Как да избегнем гости, които не искаме

• 275
  • 20
  •   3
Отговори
Здравейте, надявам се да не съжаля, че пускам тема отново 🙂 няма да ви занимавам този път е луканки и съпрузи😀сега на тема на гости при бебета.
Как да поставя граници на посещенията от роднини и прочие. Всичко за този период ще ми е от полза, защото рева и неспането не се отразяват добре 🙂
П.С важната част тук е, че искам да избегна посещения от роднини, които не са ми приятни и не искам да ги обидя, но последното което желая е да се занимавам с тях в момента…накратко вие какви правите в такива ситуации?

# 1
  • София
Не може да идвате.
Страх ме е от грип и точка.

# 2
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ами не каните гости, като за начало.
Като се обадят роднини и напират - не се чувствам добре, почивам си. Точка.
 Ние очаквахме детето ни края на декември/началото на януари, Коледа и Нова година си ги празнувахме вкъщи, само двамата.

# 3
Не съм споменала, не ги каня. Само поканват се.

# 4
  • София
Не канех. Освен това си изключих звънеца и ми звъняха по телефона. Когато не исках никой вкъщи (което беше в 99% от времето), отговорът ми беше "Не съм чула телефона/не съм вкъщи/на гости при приятелка съм".

# 5
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не съм споменала, не ги каня. Само поканват се.
Телефона без звук, звънеца на вратата не работи. Да стоят на бърсалката отвън.

# 6
Със скандал. Голям страх , че някой ще се обиди.
Сдобряват се всички един ден.

# 7
Ами просто казвате, че не е удобно. Не виждам нищо сложно. Няма нужда да им давате обяснения, според мен.

# 8
На колко е бебето и колко близки са тези гости, които напират да идват неканени?
Иначе, малко бебе е идеалното извинение да не посрещате гости, особено в този сезон.

# 9
А и какво да отговоря на безумно тъпи въпроси:
Защо сега това дете реве?
Как СТЕ ( не сме ние с детето сме отделни същества ) ? Акате ли? 😳😳😳
И имам фаворит: Ще видиш ти сега, лесно майка не се става.
Ето заради такива неща не ги искам около мен… Чак се ми комични с такива въпроси често 😀
На колко е бебето и колко близки са тези гости, които напират да идват неканени?
Иначе, малко бебе е идеалното извинение да не посрещате гости, особено в този сезон.
Малко е, не искам така публично да разказвам-новородено накратко. Ами роднини от моя страна са главно-лели, сестра ми ( с нея нямаме някаква кой знае каква връзка ), други разни братовчедки и т.н.

# 10
  • София
Няма значение защо не искаш дадени хора в дома си. Не дължиш обяснение. Ако любезното "Сега не е удобно, да се чуем, за да уговорим кога да се видим' не става, в темата ти предложихме варианти.

# 11
Дай някоя ситуация, че не мога да си го представя. Звъни се неочаквано на вратата, докато бебето например спи или се дере с колики, отваряш и виждаш куп роднини на вратата?
Ако е такъв случая, аз директно ще им хлопна вратата под носовете и повече никога няма да стъпят без покана. А и каквато съм аз, покана няма да има никога. Но аз съм темерут, а и не понасям лоши обноски и дебелащина. Имай предвид, ако решиш така да постъпваш, че на помощ от тяхна страна няма да можеш да разчиташ.
На мен ми беше идеално, аз мразя да ми се бъркат, да ми се дават съвети и да ми се задават тъпи въпроси като защо бебето е без чорапи на 35 градуса навън. Но имах приятелки, които се облягаха доста стабилно на всички в разширеното си семейство и за жилище и за пари и за гледане на децата и те нямаха този лукс да връщат гости от вратата.
Просто трябва да избереш линия на действие, която те устройва и да я следваш, но няма как хем меда да изядеш хем от жилото да не опиташ.

# 12
Вадиш звънеца, не отваряш, пращаш ги да си ходят с думите: "Като на мен ми е удобно ще ви поканя. Сега е лош момент" и ги изхвърляш.
Свекъра ми беше в болница - от два месеца не съм го виждала защото свекърва ми го вардеше да не го заразя с нещо все едно съм прокажена. Само на мен ми беше отрязан достъпа до него.
С нетърпение очаквам да стана майка един ден само и само да й забраня да си вижда внучето с абсолютно същите доводи. Вещица проклета.
После всички били против нея, тя нищо не била направила...

# 13
Дай някоя ситуация, че не мога да си го представя. Звъни се неочаквано на вратата, докато бебето например спи или се дере с колики, отваряш и виждаш куп роднини на вратата?
Ако е такъв случая, аз директно ще им хлопна вратата под носовете и повече никога няма да стъпят без покана. А и каквато съм аз, покана няма да има никога. Но аз съм темерут, а и не понасям лоши обноски и дебелащина. Имай предвид, ако решиш така да постъпваш, че на помощ от тяхна страна няма да можеш да разчиташ.
На мен ми беше идеално, аз мразя да ми се бъркат, да ми се дават съвети и да ми се задават тъпи въпроси като защо бебето е без чорапи на 35 градуса навън. Но имах приятелки, които се облягаха доста стабилно на всички в разширеното си семейство и за жилище и за пари и за гледане на децата и те нямаха този лукс да връщат гости от вратата.
Просто трябва да избереш линия на действие, която те устройва и да я следваш, но няма как хем меда да изядеш хем от жилото да не опиташ.
помощ имам, не мога да отрека, но от други хора. Мъжа ми и аз, той е отдаден прави всичко, което може ( слава Богу ).
Ситуация? С риск да се припознаят: това, което ме подтикна да напиша темата беше следното: звъни ми се и ми се казва аз днес имам време и идвам. Ама детето спи аз съм некъпана с извинение, полу гола и в неприличен вид. Казвам не е удобно и почва един пазарлък ама аз сега имам време, само да ви видя, после имам след седмица. Казвам окей след седмица и ми се задава въпрос: Е аз сега защо бих път?
Или друга: с ирония ми се звъни и се пита: какво го пазиш толкова това бебе, няма ли да ни поканиш или пак не сте спали. Адекватно ли ви звучи?

# 14
Ами звучи ми, че си губиш времето в безмислени разговори. Не вдигай телефона и готово.

Общи условия

Активация на акаунт