Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 31 234
  • 799
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Тоест - не може да работи без да е свързан към захранването? Open Mouth
Не би ли трябвало да работи на батерията и тя затова да се зарежда? А как се случват нещата, когато няма близо контакт до прозорците, или пък отвън, и кабела не стига?

ПП. Прочетох - да, наистина тази батерия е само защита ако спре тока, да не падне. Хм, ще е интересно ако няма ток близо до прозорците.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:42 от Olive

# 331
Има тема за тези работи. Прочети си упътването, книжката, темата...
Удължители има за контакти.

Аз съжалявам че си купих такъв. Сега са стотина лева, но аз дадох 350....не бих сега на този си акъл и на тази зена да си купя. 100 лева е ок...ама пак....

Докато го извадя, развържа стоте метра кабелаци и шнурове, па и да му вися на главата на всеки 5 минути да го местя....мне.

# 332
Преди 2 или 3 г. на сина ми им подариха такъв робот, те имат почти 2 стени сумарно с френски прозорци. Ами ползваха го един или два пъти, то не бяха кабели, удължители, допочистване по ъгли.... Върнаха го на сватята, той е висок, с дълги ръце и каза че му е по-лесно да ги мие по-старому. Не знам, може да има и други, по-прецизни модели, може би трябва да се пробва повече пъти, за да се добие по-пълна представа за действието му.

# 333
Забелязвате ли как са плъзнали много евтини и пипнати апартаменти по групите (850 лв, 950 лв двустаен в Иван Вазов). Естествено профилите са създадени преди месец. Ясно е,че са фалшиви. Базите данни ли си пълнят брокерите според вас или целят някакъв дъмпинг? Или може би да клъвнат вече настанени наематели,че такива оферти има (а то няма) и да тръгнат по огледи? Ама то разликата с реална такава оферта е поне 500 лв, някак си тотално безмислено ми се вижда да ги пускат тия обяви. Вие какво мислите?

# 334
Винаги съм мислила че тук спряганите наеми не са представителна извадка.
Има отдавания които даже ги няма онлайн, а стават само между двете страни. Тоест даже не знаем за колко лв са.

# 335
  • Варна
И аз забелязвам твърде добре направени жилища в чисто нови сгради, обявени на средни наеми. Това, което си помислих, е, че може да са на хора, които за пръв път са инвестирали в имот за под наем и тепърва ще отдават, съответно не са наясно с риска и евентуалните мизерии, за да обявят такива цени.

# 336
Тези,които гледах, са на хора с профил от много скоро във ФБ, а с професионални снимки. Самите интериори са доста модерни,добре съчетани,не са като за лаик за първи път пускащ. Откровено са фалшиви,ясно е, въпросът е каква е целта на тези фалшиви постинги?

# 337
Голяма каша е с тези обяви. Моят наемател (мърлявият) ми обяснява, че трябвало да намаля искания наем със 170 евро, за да го отдам по-бързо и да съм му върнела втория депозит. Пуснал и обява, за да ми "помогне", ама го обявил за ДВУстаен, пък той е с 2 спални. И ме убеждава, че цената на двустайни била 700 евро.

Предаде ми иначе ключовете и замина. Прибрал си един чисто нов протектор и е съсипал скрина в трапезарията, защото си е държал в него машина с галони с вода. Машината е текла върху дъното и то е станало на мокава заедно с едната страница... Харесал си е и няколко кърпи.

Иначе подписахме договора за Ливадите - апартамент и гараж. Мъжът има транспортна филма и се занимава с някакви екскурзии, жена му е учителка. Руско говорящи. Той от Москва, за нея не знам нищо. Платиха си, но ще се нанасят между Коледа и НГ. Искаше коментар ако предплати 3 наема, отстъпка за 1 година 240 евро, казахме му, че не ни устройва. Втори път пита след като ММ му е отказал отначало.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 18:01 от drago_2008

# 338
ФБ профилът може да е създаден, за да се ползва само за отдаване и да не се спами личния.

# 339
Много хора са набиха спестяванията в имоти, така че може и да има някои реални обяви. Хората искат да са от ония другите, добрите и човечни наемодатели, а не като тия алчните в бг-мамма. Разпитват близки за нивата на наемите, оглеждат обявите, особено фишинг-обявите, и дават апартаментите на по-ниски цени, отколкото ние бихме.

Преди 5+ години намерих наематели на един съсед, тогава - на пазарен наем. Съседът - супер доволен, 4 години стояли наемателите, миналото лято се изнесоха в собствен апартамент. Как нма да са стояли - наемът вече беше станало много подпазарен. След тях съседът реши да прави ремонт, ей така, да освежал. Наби  едни пари за материали, мебели и труд на майсторите, затвори си апартамента за месец и нещо и пак го даде на подпазарен - да стояли дълго време. Да, ама не. След година се изнесоха, от ремонта - почти нямаше следа. И понеже съседът вярвал в доброто у хората, депозитът беше само един, даже не знам дали не реши дс им го върне.
Сигурна съм, че има много такива добри наемодатели.

# 340
  • Бургас
Има, има... Всички сме чували за тях, никой не ги е виждал Simple Smile

# 341
Виждала съм аз, даже си пия кафето често с него..съученик от гимназията.

Това, че не сте ги виждали, не значи че няма ...нали не сте всевиждащото око все пак...

# 342
подпазарният наем не е гаранция за дългосрочен престой

Има иначе такива хазяи - моя приятелка е от тях. Поне до сега не се е опарила, но и не е вряла и кипяла Wink

като се опариш няколко пъти, друга песен започваш да пееш - поне аз

# 343
Моят съученик...дълги години са му тези наематели.

# 344
  • Бургас
teta, ти отдаваш в друг град, в който търсенето не е като в София, Бургас и Варна. Нормално е човек да държи подпазарен наем, ако хората са читави.
И аз държа софийското студио на такъв. Мога да взимам с 200 лв. отгоре, обаче харесвам наемателката, поддържа добре, знам ли какво ще дойде вместо нея? Хамалогията по изнасяне, ново отдаване, чистене, освежаване...
Хубаво е да се вдига до пазарни нива в момента, в който напускат, особено на  силни пазари. После вече - както дойде.

Общи условия

Активация на акаунт