Номинации за "Златна малинка" 2025 г. за театрални постановки

• 1 683
  • 23
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, добре дошли в темата, в която може да номинирате театралните постановки, които най-малко са ви харесали за 2025 г. Може да гласувате до края на годината. След това ще ви пусна обобщен пост със статистика и кой е големият "Победител".
ВАЖНО! За да гласувате за постановка единственото условие е да сте я гледали тази година, няма значение кога и е била премиерата и. Може да гласувате за до 5 постановки. Ако искате да направите промяна, цитирате стария си пост и така допълвате или редактирате.

Моят театрален сезон живот и здраве ще приключи чак на 30.12, така че ще изчакам аз преди да номинирам.

# 1
Аз, която те обича
София Театро отсам канала

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 20:47 от Г-жа Рамацоти

# 2
  • София
Може ли да добавяте и къде се играят, мисля, че ще е полезно. Simple Smile

# 3
  • софия
"Последният час на Мерилин Монро"
Народен театър
Интересно режисьорско решение, сценография и видео, които неубедителната игра на Ана Кошко съсипва.

# 4
"Фейк" - Театър Българска армия
"Случаят Лола" - Сатиричен театър "Алеко Константинов"
"Племе" - Театър Българска армия

# 5
Креват за двама в Сатирата. Александра Сърчаджиева направо преиграваше. Но и самата постановка е зле.

# 6
"Два билета до Майорка", отново в Сатирата. Боби Турбото ми дойде малко в повече със физиономиите си. А и повече от два часа.... Едва се издържа докрая.

# 7
Спанак с картофи в Сълза и смях – най-просташкото. Отвратително е просто.

Имам цялото време в Театро Арт – най-бездарно изиграното. Досадно и безсмислено.

Госпожите в Сълза и смях – плоско и глуповато. Лиза Шопова е нетърпима.

Много шум за нищо в ТБА – брътвежи на гърба на Шекспир. Вулгарно и тъпо.

Следващото няма шанс да се гледа вече, защото е паднало от афиша: Място, наречено другаде – най-елементарното. Братоева е много-зле. И на негово място, на пета позиция слагам:

Светици и перверзници в Сатиричния.

# 8
Добавям още един глас за " Място, наречено другаде. Много слабо. Покъртително лоша игра на Боряна Братоева. По същия бездарен начин игра и в сериала" Майките".

# 9
“Фейк”, ТБА
“Госпожите”, “Сълза и смях”
“Стив Джобс… “, Народен театър

# 10
1. Време Разделно - Театър Варна. Оказах се съвсем случайно по време на командировка и мнението ми е, че такъв род постановки, са много по - вредни от всяка халтури или булевардни спектакли с мечки... Освен, че беше ужасно старомодно - все едно останала от преди 40 години режисура и игра, това е някакъв националистичен патос и кич, който направо ми беше непоносим. Жалко, че за доста ученици това ще им е първия и вероятно единствен досег с театъра или ще продължат да ходят с изграден анти вкус.
2. С мъка на сърцето номинирам “Стив Джобс...“ в Народния. Фен съм на режисурата на Иван Панталеев, но толкова скучно, отегчително, претенциозно и дълго не си представях че може да бъде.
3. “Оръжията и човекът“ - Народен. Независимо, че има подкрепа от някои членове в темата - за мен е чисто и просто лош театър. Обожавам Джон Малкович като артист, като режисьор обаче е куцо пиле.
Не номинирам халтурните издънки играещи се в Сълза и смях, които обикалят цяла България, защото няма и как да се озова като зрител на някое от тях.

# 11
"Много шум за нищо" в Армията. София

# 12
1. Театър, любов моя! - 199
2. Розенкранц и Гилденстерн - Народен
3. Господин Нощ - 199
4. Последна стъпка - Народен
5. Последният час на Мерилин - Народен

# 13
1. Театър, любов моя! - 199

Благодаря за мнението. Преди ужасно много години гледах постановката с Таня Масалитинова и Славка Славова. Беше такъв възторг, че не смея да я гледам с друг състав, за да запазя спомена. Разбирам, че съм права.

# 14
1. Всичко в “Сълза и смях”
2.  Последният час на Мерилин Монро НТ

Общи условия

Активация на акаунт