Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 1 229
  • 42
  •   2
Отговори
# 15
  • Варна
Чехлите бяха не просто оставени на стълбищната площадка някъде до вратата им (и аз съм виждала... цели шкафчета си изнасят някои), а на ръба на стъблите, все едно са само те на целия етаж и други апартаменти няма! (последен етаж сме) Прескачаш, или риташ, или се спъваш и падаш. Нормално преминаване няма. 
Ники, ако е торбата им с боклук от кухнята, ще им я изхвърлиш наготово ли?
Толеранс имам единствено към цветя и бебешки колички. Не че те имат място в общите части, но поне първите ми е приятно да ги гледам, а вторите знам че наистина не се събират в някои коридори, пък и е само период, а не битов навик.

# 16
Живеех на едно място, хората си бяха свикнали да си оставят вечерта чувала с боклук пред вратата. Два или три пъти им изхвърлях боклука докато се засечем, да им обясня негативите от този техен навик. Бяха разбрани хора, след това нищо не са оставяли пред вратата си.
Предполагам, ако не бяха си променили навиците, щях да им звъня по всяко време на денонощието, и когато ми отворят вратата да им изсипя боклука в апартамента.
Друго важно нещо,е че всички замъкнати неща на стълбището са опасни, с изключение на оставените на обособените за това места. Когато е спрял тока, няма асансьор и всички се придвижват по стълбището са предпоставка някой да се нарани, особено в тъмната част на денонощието. Да не говорим за линейка и носилка, пожарна или земетресение. Някои хора, така са се заровили с боклуци в общите части, че при едно бедствие, ще си останат сградата от собствения си направен капан.

# 17
  • София
Благодаря за новата тема!

# 18
В сегашната квартира на сина ми няма място в коридора за шкаф за обувки. Стените са колкото вратите. До вратата на спалнята има стенна закачалка и ако се натрупат много якета входната врата няма да се отвори изцяло. Етажерка с обувки стои пред входната врата, просто няма къде другаде да е. От стълбищната площадка има обособено нещо като ниша за неговия и другия апартамент. И другия апартамент имат стилаж за обувки и оттам съдя, че тези апартаменти са с малък коридор. Това е минусът на квартирата. И аз не съм свикнала така и ме беше страх да не изчезнат маратонки или кецове.  Тези,които не носи ги прибира в кутии и под спалнята. Но боклук да остави е абсурд, защото няма място и защото има навик сутрин да излиза с боклука и да го изхвърля.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 09:21 от Димис

# 19
  • София/Търново
Didi168. Отговарям. Не мислех, че е интересно и да не затормозявам пеизажа с излишни приказки.
Беше тежка година. Предстои не тотален ремонт. Как стигнах до този извод. Знам, че брокерите не са особено обичани. Но едно момиче от местния "Адрес". Без да иска подписване на договори и уговорки дойде да види апартамента. След работно време. Каза, че не е тази бомба, която описвам. Предложи ми да не правя големия ремонт. С него ще вземам 1-1,2 к лв. Без него. Да сменя кранче, тоалетни, мивки, боя, малко по електрото. Да се позакове някое легло, да се залепят тапетите - все дреболии. Да се изчисти. И да се подреди. Моят багаж, да не се занимавам с местене и чудене къде да го складирам да си остане в едната стая. Останалото да го дам както е. Под 550 лв каза, че няма как да не вземам. Каза, че тръгваме от 800, де. Ама хич не ми се вярва. Направила съм си и сметка колко ми трябва, за да се занимавам изобщо. Мацката каза, обявяваме събота, 10 часа. Кой дойде, записват се по ред и влизат. Дори да си харесаш, кой е дошъл и решил да чака, ще се уважи. Решението се взема впоследствие, даже втора среща с избраните. И то като си харесам хората. Ако много се харесаме и те нямат възможност, намаляме на 500. С договор, подаване за данъци. Всичко точно. След като изчетох всичко тук, (за което съм искрено благодарна), се свързах с нея и казах. Дава се както е. Няма да купувам нищо! И, че ще ползвам стаята като наемател. Каза, че такова положение не е ново. Хората не се плашат. Но се дописва в договора какви консумативи ще се плащат на ден престои и се описва в какъв срок да им се обаждам, че ще съм там. Т.е. да речем 24 часа. Имало такива случаи. Не било соц. А как си се разберем. Каза, че локацията е уникална. Сметките са ниски и т.н. Че и ги показах. Пазя ги от 25 години назад. Даже някои наематели си идвали с техен багаж и обзавеждане, но подлежало на уговорка. Ако някой иска, идва с претенции каза следващ. Имотът си е твой, ти решаваш какво предлагаш. Спомена, че мога и без нея. Но аз предпочитам по-легално и сигурно. Защото така и аз, и наемателите сме защитени. Ако искат подобрения, да си плащат, като ще се приспада от наема, но без мое разрешение няма как да се случи каквото и да било. Каза да си сложа камера в стаята, де ще държа багажа. Важало в съда, ако се наложи, но сподели, че е най-разумно ценни за мен неща, материално или морално да не държа там. Та сега търся фирма, де да дойде и да ми помогне. Даже с едно комшийско дете, ще му дам някакви парички да дойде да ми помогне в ровенето. Добро дете е, няма да бутне и ще помага. Аз с месеци не мога да се справя сама, та това ми е решението.
Оставам на разположение за уточнения, ако пропускам нещо.
Моля и да запазим добрия тон. Осъждане и различни мнения приемам, но не и да си казваме кой как да си живее живота.
Нямате на идея през какво съм минала. Нито аз знам, до край, какви са Вашите тегоби.

# 20
8Eos8 това за апартамента в Търново нали?
Не, че търся евтина квартира, но 800 лв при тези условия са много. Апартамент с две спални, дневен тракт, отделни бани и тоалетни и килер в предпочитан квартал не можаха да го отдадат за тези пари.
За 550 - 600 лв ще успееш. Това,че сметките са ниски е добре.  Локацията е важна с оглед паркирането. В някои квартали е проблем и биха отказали наематели с кола. Пожелавам успех!

# 21
  • Бургас
Ето, винаги има как да се даде, всякакви варианти има на пазара, все някъде ще се срещнат търсещи и предлагащи.

# 22
Ето, винаги има как да се даде, всякакви варианти има на пазара, все някъде ще се срещнат търсещи и предлагащи.
.
Така е.  Аз още е началото писах, че бих наела апартамента за студента, при условие,че ще има хазяйка от време на време.  Имам впечатления, че и жени с дете често търсят бюджет вариант. А някои обяви са си с изискване да е работеща жена. Не можахме да се преборим за боксониера с такова изискване на наемодателя.

# 23
Готова съм с втората спалня от 3-стайния, леглото е по препоръка от темата, стана дори по-хубаво от първата спалня - бюджет около 1400 лв с монтаж, транспорт и качване. Ще изтрия снимките след малко, не цитирайте моля.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 20:51 от НаБабаДетето

# 24
Щом брокерката е казала, че може да се даде така за 550-800лв, добре.
Чак до конкурс за наематели да се стигне не вярвам, но ако дойде някой свестен човек, да го наема. Изваждаш данък и фонд ремонт, и чисто към 400лв ще остават на месец. По добре от нищо. 
Късмет, и дано мине гладко процеса.

# 25
НаБабаДетето  .- станало е чудничко. Изчистено, нежно. Един непоискан съвет. На леглото можеш да сложиш чаршаф с ластик от лидъл със същия цвят на пердето. Десетина лева са.

# 26
Има протектор на Тед, чаршафи да си слагат наемателите, от мен толкова, но от сърце, много съм доволна от резултата и бюджета. Тук е мястото да препоръчам момчето което ползвах за монтаж на гардероба, скрина и леглото, ползвано е и на друг обект който също подготвям за под наем. Човекът монтира мебели, работи бързо, чисто, не прави щети по пода и стените, носи резервен крепеж ако нещо липсва, страшно възпитан и коректен млад човек, страхотни цени - щом аз казвам че са страхотни значи са страхотни наистина 0877337115 Месут, от олх го открих, страхотно момче съвестно, чисто и бързо работи.

# 27
  • София/Търново
Не съм алчна. В никой случай. Казвам, че брокерката каза толкова, което ме озадачи. Т.е. 800 е над очакваното от мен. При положение, че знам какво е. Има места за паркиране. Имам нотариален акт за две места пред блока. Който ще да ми вярва. Това ще е лирично отклонение. Имам книжка, но не съм шофьор. Отивам с кола този път. Инак съм с автобус или споделено. Излиза ми един бабаит. Щото нали сме в центъра, мани ти. Крещи, вика. Аз, в ступор. Осъзнах се и му казах, че тук места няма. Но, ако толкова държи, ще мина през общината и ще си обознача местата. Не, няма да се ползват и под наем да ги давам... разправия. Бързо се изнесе. Повече не съм имала проблеми.
Димис, ако искаш ми пиши. Аз съм в София. Излизам от ента операция, мама е в хоспис, детето тийн, работата ми е неподлежаща на сериозно отсъствие. Купих апартамент в София и тепърва имам кухня, боя. Къща на село. Днес сложих камери. Да, ще освободя двете стаи. "Ремонтът" е за макс три дни. Имам майстор. Мега качествен, сигурен и работи прекрасно. Не бави, абе злато, в днешно време. Прибирам се... въх, кога мога, на две седмици, на месец. Имам пътувания и то все спешни... от днес за днес. Храня се навън, готвене за един ден е безумие, при все, че си дошъл да бягаш по задачи. Мястото е под стадиона, "Бачо Киро"... И така.
Инак голямо търсене има, мега голямо. И със сигурност, ако не е някой с предварителна уговорка ще има конкурс. Вид конкурс.
Пак. За парите не летя в небесата. Тук само обсъждаме. Както казах, какво сабя покаже. Като ми писне да се занимавам. Под ключ и до там. Кога имам сили, пак. Не съм длъжна и никой не ми е длъжен.
Темата ми е полезна, защото си отговорих на въпросите и имам идея какво да правя. Не са ми парите на всяка цена. Мога и без тях. За сега. И така Simple Smile

# 28
Аз за двете паркоместа завидях. Благородно.

# 29
  • София/Търново
Тъй било едно време. Имало възможност, взел го. Така е и с мазата. Огромна е. Не ми се мисли, че и там трябва да чистя. А най-лошото е, че, по български, някой си е нахвърлял нещата пред нея и нямам достъп. Но е много бъдещ момент това. А за паркоместата, бях готова да си ги обознача, т.е. да им сложа онези падащи неща с катинар. И да седят празни. Ей тъй. Щото мога и така няма да имам дразги с никого. Разбран човек съм, ама мине ли се тънката червена линия, нещата рязко се променят. Добре, че комшията се усети... и той така, погледа му говореше, че завижда, но беше наясно, че имам права и не е хубаво да се преминава към действия, та такъв конфликт бързо се размина.

Общи условия

Активация на акаунт