Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 1 229
  • 42
  •   2
Отговори
# 30
Паркоместата могат да се дават под наем. Най лесни пари са това.

# 31
  • Бургас
"При наемите в България има страшно много бизнес".
Не че не го знаете Blush

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2025/11/24/4853292_intervju_ … m_term=2025-11-24

# 32
Така е, наемите са добър бизнес, но много хора не могат да управляват добре дори един имот за под наем и биват разкостени (от наеметали, извънредни разходи, брутални поражения по имота и т.н.)

# 33
8Eos8 пожелавам ти да се възстановиш, а тинейджъра да те слуша.
Дано изкара студентството в тази квартира! Ще се разбере към февруари.
Мястото на апартамента е хубаво. И паркоместата са предимство. Синът ми е с кола и в предния квартал беше голям късмет да намери къде да спре. В този блок почти всички си имат гараж или закупено паркомясто и той винаги успява да паркира на малкото останали места.
Още веднъж бързо възстановяване и добър наемател/ка!

# 34
  • София/Търново
Благодаря, Димис. То като гледам и аз към февруари ще имам реални действия. Даже лятото. Че на тоя студ, кога... как...

# 35
  • Варна
8Eos8, радвам се, че сте се организирали и имате план за действие. Само не разбрах какъв наем предвиждаш, че диапазонът от 500 до 800 е бая голям. Мисля че дори 500 лв са много за споделено жилище за ремонт. Щеше да отдаваш една спалня и ползване на дневна и санитарните помещения, нали? Ние преди 2 месеца в най-силния период наехме самостоятелен двустаен нов апартамент в нов комплекс с ново обзавеждане и частно паркомясто за 750 лв до парк Дружба, при това сме с куче...
Сигурна ли си, че имаш паркоместа, а не идеални части от парцела, върху който е построен блокът? Ако наистина е така, то не знам какво чакаш. Очертавай ги, слагай по една скоба и си ти. Ще печелиш много по-лесно от тях, отколкото от апартамента даже.

НаБабаДетето, чудесно се е получило!

# 36
За мен никога няма понятие като апартамент и паркоместа общо една цена.
Всяко нещо си има цена. Като по изключение могат да се дават заедно, но цената си се знае и поотделно. Може и да има едни 20-30лв намаление за общата цена но до там.

В тази връзка, добре е да знаете колко вървят паркоместата във вашия район и да им определеите цена.
Отделно за апартамента също.
Апартамент 2 стаи е цена Х. С паркместата може да е Х+200.
Просто за ваша лична яснота е добре да е ясно.
А иначе скоби не са заължителни. Аз давам под наем паркоместа във вътрешен двор, където достъпът е свободен и не е разграфено.
1 път на 2 години спират някакви навлеци но ги гоним по един или друг начин.

# 37
  • Варна
Добре, по отделно - Апартаментът е 700 лв, паркомястото - 50 лв допълнително. Така ни ги обявиха. Паркомястото е разчертано, със свободен достъп от улицата. Има само табела, че е частна собственост, но хазяинът ни предупреди, че се случва разни хора да паркират за 5 минути, понеже отсреща има банка и супермаркет.

# 38
700лв ми се вижда много.
За тия пари самостоятелен 2ст в Бургас може да се наеме. Че и 3стаен.

# 39
  • Варна
Е да де - самостоятелен двустаен. И на мен ми се виждаше много, но по-евтино не намерихме. Имаше и тристайни на същата цена.

# 40
Didi168 двустаен апартамент имаш в предвид спалня с дневен тракт, нали?

# 41
  • Варна
Да. Отделна спалня и отделна голяма дневна с холен кът с мека мебел, трапезарен кът с трапезна маса и столове и кухненски бокс с кухня с уредите.

# 42
"При наемите в България има страшно много бизнес".
Не че не го знаете Blush

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2025/11/24/4853292_intervju_ … m_term=2025-11-24

Интересни неща има в Капитала тази седмица.. и е около 8-9страници. Понеже ние  в къщи всяка седмица го четем и определено има хубави коментари относно пазара на имоти.

Общи условия

Активация на акаунт