🌹 Ергенът: Любов в рая 🌹Тема #12

• 98 683
  • 2 263
  •   1
Отговори
# 2 010
Този сезон ще мине под слогана: "Този Рай води в Ада!".
А наратива на снощния епизод беше: "Тотален шок!". "Тотален ступор!".

Симпатизирах на Орлин, но в последните два епизода и неговата маска взе да се пропуква и в мен взе да се заражда едно съмнение, че не е баш такъв за какъвто се представя или го представят. Нещо почна да не ми харесва.
Аз Тихомир така и не можах да го "намразя", има си и той трески за дялкане, но не ми е "черен". И определено взех да мисля, че е по подходящ за Натали.

Водещата Райна и тя има поведение, което предизвиква тотален шок и тотален ступор. Толкова неадекватна и роботизирана, че сякаш са я спуснали от кораба майка по погрешка. И с едно изражение на възпитателка в девически пансион, сякаш ей сега ще извади показалката и ще ги накара да си протегнат ръцете напред за наказание. Същинска надзирателка в женски затвор.
И такава липса на емпатия, ужас. Хората пеят "хепи бърдей" на Кристина, поздравяват я, а тая без да се усмихне, без да изкаже поне един формален поздрав, като гестаповец: Ай, нареждайте се тука и ходом марш към розите, че да не ви затъкна някоя от тях там дето не и е мястото. Толкова сериозна е церемонията, че видиш ли, ако не и отдадем нужната почит, света ще се свърши. Смешници на квадрат.

# 2 011
Скрит текст:
Е как пък да няма финансисти в компаниите? Вярно, че се ползват и услуги на компании като Дело…ит за одити и консулти, но големите компании си имат финансови отдели с финансисти, контролери, анализатори и тем подобни.
А черешката на тортата: Калоян се представял като „успешен финансист“, а всъщност бил обикновен счетоводител на заплата.

Тая статия убива тъпометъра, понеже те финансовия отдел в компаниите взимат космически заплати, а не същите като счетоводителите. Grinning

Финансист и счетоводител са тотално различни професии, изискващи различни знания, и финансистите работят във финансови компании, не в т. нар. Финансови отдели на компании извън финансовия бранш (какъвто в България общо взето няма). Финансовите отдели, за които говориш, са си баш разни счетоводители най-често. И да, финансистите, ако са истински такива, взимат доста повече от средностатистически счетоводител, дори и неуспешните.

Контролери, одитори, счетоводители не са финансисти. И докато одиторите могат да се причислят към широката финансова сфера, това не ги прави финансисти по никой начин - счетоводители и контролери да се наричат финансисти пък е откровено грешно. Финансистите са заминават с капиталови пазари и свързани области. Това в България го правят една шепа хора. Анализатор може да значи абсолютно всичко, те и някакви ТРЗ позиции ги пишат Financial Analyst, но това не ги прави финансисти.
Според линдин е бил и финансист, и трейдър, и счетоводител, така че няма голямо значение в случая.

Според линкдин е бил основно счетоводител. Единствената позиция, която се класира за сферата финанси наистина е трейдърската, която отдавна е напуснал. Но си права, че така или иначе няма значение. Но в статията съвсем правилно са написали, че не е никакъв финансист, успешен пък хич, а е счетоводител. Но те в това предаване на всички украсяват профилите, така че не е някаква изненада.

# 2 012
"Не ми стана ясно защо Вики се почувства простреляна от оставането на тройката."

Защото Виктория беше убедена,че Тихомир си заминава,Натали ще даде роза на Орлин.Ще си го получи един вид,ще го е потопила,защото тя коли и беси,нали..в нейните очи 😆 Не стана на нейното,явно продукцията смята,че има колко още по да го разтяга този локум.

# 2 013
На промото Тишо как подскочи на бой към Виктория, чак се стреснах. То вярно, че доста я търпя, ама и той вече взе да си изпуска нервите. Точно такъв мъж не ѝ трябва на Натали, предвид домашното насилие, на което е била свидетел…
Впрочем тя беше споделила как някой мъж в социалните мрежи е написал, че ако майка ѝ се била държала с баща ѝ така, както тя се държи в предаването, то нищо чудно, че бащата ѝ е посегнал. Направо отвратително изказване…

# 2 014
  • София
На мен вчера много ми харесаха Габи и Калоян. Така искрено се радваха един на друг, като се видяха през таблета. Особено Габи - направо й грейна лицето. Толкова усмихната и щастлива, никога до сега не я бях виждала. И много ме хвана яд, като видях промото. Не мога да разбера каква ли би могла да бъде причината, за да се изпокарат така. Но тя много бързо пали и е много крайна, та нещо чудно заради нещо малко да е станал проблема

Зарадвах се и, че Дениз и Виктор се сдобриха. И тях ги харесвам, като двойка. Макар, че се вижда от самолет, че са напълно несъъвместими. Криси и Петър са ми любимата двойка. Много ги харесвам. Криси ми харесва най-много от жените в този сезон.

Виктория милата само, като прояви интерес към някой мъж и той вдига кръвното, и се чуди как да се спаси. Вчера на Денислав, милия, направо му се видя ужаса в очите, когато тя го покани на среща Joy

Блага ми е отвратителна. Да си се взимат с Левент и да се приклучва - на едно ниво са си. Денислав ми се струва прекалено добро момче за нея.

# 2 015
.....
Не ми стана ясно защо Вики се почувства простреляна от оставането на тройката.
Защото тя смяташе, че го е "потопила" този непослушен Тишко, който не си спазва уговорките, че това което му предричаше ще се сбъдне и той ще си тръгне от предаването с подвита опашка. Че не е останал с нея, а е хукнал да дири Михаля и ще види той мръсник неден дето не я харесва и иска..., но не стана така и дори стана още по хубаво - Тишо финалист и Виктория направо изперка от злоба.

# 2 016
На промото Тишо как подскочи на бой към Виктория, чак се стреснах. То вярно, че доста я търпя, ама и той вече взе да си изпуска нервите. Точно такъв мъж не ѝ трябва на Натали, предвид домашното насилие, на което е била свидетел…
Впрочем тя беше споделила как някой мъж в социалните мрежи е написал, че ако майка ѝ се била държала с баща ѝ така, както тя се държи в предаването, то нищо чудно, че бащата ѝ е посегнал. Направо отвратително изказване…

Гадно е и не е адекватно, нито редно, но е факт, че в немалко случаи е реалистичен сценарии. Иначе и за Тихомир как скочи, прикипя му на човека, предполагам, че чисто по човешки го разбирам, тая Виктория е нетърпима, нищо не ѝ е направил, кресна ѝ само отдалеч. Не знам дали непременно означава, че би бил физически агресивен. Иначе ми е безкрайно антипатичен с изказванията и поведението си, но специално във връзка с Виктория има съчувствието и разбирането ми.

# 2 017
  • в сърцето на един мъж...
Аз съм с малко по-различно мнение от общото - не смятам, че маската на Орлин се пропука. До сега той живееше в едно блажено неведение с какво точно се обвързва и изведнъж се оказа, че жената до него е несигурна, че все е в шок, все не може да вземе решение и все го мотае с нещо. И има неща, които се забелязват дори и от човек с розови очила - искам пространство, но това пространство не го искам от теб, а от Тихомир. Искам да съм сама, но само без теб, не без Тихомир. Ами който и да е мъж, в един момент ще поиска да му кажат каква е истината, защото е жестоко така да го мотаят. И колкото и да се обяснява тук, че Наталито е млада, заяви се още един в триъгълника и тя веднага - аз какво ще правя, как да говоря с него, това сега не ми трябваше. Ми като имаш нещо в главата си - викаш го това момче и казваш - виж, аз в момента се колебая, но ти не ми харесваш, съжалявам. А не да се тръшка сега, че я затруднили много. Това си е поведение на жена, която не знае какво иска, да не кажа друго. И после Тихомир видиш ли бил много загрижен за нея и предупредил момъка. Ама това не е негова работа, сори. Той пази територия, а не от загриженост към мякащата. Той пък - това към Виктория беше тотално дъно. Няма значение колко те е ядосала една жена - нямаш право да й говориш така.
Не смятам, че Орлин е насилник, той просто имаше желание за повече яснота. А и как би признал човек чувства на някой, който го разиграва. Аз лично не бих, каквото и да става.

# 2 018
  • София
В този сезон една романтична сцена между двама души не видях, една искрена и чувствена целувка също. Всички са като "стабилни" отегчени семейства след 50 годишен юбилей с брак сключен по сметка. Надявах се забранената и заклеймена симпатия между Натали и Тихомир да доведе до първата и единствена в този сезон открадната целувка, която да осмисли цялата тази помия и пранета, които трябваше да минат за някакъв пример за връзка и не знам как точно се дефинира думата влюбване 😏

Аз видях 2 хубави целувки - на Радослав с тази новата, дето се напъва да става певица (не й помня името) горе на балкона и на Петър и Криси, когато играеха играта "Истината или се осмеляваш".

Защо мислите, че драмата с Габи е заради нещо между Калоян и Криси? Аз явно нещо съм пропуснала от промото - моля някоя добра доша да ме осветли по темата Simple Smile

# 2 019
Продуцентът ги викна и им се накара, защото част от публиката няма да разбере за какво става дума. Освен възпитателния елемент, въвеждат и разяснителен Simple Smile То, че има сценарий, има, ама трябва и разяснение какво иска да каже авторът Simple Smile.
Под сценарий имам предвид как да се монтира епизодът.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 11:22 от Zara73

# 2 020
  • София
Тушев ги прати тримата директно на финал, защото иначе Тихомир щеше да си тръгне. А сега остави Натали да е в "тотален шок" още малко и да разтегне още тази досада с любовния триъгълник, която се оказа по-тъпа и безинтересна дори от триъкълника Шермин - Краси - Киара.

# 2 021
Аз не знам защо още има триъгълник, след като тя уж се обясни в любов на Орлин. Или нещо въртят отзад напред кадри или не знам какво пак се случва.

# 2 022
Абсолютно съгласна. Както метна тази бутилка със все сила, добре че не улучи никого. То е ясно, че Виктория много му лази по нервите, но това беше прекалено.

# 2 023
Добре че Тихомир остана, защото в противен случай Натали щеше да остане абсолютно сама сред вълци и вълчици. Маминият хукна на лични срещи с Дениз, мъкна дебелия г@з на Джуката, Виктория през цялото време му попива сълзиците, точно хиените които най-злостно нападаха уж избраницата му. Превръща ги в свои съюзници срещу Натали, пресата да стане още по-голяма. Той се разбира с всички жени видиш ли, а тя сама и в изолация, защото само здрасти да каже на мъж и на кладата! С такъв мъж като Маминия, жалък и долен, врагове не ти трябват!

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 12:56 от Catfish

# 2 024
  • София
Абсолютно съгласна. Както метна тази бутилка със все сила, добре че не улучи никого. То е ясно, че Виктория много му лази по нервите, но това беше прекалено.

Не, че защитавам Тихомир, защото категорично не го понасям този плазмодий, обаче всеки човек има някакъв праг на търпение. Колкото и толерантен, търпелив и кротък да е, в един момент чашата му прелива. И изобщо не става дума за домашно насилие или нещо такова - просто на човек му идва в повече и в един момент превключва, пада му пердето заедно с корниза и реагира. Тихомир според мен търпя в пъти повече, отколкото някой друг би го направил. Аз лично не бих изтърпяла Виктория и на половината, колкото Тихомир. Та в този случай изобщо не бих го обвинила в каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт