💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 12 (24.11 - 30.11)

• 183 715
  • 3 336
  •   2
Отговори
# 1 200
Сега разбрах, че двамата ми фаворита са слаби - Калин и Ръждавичка.
 Симона падна от Ради, защото си го заслужава, защото е лоша, злобна и дебела и т.н.  Ама, Калин също падна на капитанска от Траян и явно няма да спечели и сезона. Ради също била лоша.  Явно са ми лоши изборите понеже аз не ги познавам лично и по-коментарите им за другите не мога да ги съдя. Нали тук всички правим коментари, някои при това доста злобни.

# 1 201
  • София
Няма да изпадам в конспирации, начетох се на много такива. И в двете страни. И за Ръждавичка и за Радостина.
Няма и смисъл, защото е недоказуемо.
Ще разгледам само битката.
Първо и категорично да заявя, че това, че Ръждавичка е загубила не променя абсолютно нищо.
Категорично я смятам за най-комплексната жена за всичките 7 сезона и няма сила на света, която да ме убеди в противното!
Естествено, докато не видим всички топ 10 жени от седемте сезона подредени в редичка и да ги пуснат на тежко и многокомпонентно трасе (не това като снощи) с всички елементи:
тежкото торнадо (не лесните за всички халки), обръчите на фермата, плуване, въздушните кули (акробатика трябва има задължително), вагонетката/кубът, гъбките, стената за катерене, целене/стрелба и финален пъзел - всичко това ще е само едно чешане на езиците. Това важи и за мен и за останалите, които не са съгласни с мен.

И така:
Битката не беше тежко силова, а повече за кардио и с това изравниха силите, иначе Ръждавичка щеше да има голямо предимство, защото е кросфитър. И нямаше да е справедливо. И друг път съм го казвал, понякога продукцията бута определени играчи със специално направени за тях трасета, но това са редки случаи, в повечето случаи искат да е равностойно и всеки да има шанс. Истината е, че каквото и трасе да дадат, Ръждавичка ще е фаворит срещу Радостина и тя няма на кого да се сърди освен на себе си.
И да, потвърди ми се и една вечна моя приказка, още от сезон 4, че непобедими няма и че всеки един топ атлет може да загуби дадена битка. Било защото не му е ден или нещо друго. То повечето неща се случват в главата. Психиката е водещият фактор тук. Така е и в реалния спорт, където най-добрите често губят, но винаги имат шанс за поправителен. Тук не е така. Сезонът е само един, птичето веднъж каца на рамото. Един лош ден и си заминаваш завинаги.
Ръждавичка падна жертва на най-силната си страна - нейната амбиция и смелост. Граничеща с глупост. Да искаш да си капитан на крачка от финала е всичко друго, но не и добър стратегически ход. Но пък ние за това я обичаме, защото е смела и безразсъдна. Иначе щеше да е като десетки други участници - жени и мъже. Сиви и с нищо не отличващи се. Докато Ръждавичка ще я помнят и след още 7 години.
Отново ще се повторя, Ръждавичка постави рекорд за всички времена:
5 капитанства за 7 сезона не е имал нито един друг участник. Дори и вечният капитан Алекса. Толкоз!

Битката:
Ръждавичка според мен подцени Радостина и беше сигурна в победата си. Това го има и в големия спорт, когато подцениш един противник, след това да превключиш и обърнеш е почти невъзможно. Просто мозъка не работи така. Мога да дам стотици примери. Как може да слагаш ръкавици за хватовете на стената?!?! Що за безумие??? Да се пази за финала ли, що ли? То после ти се одървя и ръката и няма как да минеш. А и под ръкавиците ръцете се изпотяват. Нямам идея как изкатери Ръждавичка. Наистина. Реално е против логиката, именно защото всичко се стяга и изтръпва + паниката. Но тя се събра и я мина. После вече нямаше проблеми, защото имаше време да стигне пак до нея, време през което ръката почива дори и в активна роля.
Темпото което наложи Радостина беше добро, но тя повече от това не може. Ръждавичка в края на битката изглеждаше все по-добра и по-свежа. Проблем при преяждане и натрупване на килограми е в началото и до средата, после се адаптираш и задобрявяш, особено ако имаш добър аеробен режим. С всяка обиколка топеше от изоставането на Радостина. Това което за мен изяде главата на Ръждавичка е стрелбата. Елемент на който тя е доказано добра, но елемент при който винаги има и доза шанс. Особено когато става въпрос за жени. Този елемент е най-зависим от мозъка и нагласата. Когато виждаш, че нещата не се развиват както си ги планирал + първоначалното високомерие и подход, то няма как да имаш спокойна ръка и точно око. Не стената, а стрелбата провали Ръждавичка. Поне според мен.
Искам специално да похваля Радостина за гъбките. Един елемент, който и беше слаб, но тя го подобри (и благодарение на Александър между другото) и сега всичко това и донесе победата, защото според мен Радостина иначе нямаше никакъв шанс в тази битка. Просто гъбките щяха да я спънат. На Ръждавичка гъбките са били винаги силен елемент и тя отново го доказа. То реално няма елемент, в който тя да не е силна. Само плуването трябва да подобри и трябва да улегне, да стане по-зряла и никога ама никога да не си мисли, че е спечелила дадена битка преди да е стартирала.
Победата на Радостина според мен е заслужена. Реално тя не допусна нито една по-сериозна грешка. И беше горе-долу в едно и също темпо, от-до. Само последните два курса видимо се задъха с варелите, но това е напълно логично и обяснимо и с оглед на профила на битката и с оглед на факта, че тя е гладна.
Ръджавичка пък падна жертва на проклятието на Резиденцията - или както са казали мъдрите хора, много на хубаво не е на хубаво... Толкова тромава не съм я виждал никога досега през сезона.

За финал.
Прочетох няколко пъти едно много невярно нещо относно лостовете.
Категорично го заявявам (а който не вярва, моля нека сам да си провери):
Целта тук е да закрепиш всичките 2, 3 или 4 лоста. Ако избиеш една щанга, то след това мяташ отново.
Това е било така и в Игри на волята и във Фермата и в Сървайвър
. Никаква помощ за Ръждавичка не е имало тук. Ама никаква.

Радостина вече има най-много индивидуални победи този сезон: 4

Ръждавичка,
Успех в живота, слънчево и прекрасно момиче!
Надявам се да те видя в Ол Старс. Уви, изтърва златен/нарисуван шанс за финал (за големия финал, не топ Sunglasses, но явно така е трябвало да стане. В някаква степен има и кътче карма и ако тя е достатъчно емоционално интелигетна ще го види и ще се вгледа по-дълбоко в себе си.
Вярвам, че ще я видим още по-силна!

Генерал Ръждавичка - най-комплексната жена за всичките 7 сезона. Blue Heart
Генерал Ръждавичка - главен герой в сезон 7, потенциален топ 3 финалист, най-смелата жена, вечният капитан на Феномените - най-великото племе в историята. Blue Heart

# 1 202
  • Bayern
Това е резултата към момента  Любимка на народа, ти сериозно ли ?

Дори и разплаканата снимка на Ръждата не успя да омилостиви бг  зрител!!!  Амиии  това е реалността , няма значение дали се харесва или не .

# 1 203
  • Буркина Фасо
да имаш 4 индивидуални победи и ръждето (в случая) да е по-силен от теб ... доообре. Grinning
ако нямаше директна елиминация тя можеше да стане генералисимус с това раздаване на звания на килограм.

# 1 204
  • София
Бг зрителя, както всеки нормален зрител, гледа за да се зареди с хубави емоции и да разпусне. Не иска да гледа тънки сметки, ножове в гърба, прецакване на другарчето и хейт. Не говоря за Ръждето, нея съзнателно не я коментирам.
Обаче както в любимия ми 5 сезон, ме обзема едно мрачно усещане на този етап от играта. Знам какво ще стане и пак се ядосвам. Ех, продукцията, тормозите не само играчите си, а и нас Head Band
Реве ми се, #lo6omie !

# 1 205
  • София
Има 4 победи Радостина и четирите са и елиминации:
На блатото победи Дечо, Гордиенко и Д-р Коеджикова.
После победи Наталия.
После победи Александър, Николета и Д-р Пекин.
И сега елиминира и Генерал Ръждавичка.

Генерал Ръждавичка има 3 победи:
1) Победи всичките свежи и топ Амазонки на битката за Анулета на старта на сезона или по-точно малко след старта беше.
2) Победи Шопа и Д-р Пекин на обикновена капитанска битка.
3) Победи Ивайло и Иван на елиминационна капитанска.

И след това три поредни загуби:
От Чикагото, от Д-р Пекин на паметта и сега от Радостина.

# 1 206
  • Bayern
Това е България, а не Америка.
За жена е много. Аз ги следя тези неща и никога за жена не е имало толкова много реакции и мнения.
Няма как да я съпоставяш редом до силен мъж, особено пък мъж мъченик (разбирай сготвен по сценарий от лошите жени - класика в жанра).
Не го приемай като заяждане , но виж Крамарска (повече реакции, повече коментари и мноооого повече споделяния). За нея съм на 100 процента защото това е може би единствената жена(момиче), което харесвам. Пак казвам не вадя факти  с цел да се заяждам. Крамарска беше слънчево, можещо  момиче !!!

# 1 207
Да попитам за битката снощи- позволено ли е да се стъпва на гредата докато се хвърлят лостовете?

# 1 208
Не знам защо всички са учудени за ръкавиците - сложила ги е най-вероятно за тегленето на варелите. Стават такива грешки.

А доколко Симона е минавала стената много пъти - да, но мисля, че тя минава много по-лесен вариант на стената в началото на формата. Може и да бъркам, но мисля че в един момент Павел каза че стената е усложнена. Ако на някой му се рови да провери.

Дали Ръждавичка е най-комплексната жена за всички сезони? Ще оставя този казус при тезата, че Силвия карикатуристката била най-силна Wink Нито една от двете не е, но феновете са винаги пристрастни и това е тяхно право Simple Smile

# 1 209
Е, щом ФБ и ИГ показват" реалността,че е  масова любимка и я приемат за най-силната жена изобщо", кои сме ние,че да го оспорваме.
Да спрем да мислим и да повярваме на "реалността" освен.

# 1 210
Да попитам за битката снощи- позволено ли е да се стъпва на гредата докато се хвърлят лостовете?
Не. Не беше позволено, но това даде възможност на Ръждавичка да има успешен опит. Хвърляше от по-високо.

Дяволче, знам, че си отговорен човек и не би изоставил тук хората и да захвърлиш на вятъра твоя труд.
Всички тук имаме различни любимци и си пишем за тях.
От спойлерната тема знаехме резултата от битката. Лично аз, бях много внимателна какво пиша. Проблем беше, че не се знаеше защо отпада. Битката според мен не беше нагласена и това трябва да внесе малко спокойствие.
И умната с корицата на новата тема Grinning Една обща снимка на първите сини, ще бъде удоволствие за всички.
И отново да ти благодаря за прекрасните теми.
Хора, много ми е приятно тук в темата. Може да си "дърпаме косите", но всеки тук успява да изживее щастливите и тъжните моменти на своите любимци.

# 1 211
  • София
Нещо готино от Фейса:

# 1 212
Не знам защо всички са учудени за ръкавиците - сложила ги е най-вероятно за тегленето на варелите. Стават такива грешки.

В подкаста тя каза, че е сложила ръкавиците, за да си пази ръцете за финалната седмица. Тоест, била е убедена, че ще победи Радостина и е смятала, че финалът й е вързан в кърпа. Тя и затова искаше пак да е капитан - искаше грошовете за себе си и беше сигурна, че ще ги получи. Това, което всички казахме - не я провалиха ръкавиците, провали я чувството й за превъзходство.

# 1 213
  • София
Какво да очакваме днес от играта с паметта? Тя ми е от любимите по принцип Simple Smile Интересно ми е тук кой ще блесне. Залагам на Траян, ама знае ли се...

# 1 214
Да попитам, това наистина ли е толкова важно, след като така или иначе е загубила в същата тази битка? Или да си хейтим просто.
Какъв хейт, задавам въпрос тъй като не помня  битката от предните години Sad По същия начин се коментираше и Ивайло дали може да мести купите на мемори масата в битката с Калин.

Общи условия

Активация на акаунт