Отговори
# 690
Цитат
Та в края на краищата за себе си избистрих проблема - Доган напуска родното си семейство - на убиец, Чаала приема за свое семейство Бехрам/Бердан - манипулатор и убиец. Кой е добрият избор?
Това е едно от нещата, които ме спечелиха в този пилотен епизод. Няма да има добри и лоши, няма да ни е лесно да вземем страна. Границата ще е размита и ще ни изправят пред трудни избори. Ще имаме образи, носещи мрака в себе си, но останало им и нещо човешко. Вината и изкуплението ще вървят ръка за ръка.  Неслучайно написах, че невинни няма, защото нито семейството на Доан са невинни, нито семейството на Чаала (тук правя уговорка, че за семейство ще приемем това, което тя е избрала, т.е. Бердан/ Бехрам).
 От снощи се канех да споделя, че на Дирен ще му е най- комфортно на снимачната площадка, защото няма да му се налага да излиза от един образ и да влиза в друг. Бехрам е също толкова подъл, подмолен, манипулативен и жесток, колкото беше и татко Кязъм. Това, което ме впечатли в играта на Дирен дойде от малката, но съществена разлика с предния му герой, а именно, че тук той изигра блестящо чувството на благоговение, което е абсолютно наприсъщо на Кязъм. Обект на тази почит и преклонение беше сестрата на Чаала, към която в същото време има огромна вина и не знам дали ще успее да я изкупи. Тази деликатност, която Бехрам прояви към уязвимата жена е много чужда на Кязъм, който си имаше дебелашко отношение към жените в "Рибарче". Даже и в трети сезон, когато героят му претърпя промяна, просто стана комичен. Копнежът да бъде близо да Махинур и въздържанието, което си наложи, за да не я нарани с присъствието си, беше много ключов момент в играта на Дирен, което положи основи и за по- нататъшно развитие на образа.
Младият Бердан, който си мисли, че обича, но всъщност само иска да притежава една жена, стои в основата на трагедията на едно семейство. Кръвта на Юсуф (надявам се, че не бъркам името на бащата на Чаала) е и по неговите ръце, макар че не той дръпна спусъка. Опасявам се, че травмата на Махинур произтича от тези събития, така че това ще бъде кръстът, който той ще носи до края на живота си.
 P.S. Вече знаете, че мога да напиша роман по картинка, а сега си имам цял епизд, така че простете обема на постовете ми. Моля! Hug

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:35 от Fi79

# 691
Преди два дни, когато описах Кенан като легендата и номер едно в Турция, и описах Афра като най-известната и най-силната от нейното поколение, изобщо не преувеличих. От самия първи епизод те доказаха на всички, че артистичното им ниво е различно от останалите – било то чрез правилния избор на подходящия сериал, или чрез перфектното вживяване в ролите си. Това е радостен успех за нас и шамар за критиците #Abi

И аз Мерт изобщо не го мисля. Не знам дали останаха дни без конкуренция, но съм сигурна, че и в понеделник да го сложи Шнура, няма да е никакъв проблем Smirk Благодаря, Акяка!

# 692
Аз в момента гледам вече трите най-рейтингови сериали на комшиите - "Далечен град", "Това море ще прелее" и сега "А.Б.И". И се радвам на силната конкуренция, защото двата други продължават да вълнуват и провокират. И докато това е факт, нямам намерение да плюя по единия, за да издигна в ... собствените си очи друг. Критиката е едно, плюенето работи без аргументи, само с епитетчета. Според мен конкуренцията върши добра работа. Blush
Мерт в момента съм го разкачила от Афра, като се появи и неговия проект, ще се изказвам, ако има какво да кажа...

# 693
Аз не разбрах точно каква е връзката на героите и Афра и Дирен? Ще го гледам пак по-късно, но да питам Simple Smile Иначе сериалът се очертава много интригуващ, харесва ми Афра в тази роля, за съжаление в Рибарчето на Сейран не дадоха да се развие нито като студент, нито като бизнес дама.

# 694
Blue`Sky, доколкото ни показаха снощи, Бердан/Бехрам е бил чирак при бащата на Чаала и Махинур. Не знам какво се е случило с майка им, но след смъртта на баща им (и след като е иззлязъл от затвора Бехрам), се е грижил за сестрите. Роднинска връзка нямат, само духовна.

И мнение от Х:

Мислех, че феновете на Принтера са казали, че рейтингите не са реални, ама оказва се, че сестрите шипъри са го казали, срам да ви е наистина бе

# 695
Благодаря Еве, сега го пуснах отначало (вчера го включих по-късно), ако правилно се ориентирам каката на Чаала е била момичето заради, чиято чест избухва бащата и го убиват. После Синан се жени за тази пълничката и не много приятната, която пък е сестра на бъдещия жених на сестрата на Доган.
Едно време се казваше латиноамерикански сериал, но сега - типичен турски Simple Smile

# 696
  • София
Да си призная аз не гледам нищо друго освен от снощи А.Б.И. Ще се наслаждавам само на това дизи и ще чета вашите отзиви за другите.
Започна със силен старт, мисля, че ще продължи все така.

Относно Мерт и аз да кажа - аз също вече не го свързвам с Афра - той си е поел по свой път, както и Афра по нейния. Определено до момента за мен Афра е в по-силна позиция в моите очи и по-успешната откъде партньорство, сюжет, роля. Чакам с нетърпение ПЕРА, защото там, според мен ще е върха на Афра дотук като игра.

Мерт - при него сериал и реал се смесват, така че чакам да видя сериала с Мирай Данер (там ще е изключителна химия след като е с ограничителен режим за непълнолетни), за Деликанлъ - вече си казах мнението. Бих искала да бъда приятно изненадана.

Хубав ден, дами!

# 697
Кате, споделяла съм колко обичам да те чета, но не съм казвала колко вдъхновяващо ми действат коментарите ти. Провокираш мисълта ми и ме караш да виждам една история от ъгли, които дори не съм забелязала, че съществуват. Цитирам те не като провокация, а за да направя завой и, ако мога, разбира се, да те допълня.
Цитат
Доган: "Ти си ми баща, но аз не съм твой син". Тая фраза е ужасна присъда за родител. И ми се заби остро в главата. Нямаш избор кой ще те роди, но да бъдеш син, наследник, да се учиш, да продължиш или промениш ... е избор.

Много силни, остри и болезнени фрази се прокрадваха през цялото време, а най- голямото предимство беше, че нямаше излишен патос при произнасянето им. Сценаристите успяха да ме спечелят с това умело преплитане на точно такива фрази с обикновени думички.
 А това, което на мен ми се заби остро в главата е, че не чух думата мама, промълвена от Доан. Не, имахме г-жо Саадет, но не и майко. Имахме силни и горчиви думи на разочарован син, отправени към жената дала му живот, но отнела му честта, достойнството и неговата почтеност. "Ти избра да бъдеш съпруга на Тахир, не моя майка" (неточен цитат) каза Кенан при срещата им и предизвика дискомфорт в мен.
Да, нямаш избор, кой ще те роди, но имаш избор какъв да бъдеш, когато родиш. Защо една майка, говорим за майка на Балканите, би предала детето си, заради тираничен партньор? Ето, този въпрос не ми дава мира от снощи. Какво е накарало Саадет да не прати деспотичния си съпруг в затвора, а поема риска да изгуби сина си?

Цитат
Първо, обикновено в първата серия (както и от заглавието още) хващам идеята на сериала, щото, съгласете се - историята не е непозната.
Съгласявам се веднага, че историята не е непозната, но в повечето случаи една такава история е полюсна. Тук обаче нямаме сатанизиране на едното семейство за сметка на другото, дори нямаме сатанизиране на един герой за сметка на друг. Моите везни отдавна не са били в такъв баланс, казано честно. Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 15:12 от Fi79

# 698
# 699
Терзи, благодаря Heart

Протежето днес много ме радва Grinning

Турция се запознава с успеха на Кенан Имързалъолу след години. Кенан Имързалъолу има огромна аудитория. Гледате социалните мрежи и правите постоянни обобщения, но тези платформи не отразяват публиката в Турция. Кенан Имързалъолу е голям чаровен актьор. Връща се на екрана след години, без да е загубил нито грам от харизмата или актьорската си игра. Вие не сте свикнали с това, разбирам, но докато седите и виждате как много проекти на същия канал стават жертва на ниската зрителност, не можете да казвате, че рейтингите на този проект са издути. Завистистта ви е в плачевно състояние. От друга страна, Афра Сарачоглу е успешна и обичана актриса с голяма обща аудитория в Турция. Една от най-големите актриси на последните години. Всички проекти, в които Афра е участвала досега, имат рекордни рейтингови показатели, а последният ѝ проект държи рекорда за най-голяма продажба в историята на турските сериали. И двамата актьори са много силни. Ако непременно искате да се изненадате от тези рейтингови числа, изненадвайте се, че не са започнали от 10-ката. #AbiDizisi #AfraSaraçoğlu #Kenanİmirzalıoğlu

# 700
Афито от стори на Серкай Тютюнджу Heart Eyes

# 701
Цитат
А това, което на мен ми се заби остро в главата е, че не чух думата мама, промълвена от Доан. Не, имахме г-жо Саадет, но не и майко. Имахме силни и горчиви думи на разочарован син, отправени към жената дала му живот, но отнела му честта, достойнството и неговата почтеност. "Ти избра да бъдеш съпруга на Тахир, не моя майка" (неточен цитат) каза Кенан при срещата им и предизвика дискомфорт в мен.
Да, нямаш избор, кой ще те роди, но имаш избор какъв да бъдеш, когато родиш. Защо една майка, говорим за майка на Балканите, би предала детето си, заради тираничен партньор? Ето, този въпрос не ми дава мира от снощи. Какво е накарало Саадет да не прати деспотичния си съпруг в затвора, а поема риска да изгуби сина си?
Тиранинът заплаши Доган, че ще убие майка му и другите деца, накрая и себе си. И Доган си отиде от това семейство. Предполагам, че такава е била и заплахата към майката. Излиза - заради страха за живота на децата си, аз така мисля. И предполагам, че не го е издала доброволно, а след жесток разпит. Въобще съм забелязала, че страхът най-често е причина за предателството. Подобно нещо се разиграва и в ДГ - страхът да не загуби едното си дете води до предателство на другото. В Морето страхът за нероденото си дете ражда предателство на любовта на живота си... А резултатът е загуба на този, когото пазиш и ... на себе си.

# 702
Кате, заплахата на Тахир към Доан я чух (ще убие майка му, брат му, сестрите му и накрая ще се самоубие), но не видях защо майката издава намеренията на Доан на съпруга си. Защо на Тахир ще му хрумне да разпитва съпругата си? Ако има подозрения относно принципите на сина си, той и сам ще се сети, че Доан ще стигне до полицията. Нещо друго се мъти тук и аз искам да го видя. Simple Smile

P.S. Връщам се да се допълня, че леко взех да се дразня и трябва да го изкарам. Simple Smile
Скрит текст:
Много се радвам, че нямам Х, но мненията оттам пак ме застигат. Опитвах се да задържа фокуса си само върху епизода, който много ме впечатли и не мислех да коментирам рейтинга или по- скоро завистливите коментари, които породи. Не мога обаче с лека ръка да отминавам глупостите, които се пишат и омаловажаването на един творчески продукт, обединил труда на много хора, не само на актьорите.
1. Ако Онур Г си плаща за рейтинг, защо не плати за "Сърцебиене, за "Ако кралят загуби", че даже и за третия сезон на "Рибарче"?!
2. Ако е толкова пресметлив, защо не пресметна деня, в който да стартират гореизброените, така че нищо да не ги засенчи?!
От километри прозира истината за това търсене под вола теле. Страхът, че любимецът на жените с проекта си няма даже да се доближи до този рейтинг, кара много "дами" отсега да се застраховат. "На кривата ракета все Космосът е крив" са казали някои. Wink
Как може да коментираш нещо, когато дори не си го гледал и компетентно да се изказваш за схеми, довели до високия му рейтинг?! С удоволствие бих прочела всяко едно аргументирано мнение защо този пилотен епизод не заслужава рейтинга си, но говоренето наизуст и плюенето ми идват в повече.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 18:12 от Fi79

# 703
Фи, ти си се дописала, сега видях Heart Eyes Бошвер, ние сме като Мерт Демирджи Sunglasses

# 704
Fi, обстоятелствата около разбирането на Тахир за намеренията на Доган може да са най-различни. Как е разбрал, сигурно ще видим при някое откровение на майката. То в големите им конаци истината най-често се разбира с подслушване. Hug
А по допълнението ти - "Гроздето е кисело". Smile

Общи условия

Активация на акаунт