🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Аз също смятам, че Оруч ще каже, друг начин да се реабилитира няма. А причината да каже може би ще бъде, че е разбрал за отвличането на сина на Илве. Посягането на деца ще бъде неговата червена линия.
Нико да бъде в основата на разкриването не ми е ОК. А и Елени нали трябва да се върне, няма да може да довърши разработката си в Харвард.
Но не бива да забравяме, че когато една тайна се знае от повече от двама, тя не е тайна. Така че не изключвам в правилния момент някой, някъде да чуе историята за подменените ДНК тестове.

# 181
  • Дубай
И аз съм на мнение, че именно Нико ще разкрие истината...
Благодаря за хубавите анализи.

# 182
Здравейте, мили момичета, Flowers Hibiscus

Осма серия ме опустоши емоционално! Нямам спомен колко пъти я гледах. В събота си нямах друга работа и взех, че изгледах "Два свята, едно желание" с Ханде Ерчел и Метин Акдюлгер. Няма да ви развалям удоволствието от гледането, само ще напиша, че и там емоциите ме разтърсиха!

Почти цялата осма серия ми е любима, а както Катя Flowers Hibiscus написа и диалозите са много силни! Сюжетът тръгна в посока сближаване на Есме и Адил, които да ни повдигнат завесата пред миналото, за да можем да разберем причините за постъпките им.

В началото много ми хареса как Елени и Есме коментираха Адил и какво му е нужно - психиатър или те.

Диагнозата, която Оруч постави на Шериф беше брилянтна:

Много хубави постове прочетох от вас, когато обсъждахте Шериф и неговото поведение. Как успява винаги бързо да съчетае истината с лъжата и да излезе от затруднена ситуация. Обещанието, което е дал на Есме:

Извъртяната версия пред Адил, след като попита Есме, дали помни какво ѝ е обещал:

В този момент бях сигурна, че Оруч наистина иска да натисне спусъка. Шериф е виновен за всичко ужасно, което се е случило с Елени, Есме и Адил. Оруч го знае. Пак Шериф е виновен за болката, която изпитва Оруч от загубата на Елени, защото той изпълни всичко, което поиска от него мерзавеца Шериф - пазареше се, представи Хиджран за нейна майка и сега страда, защото стана съучастник в подлостите на чичо си.

Браво на сценаристките, че направиха образа на Есме на силна жена, която знае как да се защити и да отстоява свободата си:

Тръпки ме побиха, когато чух как Шериф беше сигурен, че тя ще се върне. Какви ли гадости е измислил и за нея?

Веднага след това следва сцената със загрижеността на Адил и разкриването на името на тяхното мечтано момиченце - Алейна. Любовта като грижа и като притежание.

Ще продължа с любимите ми моменти от тази серия в други постове, че този стана вече прекалено дълъг!

Много ми хареса този колаж! "Ръцете, които бяха разделени преди 20 години, отново се съединиха:

Есме вече не е сама:

Утре ще видим във фраг № 2, дали и защо се връща Елени, както и причината за взривяването на конака на Фуртуна.

Мили момичета, Flowers Hibiscus знаете ли откъде човек може да си купи търпение?

# 183
Добра вечер, момичета! Simple Smile
След третото гледане на серията Blush с бг суб - наистина уникален образ е Елени и играта на Ава Яман - също! Уникално е как накара всички да я чуят и да откликнат - Адил и Есме да й разкажат най-дълбоко пазените си тайни, Оруч да пристъпва плахо пред нея и да се срамува от слабостта си, войнствения Гезеп да плаче и даже Хиджран да наведе глава. Уникалното в нея е рядко срещано сливане на ум и доброта. А Ава с нейната усмивка през сълзи и треперещ глас просто те влюбва в себе си.
И въпросите, които постави този епизод, защото успоредно с динамиката на чувствата сценаристите поддържат и динамиката в действието.
Ще се върне ли Есме при Шериф? Той е убеден, че може да я върне. Предполагам, ще я изнудва с детето на Илве. Други тайни, с които да я държи в подчинение, не останаха.
Каква е ползата на Мелина Миряно от Елени? Предполагам, че е свързана с изобретението на Елени. Щото тя друго, освен кариера не познава и не чувства. И освен това, видяхме, че може да наранява Елени много ефикасно със студенината си. Адил познава враговете си във Фуртуна, но Миряно е друга  - студена, пресметлива, прикрита, йезуит.
На въпроса, какво ще накара Елени да се върне ... нищо смислено не ми идва наум. Може би ... ако животът на Адил е в опасност... Thinking

# 184
Кате, Flowers Hibiscus виждам, че си задаваш същите въпроси. "Може би ... ако животът на Адил е в опасност..." или на Есме? Ако е на Оруч, също би имало смисъл, защото него няма кой да го лекува.

# 185
Мира, не вярвам Шериф да посегне на Есме и Оруч на този етап. Все още той смята, че държи нещата под контрол. Единствения, който му разбива плановете е Адил.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 21:34 от Katya_I

# 186
  • Кърджали
За мен има вероятност Шериф да принуди Есме да се върне при него. Но Адил вече ще знае някои /всички истини и този път няма да гледа отстрани. Ще се бори за изгубените 20 години.

Превеждам някои сцени, тази вечер може да пусна една- две /от финалните / и утре, може би, други.

# 187
Значи... у мен се появи съмнение и в самото съобщение от Харвърд. Не го получи Елени, а майка й предполагам, защото Мико й го показа на телефона си. Нещо не ми се връзва тук. Кандидатстването все пак е лично, а ако е кандидатствала от университета в Атина, би трябвало те да я уведомят. А и това с емоционалния ЯМР като откритие ми се струва, че ще почака.
Накратко, възможно е още в самолета Елени да разбере нещо... Не вярвам, сценаристите да изпратят "диамантеното си момиче" някъде за някоя и друга серия.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 21:38 от Katya_I

# 188
То този емоционален ЯМР може и от разстояние да се разработва сигурно. Blush

Девойки, пристигам с информация- засега неофициална. Бурак Тозкопаран води преговори за участие в нашия сериал. Кой освен мен и Цвети искаше той да е третия брат? Grinning
Да видим дали е вярно.

# 189
  • Дубай
Предвид факта, че е проект би трябвало да може да се работи и друга точка на света, освен Харвърд...Но да, смятам, че има нещо гнило, защото би следвало да и се обадят от Харвърд  на Елени, не на Мика.

# 190
Благодаря на всички за смислените коментари!
Прочетох много добри идеи, някои от които може би наистина ще се случат.
Епизода наистина имаше двойна динамика- на чувствата и на действието. Сърцата на Адил, Есме и Елени вече уещат истината, но външният свят около тях остава изпълнен със заплахи, зависимости и сметки. И колкото повече те се приближават един към друг емоционално, толкова по-опасни стават останалите обстоятелства.
За Есме и възможността да се върне при Шериф и на мен ми се струва, че той последно ще заложи на изнудване. Детето на Илве е доста реален лост за власт. Любов там няма, има само обсесия, контрол и страх да загуби притежанието си. Той не се бои да убие, но още повече се бои да бъде изоставен.
Мелина Миряно е изключително опасен тип, защото не е шумен враг, а хладен. Такива са най-трудни за разпознаване. Тя наранява Елени не чрез пряко насилие, а чрез обезценяване, чрез дистанция, чрез това да я свежда само до „ресурс“. Напълно логично е интересът и да е свързан с Нико и изобретението и тя вижда потенциал, власт и слава, а не човешко същество.
За връщането на Елени, напълно съм съгласна, че рационална причина почти няма. Тя вече направи най-трудното- остави миналото в ръцете на "родителите си". Единственото, което би я върнало, е екзистенциална заплаха, реална опасност за живота на накой.
Най-силното в този епизод за мен е именно това, че истината вече не е въпрос „дали“, а „как и кога ще удари“. И докато героите се опитват да я заобиколят, тя вече е вътре в тях, като болка, като вина, като винаги присъстващо мълчание.
Една сладка снимка

# 191
  • Кърджали
Ето и няколко сцени от мен.
Адил търси разплата за миналото и кой е посегнал на Елени.
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-ZXPhNLQc84GpOvUF
Оруч иска да се сбогува с Елени.
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-prxolrYwdLJWDy2B
Заминаването на Елени разплаква всички в Кочари.
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-s5QdXMdD1THzbdEG
На летището. Адил научава да Алейна.
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-WKZPD4ljjXUqRZF7

Не съм забравила за сцената със семейният обяд и разказа за Нико. Утре.

# 192
Онче, Flowers Hibiscus Бурак Тозкопаран ще си прилича много с Исо! Стискам палци той да е третият брат! Идеален е за роля в нашия Черноморски сериал, защото семейството му е от лазски произход, от Ризе.

Освен това се познава със сценаристките, защото е участвал в "Легенда". Гледала съм го в "Твоят, мой живот" и ми стана много симпатичен. Прочетох, че е вокалист на музикалната група „ODYO“. С Баръш Юртчу - съпругът на Дениз Байсал могат да спретнат един концерт в Трабзон.

От сватбения ден на Дениз Байсал и Баръш Юртчу:

Много ми харесва гласа на Дениз Байсал:

Мелина Миряно е амбициозна жена. Може би е от хората, които смятат, че децата се милват и целуват, само когато спят. Мисля си, че благодарение на семейство Миряно, Елени развива своя интелект и интереса си към медицината. Мелина иска бляскаво бъдеще за гениалното си дете! Престоят на Елени в малките селца Фуртуна и Кочари е загубено време според целеустремената Мелина. Сигурна съм, че е изготвила подробен план, стъпка по стъпка, как Елени да се изяви в науката и в кариерата. Нищо по-малко от Харвард! Завръщането на Елени при истинските ѝ родители за нея би било голямо поражение и тогава ще я видим в действие! Това ще разбие мечтите и амбициите ѝ!

Алекс, Flowers Hibiscus много ти благодаря за преведените сцени! Всички са страхотни!

# 193
  • Пловдив
Мелина и Шериф са един за друг,  целеустрвмени готови да мачкат всеки и всичко ,което пречи на плановете им.

# 194
Добро утро! Simple Smile
Цитат
Мелина Миряно е амбициозна жена. Може би е от хората, които смятат, че децата се милват и целуват, само когато спят. Мисля си, че благодарение на семейство Миряно, Елени развива своя интелект и интереса си към медицината. Мелина иска бляскаво бъдеще за гениалното си дете! Престоят на Елени в малките селца Фуртуна и Кочари е загубено време според целеустремената Мелина. Сигурна съм, че е изготвила подробен план, стъпка по стъпка, как Елени да се изяви в науката и в кариерата. Нищо по-малко от Харвард! Завръщането на Елени при истинските ѝ родители за нея би било голямо поражение и тогава ще я видим в действие! Това ще разбие мечтите и амбициите ѝ!
Мира, аз също го мислих този вариант, при който Мелина иска бляскава кариера за Елени. На тая мисъл ме навеждаше фактът, че Елени твърде рано е постъпила в университет и на 20 години вече е доктор, че и с изобретение. Обаче, пред мен веднага изникват въпроси - с купуването на дете и влизането в престъпни отношения с Шериф. Изпращането на Микаел да следи ставащото във Фуртуна и Кочари, той не я пази, той следи развитието на събитията и се намесва, когато Елени и Адил се приближават до истината - първо със съобщението, че Адил и Хиджран са имали отношения, сега със съобщението от Харвард. И още нещо - тя пристигна в Трабзон, но избягваше среща с Елени, предупреди я в съобщение за смъртната опасност за живота й и се покри. И накрая - собственото й изявление пред Мико, че знае как да я изкара от това място, настройвайки един срещу друг двата клана по схемата на Мико.
Разбира се, може да се предположи, че това все пак е родител. Но "целта оправдава средствата" в случая показва нещо различно от родителска грижа, според мен - показва един тип "авторитарен родител", който иска своето продължение в медицината и копие като човек. Това е перфиден аналог на клановия родител, който наблюдаваме във Фуртуна. Адил може и да е само с основно образование, но я определи  много точно - и от две Мелини като нея майка не се получава. Коя майка или даже кой човек ще види, че дете се наранява и ще стои безучастен на компютъра си, съветвайки го само да се оправя.  И не става дума за умението само да се оправи, а за най-простичко съчувствие и успокоение.
Аз си давам сметка, че може и да греша, предполагайки нечисти планове у нея, но въобще не я виждам като строга майка, която целува детето си нощем... Pensive

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 17:26 от Katya_I

Общи условия

Активация на акаунт