Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 28 756
  • 757
  •   2
Отговори
# 735
Попадна ми рекламен пост във фб, центъра на Варна. Осем местната стая кърти.
Скрит текст:

# 736
Аз съм от тия заспалите. Затова казвам,че такива ръстове 40-50% са непредставителни,защото са сумарни за няколко години назад. Т.е. при мен кумулативното увеличение и за 5 години назад, пак е толкова. Средно няма и 10% на година.
НО тук гледаме само приходната част, а разходната никой не я смята. 2018 цените за боядисване бяха грубо на половина от 2024, сега не знам как са. Дори и мебелите на Икеа,Виденов имат голямо вдигане на цените. А по-високият клас - още повече. Така че да се вземе и това в картинката,като се завижда на алчните хазаи.

# 737
  • Бургас
Попадна ми рекламен пост във фб, центъра на Варна. Осем местната стая кърти.
Скрит текст:

Леле, ужас.
Представям си мазе, натъпкано с нелегални мигранти.

# 738
  • София
Имат профил в booking, можете да погледнете. "Мазе с нелегални" в никой случай не е. Работи като класически хостел от много години.
Когато цените на жилищата стават непосилни за много хора, този тип настаняване е спасение и шанс.
Аз очаквам значението и търсенето им да нараства.

# 739
Аз за 350 лв. на месец бях мяркала обява за Враждебна, отново в споделена стая с (незнайно колко) още легла.
Това беше преди 1 година.
И с оглед на локацията, си представих точно мигранти или общи работници по строежи като потенциални наематели.

# 740
  • Бургас
Стига бе, как ще спиш в стая с още 7 души?
Само туристическите спални са по-голям кошмар.

# 741
То, по-големият проблем е, че ще се наложи да спиш с хора, дето са навити да спят по 8 души. Няма да са от най-нормалните.

# 742
  • София
Аз от интерес потърсих този хостел и се впечатлих. Много, ама много добре изглежда и рейтингът му е отличен. В подобни хостели съм отсядала по Европа преди 20 години, чак ми стана носталгично и се зарадвах, че има такива и у нас за пътешестващите младежи Simple Smile Чистота, добро обслужване, арт обстановка и възможност да се опознаваш с кой ли не и откъде ли не. За млади хора това е супер изживяване. Е, има и много мизерни и изпаднали хостели, предполагам.

# 743
Следя наеми в Бели брези София. След затишието около Нова година всички нови обяви са аууууу. Всички около 700евро  за двустайни и то не чак лукс. Е, стоят си доста стари набирателни /За една такава агенция бях писала миналата година, явно е прочела и я изтри, ама помести друга обява и тази другата обява стои вече шест месеца, е, ще я и пиша Дива естейт/ Та с тези космически цени на жилища и тези мижави наеми доскоро дано се постигне баланс.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 11:42 от kriakla

# 744
Освен с някой Ханс, наркоман, с издъднени джобове, не виждам с кой ще се запознаеш. Имал съм приятелки, разказвали са по Амстердам какво е било. Но вкусове всякакви, казало кучето. Явно хората вече вместо семейство и деца си мечтаят за такива неща.

# 745
  • София
Дани, сериозно ти препоръчвам да излезеш от Студентски град, има много и разнообразен живот извън него Simple Smile Аз съм попътувала "по младежки" скромно, дори нищожно на фона на много други мои връстници, но никъде не сме били заобиколени от наркомани с издънени джобове и всеки има свежи и хубави спомени от излизанията си (от Студентски). Въпрос на среда, предполагам.

# 746
  • в пералнята
Хостелчето си изглежда супер, даже има чаршафи https://hostelmusala.com, защото историята познава хостели без чаршафи. Аз последно в стая с 8 човека в хостел съм спала точно в Амстердам през студентските си години и си беше екстра.

Преди 2 години даже децата съм ги водила на хостел в Копенхаген и бяхме в стая за четирима. Обаче пък какъв хостел, бедна ви е фантазията. Вътре имаше футболно игрище, баскетбоно игрище, скейтборд рампа, билярд, боулинг, бийр понг и всякакви други забавления. Срещнахме супер много интересни хора на всякакви възрасти. Ето ви един снийк пийк.
https://www.nexthousecopenhagen.com/

Що се отнася до увеличенията, на мен за две години са ми средно 30%.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 12:17 от Arhinora

# 747
  • София
То, по-големият проблем е, че ще се наложи да спиш с хора, дето са навити да спят по 8 души. Няма да са от най-нормалните.
Що за коментар е това?
Рога и три крака ли мислиш, че имаме?

# 748
E, да не си спомням (макар, че си спомням точно с много кеф какви съм ги вършила като млада), че съм спала и на гарата в Будапеща (тогава това беше модерно, соц.лагерът да спи на пода на гара Келети в Будапеща), в служебната стайчка на нещо като рехабилитационен кардиологичен център пак в Будапеща, в ремонтиращия се апартамент на случайно срещната жена във Ваймар и на случайно срещнат (в кръчма) млад мъж в Прага, в къмпинг в Унгария.  Бяхме цяла компания, която варираше от 4 до 6-7 човека, студенти от СУ.
Та за всяко нещо си има време и място. Нито тогава бих отишла във ваканционен апартамент (то тогава и нямаше такива), нито сега бих тръгнала със самар на гръб и да спя по гарите.

# 749
Ама чакайте, говорим за ползването на хостела като тип квартира, на месечна база. Иначе една нощ, две - как да е. Цените за месечен наем спрямо населеността са това върху което аз се фокусирах с поста

Общи условия

Активация на акаунт