ви се струват?
Не знам, аз имам 1 дете и детски не получавам. Семейно планиране.

# 91
  • София
Ех, значи... да замълчиш е трудно. Да хвърлиш камък - лесно.
Дами... интелигентни сте. Някои ви зная от доста време. Замълчете, бре!
Аман. Казах го веднъж, ще го повторя - ако не искате да помогнете - подминете!

# 92
Ех, значи... да замълчиш е трудно. Да хвърлиш камък - лесно.
Дами... интелигентни сте. Някои ви зная от доста време. Замълчете, бре!
Аман. Казах го веднъж, ще го повторя - ако не искате да помогнете - подминете!
Не обичаме изманици. Не е коректно да се използва най големия форум за майчинство в България да се просят пари от жени, които също домакинстват, гледат деца и РАБОТЯТ. На готово е най лесно.
Хвърлям  камък, да. Някои от дамите, които помагат, не са в цветущо положение, но от съжаление "помагат".

# 93
Ами не няма да подминем
Какво стана с жилището?
Нама да подчинем само защото на една жена без акъл са и се раждали деца.
Сега пак щеше да е бременна ако от толкова бременности не се цеше наложила операция.
Ако тези 7 деца виждат, че може да ке живее с покаянието на хората, те колко деца ще създадат на свои ред?

# 94
  • Пловдив
..
Нама да подчинем само защото на една жена без акъл са и се раждали деца.
Сега пак щеше да е бременна ако от толкова бременности не се цеше наложила операция.
Ако тези 7 деца виждат, че може да ке живее с покаянието на хората, те колко деца ще създадат на свои ред?
И зло ли са децата?!
Съвременният свят има нужда от деца, не от пенсионери, които се чудят от коя Африка да внесат работещи млади. Пенсионерите си ги има в излишък и те навремето са планирали броя на децата си отговорно - до едно, максимум две. Децата им - хептен.
Готованци има и с едно дете, и без.
Да му се не видят и културните ценности - заклеймяване за брой деца по дифолт.

И не, не съм казала да помагате за торта и бонбони, аз също няма. Казвам, че е безумно тъпо да се шеймва, на чист български, за брой деца. Раждали и се деца, ти да видиш.
Няма да виснат на вашия гръб утре тези деца, споко. Няма да има много кой друг да работи в пенсионерския свят освен тях.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 08:23 от Магдена

# 95
Точно тези деца няма да ви заработват пенсиите, повече от сигурно е.
Има един елемент който се нарича възпитание. Не е лесно да се възпитат 2 деца, да им се осигури всичко за достойно съществуване и образование. Какво да говорим за 7 деца.
За да станат достойни хора тези деца трябва да видят личен пример. Какво виждат тези деца?

И да, мисля че и се ражда. И то без да мисли за бъдещето не тези дечурлига. Как се осигурява храна, облекло, учебни пособия, извънкласни занимания за 7 деца? Без просия как става?

# 96
И аз се чудя: защо толкова негативизъм към жена, родила 7 живи и здрави дечица, и този негативизъм е във форум на български майки?! Недоумявам как е възможно... Престъпление ли е направила жената, че е родила 7 деца? Нали и вие имате деца? Бихте ли искали така да обиждат вас или вашите деца? Нима сте сигурни, че никога няма да изпаднете в трудна ситуация и да броите стотинките си за хляб? И друго, каквито и да са родителите, децата заслужават достоен живот и добро отношение от хората! Поне заради децата да й помогне който може. През живота си съм срещала много хора в затруднено положение – помагала съм с дрехи и с дребни суми, но сега не мога да изпратя нищо – с тежки увреждания съм и трябва да ангажирам близките ми да пращат. Затова предложих на жената да се обърне към някоя телевизия, която се гледа от много хора, както и да се обърне към съответните институции – кметство и Социално подпомагане, за да получи каквото й се полага от държавата.

Не се притеснявай, скъпа мамо на 7 деца! Не се отчайвай! Та ти имаш най-голямото богатство на света – няколко чифта детски ръце, които те прегръщат! Убедена съм, че много добри хора ще ви помогнат. Ще се справите. Твоите деца ще израснат добри и почтени хора! Бъдете живи и здрави! Светли празници!

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 13:57 от Radilena

# 97
  • София
Едно е да изпаднеш в трудна ситуация, друго е да я създадеш съзнателно.

# 98
Може досега да са се справяли с помощта на роднини, без да искат помощ от външни хора. Ние не знаем. Децата вече са факт, така или иначе. Този хейт с нищо не помага на жената.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 17:39 от Radilena

# 99
Здравейте на всички досега четох вашите коментари добри и лоши искам да кажа за добрите коментари и благодаря ви мили хора за това че сте до мен и ме подкрепяте Искам също да кажа на лошите хора тези седем деца вече ги има Те са си мое досега нито вие сте ми слагали на масата нито сте ги хранили нито сте ги обличали какъв пример им давам ли Ами мога да ви кажа че моята майка ме е остави на три месеца бебе искаше да ме остави в дом Слава на бога баба ми беше до мен и ме отгледа нямам баща няма родители нямам братя нямам сестри Нямам си никой и си казах че един ден ако имам дете Никога не бих го оставила в чужд дом ще лазя по земята ще прося каквото трябва ще направим от децата си Ще ги отгледам ако ще не седем да са 10да са Това няма значение децата си ги обичам еднакво да няма телефон и последен модел нямат маркови обувки за по 200 лв никога не мога да си го позволя но ще ги отгледам на тези които ме посъветваха да отида в социалните ще го направя ще отиде и При кмета и ще си потърся правата тук помолих вас за помощ Ако можете да помогнете с хранителни продукти да може да Изкара ме до другия месец докато моя мъж вземе заплата как се оправяме Оправяме се да не ядем всеки ден месо да ядем пици като вас или някакви по-специални храни и ястия повечето време ядем Боб леща супа манджа с картофи но никога не сме сядали гладни на масата и Благодаря на Бог за това бъдете живи и здрави и Благодаря за помощта за да разбера Защо за хора Злобни има на този свят и особено майките които имат деца Мислех че ще ме разберете но вие не ме разбирате от всичките тези коментари две-три жени Бяха заедно с мен и ме разбирах бъдете живи и здрави всичко добро и весели празници ние може и да нямаме празниците да са ни весели да нямаме елха и лампички и тем подобни но ще бъдем едно и ще седнем всички заедно на масата като едно голямо семейство

# 100
Авторке, не знам дали сте вярващи, но можеш да се обърнеш към няколко православни храма в града ви – поговори със свещениците, може да се съгласят да ви оказват някаква материална и финансова помощ от време на време, помощ с дрехи и т. н. Има храмове, които понякога организират благотворителни акции – раздават хранителни пакети на нуждаещи се хора, раздават дрехи, събрани от енориаши и т. н. Опитай.

Има и католически храм в Плевен. Можеш да попиташ и там. Бори се децата ти да имат достоен живот!

# 101
Благодаря ти много ще го направя в най скоро време че в момента съм доста болна

# 102
Малцинствата взимат разни помощи, за българите не съм сигурен че са същите.

# 103
Помощите са едни и същи за всички български граждани. Срокът за подаване на молбите за помощта за отопление за този отоплителен сезон вече изтече – беше от 1 юли до 31 октомври. Относно помощта за ученици мисля, че също е изпуснала срока, но да опита: https://asp.government.bg/bg/novini-i-akcenti-asp/agenciyata-za- … oshi-za-uchenici/.

Това не са малко пари – по 300 лв на дете. Има няколко ученика в семейството. Не знам защо досега не са си оправили адресната регистрация, след като вече 6 месеца живеят в Плевен и след като от това им зависят социалните помощи. Можеше да отидат при районния кмет, че дори и в полицията, ако е нужно, но да им дадат адресна регистрация. Помощите се отпускат по настоящ адрес.

Може да имат право и на друг вид социални помощи – нека да попитат в Социално подпомагане и в общината, но задължително да си оправят адресната регистрация. Иначе не може.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 15:46 от Radilena

# 104
Значи познати социални работници ми казват - вземи напиши молбата на тази от махалата, да вземем да и даваме помощи. Масово са без жилища, че и безимотни, масово са самотни родители, масово са инвалиди, издирват децата по къщите и им се молят да отидат, на училище или на детска. И те пак не ходят но поне ги записват и ужким нямали много отсъствия и така получават всичко каквото може. И така.

Общи условия

Активация на акаунт