Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 49

• 27 885
  • 545
  •   2
Отговори
# 120
Absentia го гледах когато излезе, хареса ми, динамичен сериал е. Ако не знаете - сниман е в България.

Heart of Dixie и на мен много ми харесваше, лек и забавен с южняшки акцент

# 121
Succession определено не е action сериал, но за жанра си е динамичен. Приключих първи сезон и имаше доста обрати. Умело поддържа напрежение и за мен нямаше муден епизод.

От друга страна, скоро гледах отново Тhe Inspector Lynley Mysteries и, въпреки че ми харесва много и е съвсем различен жанр, не знам дали бих го определила като динамичен.

# 122
Потвърдиха ли продължение на Derry?Много ми хареса 7 епизод,уникален Бил,горките деца.Много ми харесва и каква история са му "измислили",Кралят е уникален 👑.

# 123
  • Sofia
Аз тази вечер съм приготвила  7епизод на Derry, всичко ми допада в сериала, каста на героите е топ и децата играят страхотно. Сериалът за мен е много добър, особено за почитателите на Кинг.

# 124
Аз пък гледах малко от новият сезон на "Спартак", и изобщо не ми се видя лош . Този път са заложили повече на битките а не на секс сцените от които изобилстваше оригиналният сериал . Този път се и радвам че има и жена, която е новото главно действащо лице, и новият гладиатор който ще се бие на арената . Чакам с нетърпение следващите епизоди .

# 125
Succession не съм го гледала аз. Да си го причинявам ли?
Да много е хубав! Както и аутфитите с които са облечени жените 😁
Стил "Old Money"

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 07:25 от Bria

# 126
7-ми епизод на IT: Welcome to Derry ме разочарова. Не, че не ми хареса. Хареса ми. Но историята как се е появил IT не ми хареса. Все едно гледам крийпи вариант на Супермен. Пада от друга планета и видиш ли ти за късмет, отломки от тази планета му отслабват силата.
Всъщност защо говоря за 7ми епизод не знам, като тя историята се развива през сериите.
Вече предполагам какво ще стане в еп. 8.
Скрит текст:
Ако се следва стила на Кинг, децата ще спасят положението. Ще използват намерената в каналите отломка, за да затворят пак клетката.
Ще поживеем, ще видим.
p.s. Детската песничка от шапката е много крийпи!

Саморедактирам се за ВИП: Висок интелектуален потенциал - след като едвам изтърпях първите 4 серии, вторите 4 много ми харесаха.
Вярно, че краят е екстремно тъп, но все пак ми бяха интересни.

Продължавам да издирвам лек сериал с дублаж от бананите. Благодаря предварително, ако препоръчате.

# 127
Принципно То е от друг свят от Мултивселената. Нещо като извънземно, но не точно, като разклонение на времето и пространството. Самият Кинг не дава точна представа какво е и откъде е, но е свързано с Аления крал непряко. Идват от гънките на време-пространството, истинската форма на То съществува в друго измерение, наречено Макровселена. (поне така съм го схванала аз). То е доста по-малко зло от Аления крал, който е върховното зло и желанието му е да разруши Тъмната кула, която "държи" времето, пространството и всички вселени. Въпреки че Пенуайз е извънземен от Космоса (ако може така да го кажем), той споделя произход с Аления крал. И двамата са част от една и съща голяма митология и са проявления на сили извън нашето разбиране. Те не са непременно съюзници, но съществуват в една и съща метафизична рамка на вселената на Стивън Кинг.

Съжалявам, че изгледах 7 епизод. Много силен, много добра игра.....обаче много тъжно и ужасно е всичко, което се случи.
Предполагам, че (спойлер за 7 еп.- който не е гледал, да не отваря)
Скрит текст:
няма да могат да върнат То в "клетката" му, къй като изгориха единия камък, който обграждаше гората.

# 128
За Дери.
Скрит текст:
Напротив  ще могат Лили има камата и с нея ще я затворят.Много глупави военни 🤢.

# 129
Леле, снощи загледах по Нетфликс сериала, Забравена,  5 еп. на един дъх . Наложих си да спра за да си легна иначе още щях да вися пред тв. Невероятен сценарии, уникално заснет, страхотна актьорска игра на всички. УАУ. До тук му давам 20 от 10т.

# 130
Трябва да го видя и аз. Няколко пъти му се чудя.....

# 131
  • Berlin
Дери изгледах и аз снощи. Харесва ми, че дадоха историята на ТО, аз не знаех, че е дошъл на Земята. Доколкото четох, кралят от Тъмната кула стои по-високо от него, т.е. по-висше и по-силно същество е от ТО, някаква Костенурка също беше спомената, но изобщо не съм запозната с тази Вселена. Като цяло ТО не е някакво стандартно извънземно.
Хареса ми и че дадоха откъде идва идеята за клоуна. Ест. случката в Black Spot накрая ми скъса сърцето. Ясно е, че ТО няма да излезе, защото справка -> оригиналната история. Ще видим как ще се справят децата,
Скрит текст:
но са двама по-малко вече.. останаха само момичетата.
Ако има друг сезон, то може и да не завърши цикъла с края на този сезон, защото ако следваме логиката на 27те години, то после със следващ сезон, за да е активен ТО, отиваме при оригиналната история.
Интересно ми е дали, как и кои от участващите тук по някакъв начин са свързани със събитията след 27г. Доколкото четох, дъщерята на Пениуайз е бабичката, при която Бев отива като възрастна (и всъшност совите не са това, което са), но ето една връзка. Май и Black Spot се споменава в книгата, но сега ще отида потърся дали е така.
Междувременно гледаме Dispatches From Elsewhere, с Jason Segel. Не е нов, 2020, но сега го пуснаха в Нерфликс. Малко разнообразие от трилърите и ужасите.😀 Четирима непознати се събират случайно (или не?), за да играят игра, която ги кара да излязат от комфортната си зона и да намерят малко радост/смисъл в живота си. Остават ми още 2 еп.

# 132
За да разбереш "костенурката", трябва да прочетеш Тъмната кула.

А бабичката всъщност е То в нейната форма, като после се превърна в демон и накрая в Боб Грей, точно преди Бев да излезе.

Доколкото знам, То запазва частично спомените на погълнатите хора, затова си мисля, че може по-натам да е убило дъщерята на Боб.

# 133
  • Варна
Още няколко дни и го почвам, благодаря, че споделяте колко ви харесва.
Нещо леко, неангажиращо, да не кажа непретенциозно, е ,,Good Cop/Bad Cop"  https://www.imdb.com/title/tt31691565/

# 134
Как е английското име на този сериал Забравена?

Общи условия

Активация на акаунт