🌹 Ергенът: Любов в рая 🌹Тема #12

• 98 915
  • 2 263
  •   1
Отговори
# 1 635
Да се изходя и аз по темата Орлин-Натали. Само заради разговорът в спалнята си струваше да гледам тъпотиите дотук. Защо ли? Защото видях на живо един истински терапевтичен сеанс. Разберете, че във всеки човек, носещ травма каквато Натали носи живеят двама - едно уплашено дете, затръшнало кепенците пред истинските чувства, невярващо в любовта защото то е видяло насилието...и един хитър манипулатор роден за да "пази" детето да не бъде наранено. Това, което направи Орлин , и което би направил един психотерапевт е че притисна манипулатора до стената за да се покаже детето. Истинското. И то се показа. И каза нещо ИСТИНСКО. Че се страхува да се довери на мъж. Това беше уникално. Не коментирам Орлин дали осъзнато го е направил. Едва ли. НО го направи. И това е изключително ценно! Защото в 99,9 % от времето манипулаторът в човека не допуска детето да се покаже и изяви. И човекът е объркан защото НЕ   разпознава тези две същности, той не може да ги разграничи като отделни и тя го каза "търся границите си".Хора, това беше уникален момент, който за мен изкупва цялата помия в предаването.
И за мен! Смятам, че много добре им се получи- искреност, да си позволиш да свалиш гарда и да разкриеш себе си пред друг човек.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 12:54 от BobbyDyl

# 1 636
дразнят се ,че мъжете харесват Натали.

# 1 637
И финансово независима да си, той няма да те възприеме като равна, защото се е вкопчил в идеята за своето полово превъзходство. Далече от подобни комплексари е единственото правилно поведение.

Да, особено този, но и много други, сигурно, но тогава имаш свободата да си тръгнеш, а не чакаш някой да те издържа, защото други опции нямаш. Вече ако независимо от финансовата ситуация човек се оставя да го мачкат, това е нещо съвсем различно. Финансовата независимост обаче на много жени им дава самочувствие да се застъпят за себе си.

# 1 638
Жените не седят само от финансова зависимост.

# 1 639
Жените не седят само от финансова зависимост.

Разбира се. Но който “седи” явно е доволен от ситуацията си.

# 1 640
Жената или се оставя да я мачкат, или се съпротивлява независимо от финансовата ситуация. Който какъвто си е. Не ми е и хрумвало да премълчавам, ако нещо не ми харесва, за да запазя мира или пък да получа нещо. Мир, който само аз се старая да пазя, не е мир, а примирение.

# 1 641
дразнят се ,че мъжете харесват Натали.
Тя самата Натали много се промени, отначало изглеждаше като нещо мякащо и намазано с лютеница по устата, а сега е такава нежна красавица, чудя се същия човек ли е направо

# 1 642
Да, напоследък се разхубави

# 1 643
Жената или се оставя да я мачкат, или се съпротивлява независимо от финансовата ситуация. Който какъвто си е. Не ми е и хрумвало да премълчавам, ако нещо не ми харесва, за да запазя мира или пък да получа нещо. Мир, който само аз се старая да пазя, не е мир, а примирение.

Не знам твоята лична ситуация каква е, но и най-прекрасния мъж на света да имаш, е икономически глупаво да не се стремиш към финансова независимост. Аз лично го намирам и изключително егоистично и не-партньорско само единият да носи еднолично отговорността за изхранването на едно семейство.

# 1 644
  • София
На мен ми е много трудно да разбирам какво иска да каже Натали. Има много беден речник и всяка дума е “нещо, някой, неща” Напрягам се искрено. Не да я чуя, а да я разбера какво точно се опитва да каже. И като добавим това мрънкащото тип тинейджърка.. ужас.

# 1 645
В крайна сметка Сивият Кардинал или по-скоро Сивото човече се оказа Орлин. За един сезон успя да отстреля успешно няколко души, настройвайки цялото общество срещу тях. Той самият го игра жертва през цялото време и спрямо мъжете, когато събуди и моето състрадание, но и спрямо доста по-младо от него момиче. Ако имаше клада, тези хора щяха да горят на кладата, а на него жени, мъже, продуценти, зрители и родители да му бършат сълзите. Такъв студен, манипулативен и отмъстителен човек, брррр изтръпвам. И той като Виктория си има "мило Дневниче, people to kill" само че за разлика от нейната бруталност и открита агресия, той го прави тънко, мазно, безшумно, като ерудиран и възпитан инквизитор. Използва тълпата за оръжие, дори не се налага да си цапа ръцете. Джан изгонен от продукцията, отстреляни двама защото и Габриела си тръгна. Виктор вече е отстрелян, мразен от зрителите, от Дениз и компанията труженички. Дотук трима. Натали и Тихомир са следващите жертви, отново мразени, хулени, разпнати и унижавани от продукция, зрители и участници. Пет жертви на ревящото мило, възпитано и миролюбиво момче на почти 30г. Хитра, много хитра лисица си Орлине. Поемай към политиката, точно затам си, а китарата ще ти служи за камофлаж, както и някоя поредна жена жертва която ще питаш за "дефиницията на думата любов" По-отвратителен персонаж в реалити отдавна не бях гледала, успя напълно да ме заблуди и мен самата.. Колко права излезе Лили за него и Виктория. Беше груба, но права за тях двамата. Натали, голяма грешка че остана да те унижава този жалък насилник. За малко разцъфна покрай Тихомир и сега ще бъдеш сериозно намачкана от камшика на строгия комплексар, пардон господар и озлобената тълпа. Поне да си струваше.. Но така ще се научиш как да избираш правилно

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 13:30 от Catfish

# 1 646
Съгласна съм за финансовата независимост, но в частта ѝ за личната свобода, не като партньорска равнопоставеност. Мъжът трябва да може сам да посрещне базовите разходи на семейството, това е основна роля, както тази на жената да износи и роди децата им. Разбира се, че и жената ще участва финансово, но не за хляба, тока, водата...

# 1 647

Не знам твоята лична ситуация каква е, но и най-прекрасния мъж на света да имаш, е икономически глупаво да не се стремиш към финансова независимост. Аз лично го намирам и изключително егоистично и не-партньорско само единият да носи еднолично отговорността за изхранването на едно семейство.

Има доста жени, за съжаление особено сред младото поколение, които живеят, за да “красят” и да не правят нищо, освен да ходят по кафета.
Проблемът, обаче, е че винаги ще има по-богат, че и по-хубав, и такъв тип жени трудно ще задържиш.
Виктор, ако си хване някоя държанка в “залеза” си, може и да му се получи. Ако не - може само да седи и трепери докато гъза му е на тезгяха.

# 1 648
  • Stockholm

Не само икономически глупаво, това е генерално глупаво. Защото всичките тези жени, избрали си ролята на паразити, биха могли да използват потенциала, който имат (естествено ако не са инвалиди), за да развиват цялото общество. Иначе съществуването им е безсмислено и животинско бих казала. Дори и някои животни дават повече, отколкото Рупецова примерно.

# 1 649
Съгласна съм за финансовата независимост, но в частта ѝ за личната свобода, не като партньорска равнопоставеност. Мъжът трябва да може сам да посрещне базовите разходи на семейството, това е основна роля, както тази на жената да износи и роди децата им. Разбира се, че и жената ще участва финансово, но не за хляба, тока, водата...

От любопитство, в какви разходи според теб е редно да участва жената? А ако жената има много по-висока заплата от мъжа, тогава какво правим? Или такава констелация е немислима?

Моля да не се приема като заяждане, защото не е. Моето мнение е друго, но ми е искрено интересна аргументацията на други гледни точки. Според мен, в идеалният случай и мъжът, и жената, поотделно, трябва да са в състояние да посрещнат базовите разходи на едно семейство, а не само и единствено мъжът докато жената изкарва пари колкото да си плати кафетата и цигарите. Дефиницията на “базови разходи” на различните хора вероятно също се разминава много.

Ашли остави ги ти мъжете какво ще задържат и какво не; мъж с пари без компания няма да остане. Проблемът е, че като попрезреят държанките става все по-трудно да намерят следващия спонсор.

Общи условия

Активация на акаунт