Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 9 152
  • 275
  •   1
Отговори
# 255
Да , знам , че за повечето хора такива петна са рядкост, но аз пера ежедневно дрехи с кървави петна( и не 1-2 капки).  Калъфката на възглавницата, е която оставям да чака неделя за седмичното пране на спалното бельо.

Насочила съм се по- евтините модели на АЕГ 7 серия . Не ми се иска да дам 600-650евро и да стоя с часове в банята да кисна и плакна предварително прането.

Дано се включат и други дами да кажат как се справят техните перални.

# 256
Здравейте.
Записвам се в темата с въпрос, който може да ви се стори странен или глупав дори, но все пак ще го задам:
Изпирането на петна от кръв зависи ли от пералнята или по- скоро от праха за пране?
Прането зависи основно от праха.

# 257
Основно ползвам Персил за цветно, но през годините съм купувала и Ариел и Даш и никога не съм имала неизпрани петна .
Затова се замислих дали пък и пералнята не играе някаква роля.

# 258
Основно ползвам Персил за цветно, но през годините съм купувала и Ариел и Даш и никога не съм имала неизпрани петна .
За играене има някаква роля, но само дотолкова как е организирано затоплянето на водата.Дали до достигане на 30* пералнята колко и как върти дрехите.В някои от по старите перални до достигане на 30* температура на водата дрехите се превъртат само няколко пъти колкото да се намокрят.Знаеш, че студената вода засича прането.Според мен това е по добрия вариант.Мисля че и Горение бяха така, но имам резерви към марката, винаги се е славила с не особено високо качество.

# 259
Да. Досетих се, че сигурно има някакъв проблем, за да се перат такива петна често.
Ако избереш модел от АЕГ 7 серия, повечето модели имат "функция против петна", която се добавя към избраната програма. Самата функция не е нещо особено, а представлява по-интензивни движения на барабана по време на част от програмата, като удължава времето за пране с някакви минути. Като се спреш на модел, преди да купиш, изтегли упътването и виж таблицата с програмите и съвместимите функции.

# 260
За 600-650 евро може да намерите прилична пералня. Но каквото и да купите, щом перете дрехи с такива петна, ви трябва хубав перилен препарат, а може би и препарат за предварително третиране на петната. Повечето днешни перални си имат и програма с предпране.

# 261
badr, напълно възможно е тази функция на Горение да ми е помагала през годините. И аз не знам , защо съм я избрала точно нея, но ето , че вече 10 год ни пере.

petiaivanov , благодаря Ви за съветите.
Не съм се спряла окончателно на АЕГ , така че , ако може да предложите и друг марка, ще я имам в предвид.

Solaris , точно за това се притеснявам .
Ще дам една не малка сума за нова перална , а ще трябва да третирам предварително, да купувам специални , скъпи препарати , прахове...

# 262
Здравейте, харесах си пералня WHIRLPOOL FFB 8458, 8.0 kg, 1400 об/min, но за съжаление дълбочина 63 см. не пасва на площта ми. Чудя се ако избера модели 7 кг, отново 1400 об дали ще е голям компромис? Досега ползвах малка пералня 5 кг, но реших да увелича кг, защото се затрудняваше с прането на одеяла. За мен не е проблем да пусна само 1 одеяло примерно, за да не се товари пералнята, но дали в случая 7 кг ще бъде компромис с качеството? Много ме е яд, че не мога да взема 8 кг

# 263
Каква дълбочина трябва?

# 264
Пералнята определено има значение за изпирането на прането, точно за това пералните освен енергиен клас, клас за консумация на вода имат и клас на изпиране. Петната от засъхнала кръв обаче не са като обикновените петна, пробвала съм да пера такива с хубав препарат и с хубава пералня и пак леко остават. Справям се като непосредствено преди прането ги натърквам и леко запирам с този препарат

След това вече няма следа от тях. Колкото по-засъхнало е, толкова по-трудно. При зачистването на кръв е важно отначало да се прави със студена до хладка вода.

# 265
Никакъв проблем нямам аз с петната от кръв. При мен се изпират без предварително третиране.

Иначе — кръв се премахва с течен витамин С.

# 266
Никакъв проблем нямам аз с петната от кръв. При мен се изпират без предварително третиране.

Може ли да кажете каква е пералнята Ви?

И пак да кажа- сегашната ми пералня се справя перфектно с петна от кръв без никакво предварително третиране. Но при по- ниски температури ( както е тези дни) , не затопля водата и ми изписва грешка, че водата е много студена, затова се замислям за нова.
Но ако ще давам пари за нова , не искам да си усложнявам живота с третирането на петната от кръв. Ще си карам със старата и ще се надявам да се сгрее малко времето:blush:

# 267
А не може ли просто да ви е изгорял нагревателят или повреден датчик за температура, които са лесно сменяеми? Моята пералня също скоро не загряваше водата, оказа се скъсан проводник, който свързва датчика. Споихме го и пералнята си работи.

# 268

Може ли да кажете каква е пералнята Ви?

И пак да кажа- сегашната ми пералня се справя перфектно с петна от кръв без никакво предварително третиране. Но при по- ниски температури ( както е тези дни) , не затопля водата и ми изписва грешка, че водата е много студена, затова се замислям за нова.
Но ако ще давам пари за нова , не искам да си усложнявам живота с третирането на петната от кръв. Ще си карам със старата и ще се надявам да се сгрее малко времето:blush:
Нямам представа, ако купиш нова пералня, кой модел ще е и как ще пере, но пък всички перални имат функция "предпаране', което се извършва със студена вода.

# 269
За Миеле изобщо не съм се замисляла да закупя, освен това не срещнах назад в темата отзиви за марката.

Общи условия

Активация на акаунт