💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 12 (24.11 - 30.11)

• 183 394
  • 3 336
  •   1
Отговори
# 2 115
На Дино май не му се играе с лъвиците. Спихна му се физиономията, когато Миро му изложи плана за действие на финалната права.
Въпреки, че той планът се събира кратичко в една точка: с всичко налично срещу Калин.

Цитат
Много ми се иска другата година братът на Калин да се запише и да го вкарат в игрите.
О, не. Горкото момче - ще има да пати! Най-малкото с постоянното сравнение между него и брат му. Дано не.

# 2 116
  • някъде другаде
Мисля , че коалицията на Миро и Дино  няма да я бъде. Миро ще отиде при момичетата , чеса с много грошове. Чикагото ще си е с Калин и Алекс и ще са мишени.

# 2 117
  • Някъде там...
От Миро всичко може да се очаква. Ще играе с когото му е удобно. Знаем как обича да се прикрепя за силните на деня.

Из фейсбук се върти потресаващо клипче с бащата на Радостина, в което псува и показва среден пръст на критикуващите щерката. Изглежда на градус. Какво да очакваме от нея при такъв "светъл" пример...

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 07:53 от Жабче

# 2 118
Божествен е Heart Eyes
Снимка от официалната фен страница във фейсбук.

# 2 119
Божествен е Heart Eyes
Снимка от официалната фен страница във фейсбук.

Ох, съсипали са му целия чар на този фен арт, като някой Дисни принц чарминг са го докарали. Grinning
Всичко сте казали за битката снощи. Миро реши да се заявява като лидер и стратег, но в паралел с Калин от другата страна само изглежда по- плачевно. Доволна съм, че точно двамата се застъпаха на последната позиция и Калин го изпревари.
За днешната елиминация не ми се вярва много, на Деси да й се размине, трудно ми е да гадая със 100% категоричност по крак в кадър. Grinning Но, ако по някаква случайност е мъж вместо нея, предполагам единствено, че може да се е обадила болежка някаква от доста кофти падането й върху гредата и къде с помощ от Ралица, къде от лични морални възгледи да са решили да я пожалят. Но все пак се съмнявам. Ако все пак се е стигнало до там, разбира се в никакъв случай няма да е Миро на пангара, все пак за него жените са щит, той за тях не.
Алекс хубаво мисли в перспектива, ама с тези двете точно, надежда всяка тука остави. Николета ще е, накъдето духне вятъра, тоест Радостина, докато е все още в играта. А Радка ще си е с мнозинството и там, където има интерес. Подозирам от промото, ще явно че го изкара двуличник, заради предхождащото повтаряне, че е слаба. И от части, мога да се съглася, но реално те направиха същото, като отпадна Пекин, веднага свалиха гарда и станаха много по- сговорчиви.

# 2 120
Истинска наслада беше минаването на Калин на обръчите и на гредата. Но най-много ме впечатли как, след като вкара последния обръч, се обърна към останалите жълти и им каза "браво". Не започна да крещи нечленоразделно, да се тупа в гърдите като маймуна, а похвали съотборниците си. Това е да си Калин Великолепни!

# 2 121
Гюзлемата е споделила есно стори на Мачкаст с нейно интервю. Ужасно материално човече е. Той я пите "Кой иска да спечели Игрите?", а тя " Калин. Трябва да ходя на Малдивите. Трябват му пари да ме заведе там, без пари къде ще ме води!? Той няма!"...Интервюращият човека му стана неудобно, изпадна в шок и млъкна.

А аз останах в потрес от нейната меркантилност.

Калинката вчера...Като малка маймунка.

# 2 122
  • София
Калин спечели за жълтите последната битка и извади наяве истинското лице на Мими.
Промото така беше монтирано, че не мога да кажа на 100%,че Траян е без жилетка.
Чикагото показа, защо никой не го иска в коалиции, наивен ли е или нещо по-лошо не знам. А в началото ми беше фаворит.
И последно-Алекс е единственият мъж който брадясва на изолатора.

# 2 123
Аз не мисля, че Радостина е показала някакво непристойно поведение в играта - не е обиждала, не е викала, не е псувала. Че игра хитро и нямаше скрупули при номинациите е вярно, но е от малкото лоялни към коалиционните си дружки. Като е казала, че играе с някой играе, че и грошовете си вади за него. За справка имаме Николета с няколко сменени коалиции, имаме Миро, който без никакво колебание обърна гръб на Сапунджиева и не се и съмнявам, че и Рада и Николета щеше да зареже ако нямаха богатства. Но сега ще са му много ценни, защото той знае, че Радостина би извадила грошовете, за да го спаси. Пекин също обърна гръб на Коеджикова и Иван. Радостина напомня на Виктория от предния сезон.

# 2 124
И Мирослав беше брадясал и космясал на Изолатора.
Явно Калин почти няма брада. Късметлия. Няма нужда да се бръсне често.
Залагам на Сапунджиева да бъде номинирана, въпреки че погледнато стратегически Миро и Дино биха имали повече полза да пратят Чикагото на битка. Предполагат, че от страна на жълтите ще е Калин или Траян, ако изпратят Чикагото, ще отпадне със сигурност един силен противник. По-добре да си пазят Сапунджиева за финалите. Не им е заплаха, няма имане.

# 2 125
Почти никога не се самоцитирам, но този път ще го направя защото не е за моя чест и слава, а за Калин, тъй като за първи път в 7 сезона чух команди подобни на това което писах.

Ето го от миналата година:

Цитат
Коментарът ми като човек с хиляди изгребани километри:
1. Не се гребе с гребло. Гребе се с весло!  С гребло се бърка лютеница!

2. Намирам викането - "раз-два" за излишно и донякъде вредно. Вярно, че това са хора които хал хабер си нямат, но дори и при това положение.

Какво трябва да се прави (дано четат бъдещи участници и запомнят):
3. При наговарянето се уточнява че един командва, всички други слушат, мълчат и не подлагат на съмнение. Добре е този човек да има някакъв гребен опит или поне опит с нещо подобно (шейна?)
Дори и никой да няма опит, пак трябва да се избере един и да се слуша.  В това което гледахме, абсолютно никой нямаше опит, тъй като не чух и намек за нещата които съветвам по-долу.
4. Този човек сяда най-отзад, той работи с "руля". Понеже няма рул, той удря "контри" като алтернатива.
5. Друго което се уговаря преди тръгването е вида на командите. В шоуто чухме големи глупости, напр. "изправи!", "ляво-ляво-ляво!"  - и двете са двусмислени. Изправяне може да има ако има някаква линия да се успоредиш на нея. Но в морето няма линия. Ляво да отидем или ляво да гребем? Това са противоположни неща! Командите трябва да казват какво искаш да направят, а не какъв резултат да се постигне. Уговаряме ги отначало и после се работи само с тях.
Примерно
 - Напреееед!  (означава всички гребат с нормалното усилие)
 - ляво гребииии!
 - дясно гребиии!
Това означава тия които се чуят да натиснат с над нормалното усилие 2-3 загребвания. Ако трябва още - ще им бъде казано. Инак минават на нормално.
 - дясно стооооп  (веслата над водата)
 - ляво стооп
 - лодка стооп
 - ляво контраааа!  (левия борд всички гребат наобратно) Да се има предвид че ефектът ще е доста по-силен от очакваното (когато капитанът няма опит). При конкретното състезание което гледахме, вероятно може спокойно да се мине само с контри на капитана, но ако реши може и да ползва тази команда.

Съответно ако лодката завива въпреки че редовият гребец гребе нормално и му се струва парадоксално, той не бива да проявява самоинициатива, засилвайки или забавяйки, а да слуша и изпълнява и има доверие че капитана знае какво прави.  Аналогично, ако върви напред а му се струва че трябва да завием към ей онзи понтон. Капитанът може да има друг понтон предвид, или да му мине от другата страна и т.н.

6. Относно ритъма. Предаваше му се прекалено значение. При много гребци, много по-важно е да има стабилно управление без излишни зигзази, тоест горните точки. Синхрона е важен доколкото да не си удрят веслата. За тази цел той се задава безгласно от първия гребец на всяка страна. Останалите гребат с неговото темпо. Ако им е бързо - компенсират с намалено усилие. При състезание е твърде невероятно първият да зададе бавно темпо. Много по-вероятно е да зададе прекалено бързо.

Ако сред читателите има лодкари  - сещате се, че  терминологията за ляв и десен борд е излишна в отбор който не я разбира.

И накрая - трябва да призная че тези весла наистина повече приличаха на гребла за лютеница взети назаем от музея на индианското кулинарно изкуство.

# 2 126
  • В Града на липите
Снощи промото успя да ме обърка. Grinning Явно, като за последно, са решили да сглобят поне едно без очевадни спойлери. Предвиждам Траян и Сапунджиева на елиминация. Тя се представи много зле. Нямаше елемент, в който да е поне малко на ниво, та направо им се предложи на тепсия и не се налага да си смучат от пръстите оправдания. Траян ще я бие, въпреки трудностите, които ни показаха. Иначе ще е поредният непредвиден шок.
Не се учудих, че Алекс пробва Радостина, обаче вероятността тя да заиграе с него и Калин, а не с Миро, е около половин процент.
След обединението ги виждам 2 срещу 5 и един свободен електрон — Чикагото, който е тотално объркан и си личи, че нищо не разбира от коалиции и коалиционни партньори. Той и затова досега стоя настрана. Траян ми е съмнителен, но с Дино са комбина отдавна, та по-скоро го виждам да играе с него. Може би ще стреля по жените, за да не е директно срещу Калин и Алекс.
Тази част от играта и на мен не ми е любима. Отборните битки са някак по-зареждащи, сега си е оцеляване, но пък характерите им ще лъснат съвсем.
Много ми се иска отпадането да е в следния ред:
- Радостина, Миро, Николета, Дино, Чикагото, Траян, Алекс, Калин.

# 2 127
  • София
Калин спечели за жълтите последната битка и извади наяве истинското лице на Мими.
Промото така беше монтирано, че не мога да кажа на 100%,че Траян е без жилетка.
Чикагото показа, защо никой не го иска в коалиции, наивен ли е или нещо по-лошо не знам. А в началото ми беше фаворит.
И последно-Алекс е единственият мъж който брадясва на изолатора.

И фикусчето ни беше брадясалко. Вероятно за да не го объркаме с някоя от другите грации в жълто Simple Smile И за да изглежда измъчен, разбира се!

Браво, Калине! За първи път го видях да се зарадва така на победа, много сладък, а веднага след това започна да поздравява съотборниците си. А мистър Фикус беше бесен, бесен, хора!

Абе защо продукцията хич не жали своя бъдещ победител? Уж го хвалят, ама му показват всички изцепки и изкривеното от злоба лице 🫣 За да трупат хейт ли го правят (рейтинг) или просто няма друг материал за ползване?

# 2 128
  • Някъде там...
На Мирко обаче толкооова му се искаше да се окъпе в капитанската слава, ама не става за тая работа. То се иска сърце и огън. Хем си избра перфектният момент - отслабено второ племе, без опасност от капитанска елиминация, няма изявени лидери в племето. А и от Феномените само името и знамето е останало. Феномените по душа са в жълто.

И на мен ми прави впечатление, че нищо не му спестяват на Миро. Чуден образ му градят, особено когато е в контраст с Калин.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 09:45 от Жабче

# 2 129
Сапунджиева се удари много лошо. Както каза, адреналинът й помогна в този момент и завърши преминаването. Дано се е оправила.
Искам да си призная нещо. Дори и да ме дразни заради отношението си към Деси,  Дино снощи беше този, който даде всичко от себе си. Трябваше той да е последен. Щеше да вкара пояса първи. Браво на Дино за коректното и добро представяне. Признавам му го.

Общи условия

Активация на акаунт