Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 9 282
  • 276
  •   1
Отговори
# 60
Ясно, явно си има проблем. Така е най-добре, да дойде техник и бързо да го реши, вместо да се чака. Иначе, не е работа.

За стартирането е така. Вкъщи пералнята е подобен модел и отначало и аз мислех, че се стартира на магия, но установих, че просто трябва леко да се задържи. Ако го натисна за кратко, става това, което ти описваш.

# 61
Моля препоръчайте ми добра слим пералня  1400об.! Предварително благодаря!

# 62
  • Хасково
Здравейте, имам нужда от нова пералня. Насочила съм се към Бош серия 6. Трябва да е 9-10 кг, 1200-1400 оборота. Бюджет до 1300 лева. Гледам в Технополис, сортирани по цена, но ми е трудно да избера. Моля за препоръки или лични впечатления от някой модел.

# 63
Пералните Бош ако изпиукат и не тръгне програмата причината е, че не отговарят килограмите пране, които сте вкарали на заложените в съответната програма. Като натиснете пак правите принудителен старт и тя ще пере, но не и оптимално. Вариант е да се смени програмата или да се отнемат или добавят дрехи.
Аз заради това казвах преди месец, колко се радвам, че Електролукса ми е по глупава от Боша и съм много доволна

# 64
Това, което аз имам предвид ( възможно е да пишем за различни неща ), няма отношение към теглото на дрехите. То се случва преди пералнята да е завъртяла барабана. Случва се с всякакво количество дрехи, както и с празен барабан. Всеки път, когато се натисне старт за кратко, а не се задържи, се случва това, че пералнята издава звук, но не започва работа. Ако се се натисне със задържане, пералнята стратира от първия път.

# 65
  • Варна
Нищо общо няма с килограмите на дрехите: И с два парцала вътре го правеше този номер. Точно това е - трябва да се натисне и да се задържи, за да тръгне, вероятно с цел някой да не натисне бутона без да иска. Три пъти пробвах днес - със задържане тръгва от раз. Но това със сигурност не го пише в упътването, добре че на третата година във форума ми го обясниха Simple Smile

# 66
Имаше тук потребителки, които доливаха вода в пералните си Бош с аргумента, че перат с малко вода. Не знам какво се зачетох, но това са разходните норми на перални Бош от серия 4, за 8 кг натоварване. На мен никак не ми се струват малко 89 литра за програма памук (не еко):

# 67
Моля препоръчайте ми добра слим пералня  1400об.! Предварително благодаря!
Аз също съм търсене на слим пералня, от известно време насам проучвам и чета много по въпроса. Питала съм техничари, те казват в прав текст, че слим пералните са ощетени и орязани , като препоръчват да се вземе 60 см дълбочина. При мен обаче максимума е 55 см. По назад в темата бях питала за такива модели на AEG и Electrolux. Хора, които редовно пишат тук са отговорили, че това са твърде базови модели и аз останах с впечатление, че не са за препоръчване. Надявам се някой, който ползва слим модел да си похвали уреда Simple Smile или поне да сподели какъв да не купуваме Satisfied
ето линк с инфо, вижте т. 3 https://produkte-im-test.de/die-besten-waschmaschinen-stiftung-w … _heading-anchor-2
Скрит текст:
Vier Frontlader mit geringer Tiefe im Test überzeugen nicht
Von den vier Frontladern mit geringer Tiefe im Test kann kein Modell vollends überzeugen. Die AEG LSR6F75479, Amica WA 484 091 und Koenic KWM 8152 A INV schützen nicht ausreichend vor Wasserschäden. Dagegen besteht die Gorenje WPNA84SATSWIFI nicht die Dauerprüfung und wäscht auch nur mittelmäßig.

# 68
Имаше тук потребителки, които доливаха вода в пералните си Бош с аргумента, че перат с малко вода. Не знам какво се зачетох, но това са разходните норми на перални Бош от серия 4, за 8 кг натоварване. На мен никак не ми се струват малко 89 литра за програма памук (не еко):

Да, и аз съм виждала тези коментари. Вече бях взела пералнята и яко се вторачих в рова с колко вода пере, пък и на плакнанаето. Ами доволно си е количеството, че и предоволно. Дори на макс запълнен капацитет се вижда как в паузи между завъртания се отаява водата, а при въртене се стича вода по люка. Вижда се плискане (описаното за програми без Еко, нея не съм я пробвала още). Пералнята ми е 6та серия 9кг. 1200 оборота

# 69
  • София
Днес купихме въпросния Бош с автоматичното дозиране и ме учуди консултанта в магазина, който каза, че трябва да ползвам течен прах за пране, но не гел. В моята глава това са еднакви неща, но той обясни, че едното е по-рядко. Това така ли е?

# 70
Значи, наистина гелът е гъст и вероятно не е подходящ за системата. Аз нямам такава, но не е подходящ дори и за обикновено чекмедже с приставка за течен препарат, налага се да се поставя директно в барабана с чашка - на единствения гел, който съм купувала досега и май ще си остана с него (  https://ukstoki.com/fairy-non-bio-gel-%E2%80%93-techen-gel-za-prane-54-praneta), така е описано и на упътването за ползване - да се поставя директно в барабана.

# 71
  • София
Ами, аз пера с Фрош и честно казано не ми се вижда толкова гъст. Замислих се дали не направихме грешка, но ни обясниха, че се слага примерно 500мл препарат за пране и също толкова омекотител и пералнята сама си преценява спрямо кг пране от кое колко да пусне. Аз мислех, че на всяка пералня слагаш препарат, а се оказа, че не. Има опция да се изключи дозирането и тогава мига да ползвам каквото преценя, ако искам.

# 72
  • на Мелмак
Значи, разгледай си машинката и прочети книжката. Пълнят се резервоарите с препарати. За течния прах е по-голямо количеството. Но ти трябва да зададеш дозите, които машинката да си взима. Ще видиш при теб как точно да си нагласиш милилитрите. Води се по дозите на опаковката и колко кг ти е обичайно прането, колко е замърсено. Препаратите свършват бавно и ако следващия е различен, ще нагласиш дозите спрямо него. Пак там в менюто ще видиш как точно ще можеш да го изключиш, ако решиш да използваш друг препарат.
Иначе слагаш дрехи и избираш програмата.

# 73
Днес купихме въпросния Бош с автоматичното дозиране и ме учуди консултанта в магазина, който каза, че трябва да ползвам течен прах за пране, но не гел. В моята глава това са еднакви неща, но той обясни, че едното е по-рядко. Това така ли е?
Няма такова нещо, като течен прах. Прах — това са твърди частици, твърдо вещество.

Има по-редки и по-гъсти течни перилни препарати.
Остава да намерите кой е вашият.
Бош, щом имат в пералните си система за автоматично дозиране, не предлагат ли съответните препарати с подходяща консистенция?

Моята пералня е Миле с автоматично дозиране и ползвам препаратите на марката.

# 74
  • София
Не, нямат тяхна марка. Просто ще подбирам по-течни, а Фроша е точно такъв, който използвам в момента.

Общи условия

Активация на акаунт