Майка на 7деца

• 2 712
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
Radilena това го знам трябва до сменим жилището за да може да получа адресна регистрация а със 7 деца е доста трудно детето е записано за ясла просто искат тези 2 ваксини кога ги е направила предишната лична за да мога да я пусна и печат от нея

# 76
Писаха ти, че можеш да вземеш и служебен адрес. Не е нужно да сменяш жилището. И аз това искам да ти кажа.

# 77
Отиваш, молиш се на кмета, че със 7 деца трудно се намира подходящо жилище, което може да си позволите финансово, и там където сте, не желаят да ви регистрират, и за това молиш за служебна регистрация, на адреса на някой общински имот.

# 78
Лична карта имате ли ?
По постоянен и настоящ адрес ходихте ли в общинските служби ? Може и онлайн да подавате молби след като ползвате интернет.
Идеята за служебен адрес опитайте задължително.

# 79
Да ще отида при кмета да говоря с него

# 80
Да ще отида при кмета да говоря с него

Изпратете електронно молби и до администрацията по постоянен и настоящ адрес по л.к., както и в тази, в която пребивавате сега , които и да са те.
Ще Ви изпратят вх.номер задължително.
КЕП вероятно нямате, но за социалните няма проблем.
Преди да идете при кмета, снабдете се с входящите си номера и му ги посочете.

В края на работното време на всеки пазар дават безплатно или на символични цени непродадени зеленчуци и плодове. За голяма тенджера топла супа са предостатъчно. Колкото и ниски да да доходите, разпределете ги предварително.

Ползвате интернет. Проверете всички възможности и програми на социалните. Публикуват редовно.

# 81
Аз ще нещо си...
На мъжа ми заплатата...
Личната лекарка ме вика, но нямам пари, за да ида, но искам пари за торта...
Като пратя детето на ясла трябва да работя, пък трябва и да домакинствам с тези седем деца.....
Това е живот на чужд гръб.
Въобще колко трудов стаж?

# 82
Аз ще нещо си...
На мъжа ми заплатата...
Като пратя детето на ясла трябва да работя, пък трябва и да домакинствам с тези седем деца.....
7 майчинства по 2 години, със отпуските, отиват над 3 петилетки.

# 83
Авторке, имам чувството, че каквото и да ви се предложи , все обяснявате как няма да стане. Както вече казах, ще помогнем с каквото можем. Този месец ще закърпите положението. Но другия, по-другия...какво? Не може да чакате все чужди хора да ви помагат ( казвам го най-добро намерено). Търсете по-дълго срочно решение на проблема. В горните постове са дали добри идеи. Бъдете активна. Ходете от врата на врата ( визирам всички институции, неправителствени организации). Не се отказвайте от първия отказа, а настоявайте и търсете варианти. По-големите деца не ходят ли на училище, детска градина? Обърнете се към учителките. Те си познават родителите. Вероятно някои родители биха откликнали и биха подарили умалели дрешки и обувки от техните деца.
Относно проблема с ваксините - отскоро вече медицинските сестри в яслите и детските градини имат достъп до електроните досиета на децата. Виждат онлайн всички ваксини и изследвания на децата. Не се носят вече никакви неща на хартия.

# 84
Аз ще нещо си...
На мъжа ми заплатата...
7 майчинства по 2 години, със отпуските, отиват над 3 петилетки.
Дали въобще е била никога на договор?
То кога и да остане време.

# 85

Дали въобще е била никога на договор?
То кога и да остане време.
Предполагам, че ще ме докладва и ще ме изтрият, но според мен поне първите майчинства е била на договор.
Всъщност те децата са малка разлика и се застъпват, но едни добри пари е можеЛА да вземе от държавата. Както и сега може да взима детски надбавки. За 7 деца, ще са нелоша сума.

# 86
Тя взема множество хубави добавки.
От тук и от фейсбук.

# 87
Тя взема множество хубави добавки.
От тук и от фейсбук.
О, не се и съмнявам!

# 88
Написала е още в началото, че детските и са 230лв. За 7 деца как ви се струват?

# 89
Написала е още в началото, че детските и са 230лв. За 7 деца как ви се струват?

Да, и аз преди време разбрах, че след някое си поред дете детските надбавки са само 20 лева на дете. Май при първите 3 има увеличение за второто и третото, а след това по 20 лева. И платеното майчинство е по-кратък след третото дете.

Общи условия

Активация на акаунт