Номинации за "Златна малинка" 2025 г. за театрални постановки

• 1 679
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Моята "малинка" отива за "Много шум за нищо" в ТБА – някакъв нов прочит на Шекспир, но на мен изобщо не ми хареса.

# 16
1. Театър, любов моя! - 199
Благодаря за мнението. Преди ужасно много години гледах постановката с Таня Масалитинова и Славка Славова. Беше такъв възторг, че не смея да я гледам с друг състав, за да запазя спомена. Разбирам, че съм права.
Супер си е постановката, според мен тези, на които не им харесва, имат проблем с текста.

# 17
1. Театър, любов моя! - 199
Благодаря за мнението. Преди ужасно много години гледах постановката с Таня Масалитинова и Славка Славова. Беше такъв възторг, че не смея да я гледам с друг състав, за да запазя спомена. Разбирам, че съм права.
Супер си е постановката, според мен тези, на които не им харесва, имат проблем с текста.
Мисля, че по - скоро някои зрители гледали първата постановка преди повече от 40 години имат проблем с настоящата трактовка пазейки сантиментални спомени за предишната. Тогава била съм вероятно на 10 - 11 години ми се струваха мили истории разиграни от Масалитинова и Славова - прелестни, талантливи възрастни дами. А днешната е супер актуална, пък и разиграна от 4 актриси в конкуренция за роля, което предизвиква съспенс. През последните годините съм ги гледала вероятно над 10 пъти. Едно от любимите ми е, а и текста на Валери Петров звънва по нов адекватен начин за времето.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 11:58 от Tilda.M.

# 18
Моите номинации за най-слаби представления, които съм гледала през изминалата 2025 година, са „Обществен враг“ - МГТЗК, „Оскар“ - Сатирата, „Празникът“ - МГТЗК и „Енигматични вариации“ - Армията.

# 19
  • София
И най-лошото в личната ми класация за годината:
1. "Двубой" - 1/5- Народен театър
2. "Влюбена, сгодена, изчезнала" - 1.5/5- 199
3. "Театър, любов моя- 2/5- 199
4. "Представление и наказание" - 0/5- Топлоцентрала
5. " Херкулес срещу Авгий'- София, 05./5 - Театър София.

# 20
  • Бургас
Честита Нова Година на всички! Да сте здрави и да има ведро настроение.
sea.sea, добре, че си писала за Двубой. Мислех да взема билети.
След Глембаеви, синът ми категорично отказва да идва на театър. Трябва много внимателно да подходя с избор на постановка следващия път...

# 21
  • София
Аз съм от малкото, които не го харесват, все пак да кажа. Simple Smile

# 22
Аз като цяло съм много доволна от театралната си 2025, но не липсваха и разочарования.Ето ги и тях:
1. “Двубой”, НТ - 2/5, писала съм защо
2. “ Съвършени натрапници” 2/5 - нямам представа къде се играе, гледах го на лятна сцена в Борисовата градина. На ръба на халтурата е.
3. “Виновният”, НТ , 3/5 - на моменти беше скучно и приспивно. Но това, което най-вече не ми хареса, е слабата игра и рецитиране на част от актьорите (Пепеланов, Шкодрева) .
4. “Перфектни непознати” - Театър София, 3/5 - представление с потенциал, но ужасно много крещене. И то съвсем не на място. Преиграването и крясъците на Неда Спасова и още една актриса, чието име не знам, бяха трудни за понасяне.

# 23
  • София
Здравейте, големите "победители" са "Много шум за нищо" в ТБА с 3 гласа, и "Последният час на Мерилин Монро" в Народния театър също с три гласа. Не съм гласувала аз лично за тях, но съм съгласна на 100 %.

С два гласа са:

Фeйк - ТБА   
Госпожите -   Сълза и смях
Бил Гейтс и Стив Джобс говорят за бъдещето на информатиката- Народен театър
Театър, любов моя-199
Двубой - Народен театър

С по 1 глас:       
Аз, която те обича -Театро Отсам Канала      
Случаят Лола - Сатиричен театър      
Племе- ТБА      
Креват за двама - Сатиричен театър      
Два билета до Майорка-    Сатиричен театър