За татковците с дъщери.

• 610
  • 25
  •   2
Отговори
# 15
Със сигурност на таткото не му е лесно. А аз все си мислех, че сега децата знаят всичко, предвид днешната богата информация отвсякъде. По мое време бяхме по-захлюпени,но пък мама ни беше подготвила мен и сестра ми. Сестра ми го научи на практика на 11, а аз на 12. Имахме и една много хубава книжка(купена от мама) , която пазя до днес. Някога ми свърши чудесна работа. С татко никога не съм говорила по този въпрос, но в живота има всякакви обстоятелства и човек не знае какво ще му се наложи... Ако проявите интерес мога да Ви изпратя книжката.

А това е съдържанието...

# 16
"Книга за всяко момиче" действително е страхотна и засяга много теми, за които децата обикновено получават образованието си "на улицата".
Ето тази, че се оказа, че имало няколко различни:
https://www.elixiria.bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0 … D0%B8%D1%87%D0%B5

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 16:32 от kikithealien

# 17
Уау, чудесна идея са книгите.
Малко ме е срам да кажа, но като малка нашите имаха шкаф с документи, книги и там имаше книга за секса. От там бях научила много неща. 
Първия път какво се случва, а аз тогава бях ужасно любопитна, за съжаление имах навика да бъркам шкафове.

# 18
Точно тази книга горещо препоръчвам, ако я има в продажба. Преди 20 и няколко години тя ми помогна на мен и ме подготви. Мама ми я купи и въпреки, че с нея можех да говоря открито по тези въпроси, предпочитах книгата. Някои неща някак не искаш да питаш родителите, понякога през пубертета те не са ти и достоверен коректив, та там съвременно и много изчерпателно е обяснено включително за болести по полов път. А и тогава в google нямаше чак толкова информация, а и екранното време предпочитах да го ползвам за Sims😅
"Книга за всяко момиче" действително е страхотна и засяга много теми, за които децата обикновено получават образованието си "на улицата".
Ето тази, че се оказа, че имало няколко различни:
https://www.elixiria.bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0 … D0%B8%D1%87%D0%B5

# 19
На детето е обяснено, но не са използвани думи като цикъл и мензис.
И явно не съм се израрил правилно. Търся четиво за мен, да съм поне малко по-подготвен за пубертета на момиче.
Какви думи са използвани?

# 20
Стига го нападахте човека, така му е дошло на момента, така е отговорил, мъж е все пак. Моят цикъл дойде за пръв път на 14 години. В гимназията имаше момичета на които пък им дойде на 15. Вкъщи не са ме подготвяли кой знае колко за това. Майка ми всъщност ми е говорила малко, поне да знам какво да ползвам, колко време продължава, и подобни... За секс в никакъв случай, там не съм получавала никаква информация (аз това съм го споменавала), но сама съм се информирала. Някои хора са по-затворени за такива теми и не мисля че трябва да бъдат упреквани за това, просто са такива.

# 21
Моята майка хем мислела, че умира, защото никой не ѝ бил обяснил нищо за менструацията, хем нищо не направи по въпроса с мен. Помня и как не исках да казва на втория си мъж,когато на мен ми дойде за пръв път, а тя беше казала, разбира се.
С годините обещах на себе си, че теми табу няма да има вкъщи. Всички неща могат да бъдат обяснени с прости думи, подходящи за възрастта на питащия, без изчервявания, "не знам" и прехвърляне на отгворност с "питай другия". Самите деца трябва да могат да възприемат нормално промените в своето тяло и да бъдат подготвени, съответно защитени, особено когато започнат да водят полов живот.
То пък голяма философия да обясни един средно грамотен човек, било то и мъж, що е то менструация.

# 22
Стига го нападахте човека, така му е дошло на момента, така е отговорил, мъж е все пак. Моят цикъл дойде за пръв път на 14 години. В гимназията имаше момичета на които пък им дойде на 15. Вкъщи не са ме подготвяли кой знае колко за това. Майка ми всъщност ми е говорила малко, поне да знам какво да ползвам, колко време продължава, и подобни... За секс в никакъв случай, там не съм получавала никаква информация (аз това съм го споменавала), но сама съм се информирала. Някои хора са по-затворени за такива теми и не мисля че трябва да бъдат упреквани за това, просто са такива.
Чудя се в 18 век ли живеете? И друго ми стана любопитно. По- затворените хора....щъркелите ли им носят децата или получават помощ от приятел? Joy

# 23
Казвам какви са били родителите ми, не съм ги избирала. Каквото са такива.

# 24
  • Далечният изток
Мен също никой не ми е обяснявал нищо до деня, в който ми дойде за първи път. Може би майка ми е мислила, че съм малка още, не знам, бях на 10.
В случая обаче има въпрос от детето. Когато вече е засегната темата, е редно да му се обясни.

# 25
Чудя се в 18 век ли живеете? И друго ми стана любопитно. По- затворените хора....щъркелите ли им носят децата или получават помощ от приятел? Joy
Госпожица Рамацоти, в лабораторията,в която работя пациент на 45(етнически българин),беше много изненадан, че има сифилис, защото той знаел, че тази болест се предава по кръвен път.Не използвал презервативи, защото знаел от баща си, че най-сигурният начин за предпазване от бременност е жената да уринира след секс.Шашардисаната ми физиономия явно нещо го засегна, защото каза, че щял да повтори теста в друга лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт