🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 827
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Аз изгледах сцената с прощаването специално да видя дали Елени е взела със себе си косъм на Есме. Плъзна ръка по плитката й, но някакво специфично движение не се вижда. А и после беше с разтворени длани, когато се насочи към Адил. Има нещо обаче, в което съм сигурна - Мелина Миряно знае, че изпращащите са нейните истински родители. И Микаел знае.Този въпрос ме занимава от предната серия, когато изчезващият Мико се появи със съобщението за Харвард. Това не беше просто съвпадение. Тцъ. Спомням си думите на Миряно, че ще настрои двата рода един срещу друг и ще изведе Елени от това място. И, струва ми се, го постигна засега. Не знам дали действа в комбина с Шериф, но ... ме налитат едни такива подозрения. В този пункт може и да греша...
Между другото, страхотни диалози са написали сценаристите. Hands Plus1

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 00:49 от Katya_I

# 166
Кате, и аз имам съмнения за гръцката майка, даже бях споменала. Тя има полза от дъщеря си и няма да я остави на някакви нови хора. Изобщо не я интересуват чувства, привързаност и т.н.  Напълно е възможно да си обменят информация с Шериф.
Голям контраст беше поведението и на летището с това на Есме и Адил.

Цвети, да, и на мен почти ми домъчня за Шериф като обяснаваше за това, че на 6 г. баща му му е дал пистоет. Това- да. Но гадости, които прави в сериала, всъщност престъпленията причинени от друго- несподелената му разрушителна и болна любов към Есме. Както вече писахме- колко е любов, колко е стремеж да притежаваш и това, което си решил да е твое- не е ясно. Но че разруши събди и причини смърт, че и продължава е факт.

# 167
Най-точната диагноза на Шериф му даде Оруч. Това е единственият момент, в който му казах евалла. Simple Smile

# 168
Да. Ще се върна да погледна, също ми хареса, но забравих точните думи. Blush

# 169
Оруч към чичо си: "Ти не ми разказвай тези приказки за тези 20 години. Баба може да повярва в този театър, който разигра там, аз не ти вярвам. В психологията това се нарича нарцистична манипулация, разпространен метод, използван от тези, които са виновни, нищожни копелета, които смятат себе си за прави. Обикновена подлост".

# 170
В Оруч все още се борят чувството му за справедливост и чувството му за дълг. За сега всичко което прави е за негова сметка, той плаща голяма цена. Във фабриката Оруч и Исо не повярваха и на театъра на майка си, но си премълчаха. Но това, че Шериф именно е поръчал убийството на Елени преля чашата на Оруч, щом на два пъти бе съгласен чичо му да влезе в затвора и веднъж насочи пистолет към главата му, за да спаси Адил.
Наистина в началото дадохме много предположения за Мелина, но в последните серии тя сякаш  остана на по-заден план и позабравихме за нея. Но нищо чудно тя да излезе най-опасния кукловод. Не мисля, че е в съюз с Шериф, някой друг ще е, а защо не и Гьокхан. Той показа някакви чувства и малка доза състрадание при споровете на Илве и Шериф.
Мика и той изчезва и се появява изневиделица. Я да каже, че Адил и Хиджран са имали връзка, я да донесе новината за Харвард. И определено умело успя да се намърда при Кочари.
Преди забравих да отбележа, че благодарение милосърдието на Кочари Хиджран не се озова  на улицата. Ще я видим и нея дали ще се отблагодари или ще продължи с интригите, мисля че ще е второто.

# 171
Вчера не ми беше направило впечатление, но днес като си пуснах превода вече забелязах, че тук Елени се стресна от гласа на Адил зад нея и веднага скри ръката си. Това е непосредствено след като научава тайната на Есме.

Нищо чудно още тука да е навързало нещата детето и да си взе косъмче за проба.

Още не съм доизгледала серията, затова се опитвах да не влизам при вас, ама не се сдържах. 😁 С голямо удоволствие ви чета всички. ☺️
Все повече се навих, че Елени ще се завърне знаеща истината, за да е до родителите си, но ще я пази за себе си, за да предпази и тях, и Оруч, а и всички останали от ада, който би настъпил заради нея.. Или поне докато не подготви почвата. Един страхотен образ е Елени, без аналог в дизитата, които съм изгледала до момента, и с основна заслуга сериалът да чупи доста клишета.

# 172
Докато четях всички коментари, все едно още веднъж изгледах серията и преживях всички емоции отново - благодаря!

Аз също мисля, че причината за връщането на Елени ще е, защото е научила истината. За момента няма индикации нещо да се случи в самолета и просто да направи обратен завой.

Чест му прави на Исо, че не се поблазни да се съгласи на уговорения брак, въпреки в действителност да иска Фадиме. Но предполагам, че желае сам да спечели момичето и любовта ѝ.

Оруч наистина е като обречен. Наясно е какво представлява чичо му и няма проблеми да го предаде на правосъдието, стига и майка му да не беше замесена в това. Останал сирак от рано, разбираемо закриля майка си. И се питам, ако всичко случило се до сега не му е достатъчно, какво трябва да стане за да спре да бъде така.

Притесняват ме заплахите на Шериф спрямо Есме. Надеждата ми е, дори тя да се поддаде, Адил да се бори за нея. Особено след узнаването какво е преживяла сама - бременност, раждане, загубата, мъката за цели 20 години.

# 173
Добро утро Hug

Не мога и не искам да се разделя с тази серия! Толкова значими и любими сцени, жалко  че нямаме възможност да се насладим на стойностен превод. Днес ще гледам любимите сцени с руски превод. От друга страна актьорите се раздават с великолепната си игра. Превъзходно изиграни чувства и емоции струят от екрана и без превод биха докоснали душата...
Сбогуването на летището- сърцераздирателна сцена. Истината още не е изплувала, но чувствата на майката и бащата, чувствата на дъщерята към тях, съвсем естествено взеха превес!
И закуската на тримата е една от  любимите ми сцени. Елени  е щастлива в тази семейна идилия! Това, което и е липсвало години наред...
Фадиме, ах, Фадиме достойна сестра на Адил Grinning  Това кафе Зарифе ще го помни винаги.
Илве я разбирам, много е наплашена, тя е майка. Очаквам истината да излезе наяве от детето- да избяга например, от похитителите и да разкаже на Адил... Възможно е, след като замина Елени, да го освободят похитителите и то да разкаже на Адил... ще видим. Имам доверие на сценаристите, че ще ни изненадат приятно.
Много ми хареса вашата версия НИКО да разконспирира подмяната с майките...
Много ми харесва и името Алейна, толкова е благозвучно и сияйно... като Елени Kissing Heart

Любимата ми снимка Kissing Heart

# 174
Здравейте!
Нашия Гезеп бил местно момче

Роденият в Трабзон актьор Онур Дилбер, който играе героя Гезеп в телевизионния сериал „Това море ще прелее“, присъства на вторите Дни на книгата в Трабзон с баща си, автора Сабри Дилбер. (Столична община Трабзон)

Онур Дилбер, който играе обичания герой Гезеп в телевизионния сериал „Taşacak Bu Deniz“, заснет в Трабзон, посети начално училище „28 февруари“ в Оф.

# 175
# 176
Здравейте, момичета!
Благодаря за линковете!
И аз ще го погледна още веднъж с превод довечера.
От вчера искам да коментирам идеята за това, че Нико,изкуственият интелект на Елени, може да се окаже ключът към най-голямата истина.
Това наистина би било много интересно решение, защото всички човешки носители на истината са обвързани със страх, вина, дълг, заплахи и родови зависимости. Всеки има причина да мълчи. Нико обаче няма род, няма страх, няма кръвна вражда, няма какво да губи, той работи само с данни, вероятности и биологични съвпадения. Именно затова би бил най-чистият, безпристрастен „свидетел“ на истината.
Символиката също би била изключително силна - хората 20 години не успяват да се изправят срещу собственото си минало, а машината вижда истината за секунди.
И родова омраза, манипулации и мълчания се оказват безсилни пред науката. Ако Нико установи биологичното съвпадение между Елени, Адил и Есме, истината ще излезе не чрез признание, а чрез доказателство, което никой не може да отрече.
Но има и един морален въпрос: има ли право истината да бъде „казана от машина“?

# 177
Нез, аз нямам морална дилема, че изкуствен интелект ще открие истината.  Напротив, даже бих се радвала. Ти самата го описваш много хубаво защо. Нико работи с данни и толкова. И е чудесно, че именно човешко творение, предназначено да лекува научно хората, ще открие обективната истина. Дано да стане така, супер ще е.

Всеки ден от екипа ни предлагат по нещо приятно. Днес- Дениз и Улаш зад кадър.

А вчера бащата на сладурчето Ава е бил на снимачната площадка. Представям си колко е горд и щастлив. Heart

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 14:51 от oncee

# 178
Аз мисля, че Оруч ще разкрие истината. Сърцето няма да издържи. Любовта ще победи

# 179
Събраха се доста предположения за анкета, кой ще разкрие истината за ДНК.
Оруч, Нико, Елени, Ирве, отвлеченото детенце...

Общи условия

Активация на акаунт