🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 759
  • 737
  •   2
Отговори
# 135
Цвети, Flowers Hibiscus много добре ни показват как благородството побеждава и най-злите сърца!

В момента, в който Есме поиска да среше косата на Елени, си спомних текста на "Ела, мамо" и спрях да плача в края на серията.

Фрагът ме стисна за гърлото като видях Адил как със стаен цели 20 години копнеж прегърна Есме!

Алекс, Flowers Hibiscus благодаря ти много за преводите!

# 136
Цитат
Фрагът ме стисна за гърлото като видях Адил как със стаен цели 20 години копнеж прегърна Есме!
Тази серия си я кръстих на "прегръдката". Особено в контраста на последната сцена Елени и гърцката майка в самолета.

# 137
Фрагът е емоционален като серията, която мина току що.
Алекс, благодаря за превода.
Адил си мисли, че са му разрушили дома. Но разрушението е много по-голямо отколкото може да си представи в момента. И да ги бие, и да ги убива, все ще им е малко на Фуртуна. За кое по-напред да отмъщава. Че 20 години не е знаел, че е имал дете и е мъртво или, че са продали това дете, или че крият че то е живо и това е Елени.

# 138
Алекс, благодаря за превода на фрага! Hug

Не знам колко пъти гледах начолото му.

Изненадаха ни с тази прегръдка. И то каква прегръдка!

Следващата серия ще ни потопят в море от сълзи.

Че ще бъде богът на отмъщението Адил е повече от ясно. И напълно заслужено.
Свръхинтересно е как и защо ще се върне Елени. Защото самолетът излетя.

# 139
В тази прегръдка се събраха 20 години болка, страдание, копнеж и много, много любов...

Може Оруч да се обади на Елени и тя да се върне заради Адил и състоянието, в което е изпаднал.
Много ми е интересно как ще се върнат отново на темата за фалшивата и истинската майка.
Ще видим дали пък Елени наистина не взе косъм от Есме. И дали наистина е повярвала на ДНК тестовете.
Дали пък няма да хакне и компютрите на лабораторията и да види истинските резултати.

# 140
Може и Илве да проговори за тестовете. А е възможно и онези двете, както взеха да се разграничават от Шериф, да пропеят. Но дотук Адил разсъждава безпогрешно и сам ще навърже нещата ми се струва. Няма логика детето им с Есме да се е родило мъртво, а Шериф да организира упорито убийството на Елени, родена преди 20 години и дошла да търси родителите си. А той знае вече, че Шериф е в основата на всичко.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 00:29 от Katya_I

# 141
Алекс, благодаря за разясненията и превода на фрага! Както и на всички останали за интересните разсъждения. Все ми се струва, че е рано да се разкрие истината още. Няма да се разсърдя обаче, ако греша. Изненадаха ме, че момичето ни отлетя. Може би интуицията ще я върне. Или пък логиката какъв хаос ще доведе разкриването на болезнената тайна пред Адил. Така или иначе не й се заминаваше никак. Струва ми се, че лесно ще намери причина да хване обратния полет.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 00:33 от JessyG23

# 142
Серията беше много хубава! Много прочувствена.
Утре ще пиша повече и ще ви прочета.
Сега само ще изгледам фрага.
Допълвам само, че фрага е...Cry
Другата седмица ни очаква още един страхотен епизод!
Лека нощ!

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 01:58 от NeZ_9

# 143
  • Кърджали
Продължава да прелива това море

Кеф, кеф, кеф

# 144
Браво! Blush
В групите AB и ABC мина "Далечен град".  Само в тотала изостава все още с близо 2 единици.

# 145
Добро ви утро, морски момичета! Hug
Днес чакам превод, тъкмо като си свърша домашните дела ще се настаня да го гледам с кеф. Grinning
Рейтингът е супер, особено ме радва във вторите две категории. А най-много в третата- на най-младите. Trophy
Не мисля, че ТРТ даже са сънували такъв рейтинг в тези две групи точно. Grinning

Да ви развеселя с един коментар от почитател в Х: "Само един недостатък има сериала- че не са сложили в началото надпис "Адил Кочари е измислен персонаж". Smiley

Пак от феновете, много хубав паралел. И буквата "А"до вратата се вижда много ясно. Още от 2-3 серия се чудят дали е от името Адил или нещо друго означава. Май е другото. Relaxed

# 146
Здравейте!
Браво за рейтинга!
Проверих. Превод още няма.

"Младия Вълк" снощи е правил сравнение на двете имена на Елени. Мисля, че и при нас някой бе правил, но слагам и неговия.

Елени е гръцко име, което означава „факел“ или „ярка“, произлиза от древногръцкото име Елена (Ελένη). Може да се свърже и с други думи за светлина, като хелиос (слънце) и селена (луна), което засилва връзката му с яркостта и блестящата светлина. Името е исторически значимо поради връзката му с Елена Троянска, най-красивата жена в гръцкия език.
Турското име Алейна означава „ярка“, „сияйна“ или „светлина“, въпреки че се тълкува и като „над нас“ или „възвишената“, отразявайки благороден характер и изтъкнато присъствие. То има корени както в турски, така и в арабски език, като последният допринася със значенията на „възвишен“ или „висок“.

# 147
Браво за страхотните рейтинги! Hands Clap
Напълно заслужено и очаквано!
Тази серия беше от онези, които не се „гледат“, а се изживяват. Всичко неизказано между Адил, Есме и Елени беше по-силно от всякакви думи. Както и да се опитват да ги излъжат, сърцата им вече са се разпознали. В погледите им, в жестовете, в тревогата един за друг ясно личи, че връзката „родители – дете“ вече съществува, без да е назована. А такива истини не могат да бъдат скрити дълго.
Снощи, на няколко пъти имах усещането, че този път Оруч ще събере кураж и ще застане на страната на истината. През цялото време личеше вътрешната му битка, колебанието, мълчаливият вик в очите му. Това беше не просто конфликт между лъжа и истина, а между страх и съвест. Колко близо беше до истината… и колко болезнено отново се отдръпна от нея. Confused
 Интересното е, че той  не спира да се бори, но още не е намерил смелост да победи себе си.
Илаве - разбирам защо се питате как може една майка, виждайки мъката в очите на Есме и, знаейки истината, да я премълчава.
Аз също се питам. Но и отговора се съдържа във въпроса- защото е майка.
Тя ще направи всичко за своето дете.
Шериф и каза, че ще пусне сина и след като Елени замине, но и тогава онзи ще я следи отблизо, за да не реши да каже на Адил това, което знае.
Ще видим как ще постъпи тя на по-късен етап.
И, разбира се, най-силната част, беше това, което направи Елени, преди да замине. Беше изключително зрял и чист жест да не бяга от миналото, а  да го върне там, където му е мястото - при истинските му носители Адил и Есме. Сякаш каза без думи: „Вашата болка не е моя повече. Време е вие да я изживеете.“
Дали тази мъка ще ги обедини или ще ги раздели?
Според мен (въпреки това, което видяхме във фрага)първо ще ги разруши поотделно, а после ще ги събере, ако изобщо намерят сили.
Мъката им е преживявавана от всеки от тях по различен начин в продължение на 20 години.
Адил чрез гняв, отмъщение, контрол и отказ от слабост. Есме чрез вина,самота, подчинение и принудено мълчание.
Те не са страдали заедно, а паралелно.
Сега за първи път ще трябва да застанат рамо до рамо пред една и съща истина.
Ако мъката ги раздели, това ще стане заради неизговорени обвинения и закъсняло чувство за вина.
Но ако ги обедини и аз вярвам повече в това, ще е защото само заедно могат да понесат истинската тежест на изгубените години.
Елени всъщност не ги изостави.
Тя им даде шанс да бъдат родители не само на нея, а и един на друг в болката си.

# 148
  • Кърджали
Ако ми остане време - днес, ако не - утре, но мисля да преведа сцените със сбогуванията и имаше една сцена на разговор между Адил и Елени, която също беше много хубава. Ако някой иска някоя - да пише съвсем спокойно.

# 149
Предполагам, че още днес ще има превод, напоследък не ги бавят много.
На мен ми хареса и разговора между Шериф и Есме, когато тя го попита защо толкова се бори за този, така или иначе фалшив брак и  той всъщност и призна, че е влюбен в нея.

Общи условия

Активация на акаунт