Любители на котки - Тема 211

• 33 255
  • 727
  •   3
Отговори
# 720
Аз от тази тема научих, че сурово свинско не трябва да се дава, заради опасен вирус, който при котките е нелечим.

По тази логика и в Северна Америка наскоро имаше епидемия на вирус, наподобяващ птичи грип, който може да навреди и на котки, хранени с такова месо. Това обаче не е довело до спиране на употребата на пилешко.

Охладеното свинско, което се продава в месарниците, обикновено е било транспортирано замразено, т.е. месото вече е преминало известна термична обработка. Храня с BARF от години - основно пилешко, но и малки количества свинско - и до момента няма проблеми.

# 721
Здравейте. Имам Мейн Куун от 3 месеца. Малко след пристигането (на втория ден) му в къщи започна дрискане. Откриха му бактерии,лекувахме го,един ветеринар,после втори ветеринар. Сега ще търся трети ветеринар. За момента се изключва бактерии да са,въпреки че последния пак назначи антибиотици,не правят PCR,защото няма да е достоверен,трябва да мине време. Иначе котката е игрива,наддава си,няма никакви други симтопи освен дрискането. От 4 седмици е на Роял Гастро интестинал хидролиз протеин. Докато му даваха лекарста оформяше акото,нямаше точно дрискане. Спряха лекарствата и 4 дни след това пак дрискане,пак ветеринар. Почнаха да вдигат рамене,все пак отново му биха инжекции,антибиотик през устата още 4 дни,остават още 2 дни да му давам,но днес финиша пак дрис. Ще отивам и при трети ветеринар,защото и втория взе да вдига рамене. Някой минал през дълго търсене как да спре дрискането при котето? Търся съвети и извън ветеринарите. Четох в темите за Мейн Куун,не искам да питам там,защото продалите ни го са там,а те даже скриха за проблема и се правеха на ударени,даже едва ли не казаха,че ние сме го заразили с бактериите.

Здравейте!
Нашият е на 5 месеца и може би като беше на 2 месеца, също беше с диария цял месец. Давахме му пробиотик и някакво антибиотик от ветеринаря и за една седмица се оправи. Но.... всеки път, когато му дадем пауч и се разстройва, след това един ден с пробиотик и се оправя. Добре е само с Purina One kitten за малки котенца. Не му давайте храна за възрастни котки, може и тях да прави реакция. От кой град сте?
София.

Аз съм от Бургас и щях да ви препоръчам моя ветеринар, но пък в София знам, че са и по добри.
Дано красавецът ви скоро да се оправи и да е здравичък. 🤗

# 722
На моят дрисльо му бяха изписали

+ Gastroimtestinal пауч на Роял
Оправи се.
Жестоко ме беше надрал като му взимаха секрет от дупето. Аз настоях.

Танче, нацелувай го тоз красавец от мен Heart

Кардю, много са благи тез две маймунки Kissing Heart

# 723
  • Швейцария
Подариха ми цветя. Най-красивото е до тях.

# 724
  • До морето...
Добро утро от нас 😻
Само,ако има завивка се гушка в мен.😀

# 725
  • София
А телешко не може ли, Аминка? Аз преди на Мия й давах свинско, но откакто прочетох тук, престанах. Давам й сурово пилешко, което преди това замразявам. И сърчица и дробчета яде сурови. Тя имала някаква голяма инфекция и няма никакво обоняние. Яде всичко и ако я оставя ще почне да се търкаля. Уж викат, че котките ядат колкото им е нужно, ама не е баш така, има си доста дебели котки.
Без да искам да плаша или да давам наклон на храненото,искам да предупредя,че бактерията (кампилобактер) открита при моя дрисльо ,се оказва,че може да се хване от пилешко,което не е добре обработено.
Скрит текст:
Здравейте. Имам Мейн Куун от 3 месеца. Малко след пристигането (на втория ден) му в къщи започна дрискане. Откриха му бактерии,лекувахме го,един ветеринар,после втори ветеринар. Сега ще търся трети ветеринар. За момента се изключва бактерии да са,въпреки че последния пак назначи антибиотици,не правят PCR,защото няма да е достоверен,трябва да мине време. Иначе котката е игрива,наддава си,няма никакви други симтопи освен дрискането. От 4 седмици е на Роял Гастро интестинал хидролиз протеин. Докато му даваха лекарста оформяше акото,нямаше точно дрискане. Спряха лекарствата и 4 дни след това пак дрискане,пак ветеринар. Почнаха да вдигат рамене,все пак отново му биха инжекции,антибиотик през устата още 4 дни,остават още 2 дни да му давам,но днес финиша пак дрис. Ще отивам и при трети ветеринар,защото и втория взе да вдига рамене. Някой минал през дълго търсене как да спре дрискането при котето? Търся съвети и извън ветеринарите. Четох в темите за Мейн Куун,не искам да питам там,защото продалите ни го са там,а те даже скриха за проблема и се правеха на ударени,даже едва ли не казаха,че ние сме го заразили с бактериите.

Здравейте!
Нашият е на 5 месеца и може би като беше на 2 месеца, също беше с диария цял месец. Давахме му пробиотик и някакво антибиотик от ветеринаря и за една седмица се оправи. Но.... всеки път, когато му дадем пауч и се разстройва, след това един ден с пробиотик и се оправя. Добре е само с Purina One kitten за малки котенца. Не му давайте храна за възрастни котки, може и тях да прави реакция. От кой град сте?
София.

Аз съм от Бургас и щях да ви препоръчам моя ветеринар, но пък в София знам, че са и по добри.
Дано красавецът ви скоро да се оправи и да е здравичък. 🤗
Благодаря.
На моят дрисльо му бяха изписали

+ Gastroimtestinal пауч на Роял
Скрит текст:
Оправи се.
Жестоко ме беше надрал като му взимаха секрет от дупето. Аз настоях.

Танче, нацелувай го тоз красавец от мен Heart

Кардю, много са благи тез две маймунки Kissing Heart
Ще ги потърся тези хапчета.Благодаря.

# 726
Поздрави от нашия котарник

# 727
Добро Утро,
Не искам да спамя, но просто искам да споделя, защото дори споделянето е вид помощ.
iCat Rescue
Обожавам ги, как помагат на котетата, лекуват бездомни котета. Когато видят буквално "счупени" котета от улицата ги прибират и лекуват. Сигурно доста от Вас вече познават страницата. Лошото е, че доста от излекуваните котета след това не откриват дом Cry .

Поствам просто, за да имате впредвид, ако някоя от Вас, или Ваш познат желае ново другарче Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт