Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 431
  • 25
  •   2
Отговори
# 15
Докато чакам да ми звънне техник от Бош, някой може ли да сподели причини, поради които при автоматично дозиране пералнята пълни с вода отделението за ръчно пране? Настроила съм количеството препарат и омекотител на 80 и 40 съответно.
Избърсах чекмеджето за ръчно да не е мокро и да бърка сензора.
На програма микс - въобще не взе никакъв препарат от автодозирането, на 30 мин има лек мирис на омекотител - при нито едно пране не се образува никаква пяна в пералнята.
Единия път на деликатно изключих автотодоз. и сложих гел за пране в отделението за ръчно. Пак никаква пяна нямаше.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 19:57 от Дамасцена

# 16
Записвам се и аз да следя новата тема. Благодаря ви за отзивчивостта 💐
Четох, че не е препоръчително да се ползват течни препарати. Не ми стана много ясно защо при положение, че при автоматичното дозиране се слага течен.
Аз досега съм използвала течни в старата пералня. Слагах ги директно в барабана с тази чашка, защото бях чела някъде, че така се предпазва пералнята. Но колко е вярно не зная. Сега какво ще ме посъветвате, да използвам ли наличните течни и ако да как-пак в чашка в барабана ли? Прахообразни нямам много. Какво ще препоръчате да си взема. Бях чела назад, че някои ползват концентрирани прахове, не запомних точното наименование.
Мога ли да слагам белина АСЕ в отделението за омекотител или може да повреди пералнята? На опаковката пише, че се ползва в пералня. От време на време пера дрехи на едни наематели и да дезинфекцирам. Пуснах ги на 70 градуса, но не знам дали е достатъчно.
И последен въпрос. Когато приключи програмата директно отварям вратата. Не намирам бутон стоп. Трябва ли да я изключа от някъде или да я държа в режим на готовност, както е на снимката?
Беля на главата си взех с тази пералня, голямо обгрижване 😀

# 17
В Щатите традиционно се строят доста къщи с гредоред, пък не са се лишили от пералня. Но все пак Вие си знаете състоянието на гредореда и ще го прецените. Аз бих заложила на по-висок клас пералня, от гледна точка на вибрациите.

Дори и да е гредоред къщата, пералнята не е поставена директно на дъските. Има си подова настилка. И то доста хубави настилки се използват тук в щатите. Отделно пералните са огромни машини, стабилно стъпили и отделени в собствено помещение, та вибрациите им не пречат.

# 18
Докато чакам да ми звънне техник от Бош, някой може ли да сподели причини, поради които при автоматично дозиране пералнята пълни с вода отделението за ръчно пране? Настроила съм количеството препарат и омекотител на 80 и 40 съответно.
На програма микс - въобще не взе никакъв препарат от автодозирането, на 30 мин има лек мирис на омекотител - при нито едно пране не се образува никаква пяна в пералнята.
Единия път на деликатно изключих автотодоз. и сложих гел за пране в отделението за ръчно. Пак никаква пяна нямаше.
А от къде да вземе вода, за да пере?!
Количеството препарат се настройва според указанията на бутилката. Не знам 80 мл. за какво количество пране са.
За какво ти е тази пяна? Хората в лабораториите работят за  това перилните препарати да не се разпенват, защото пяната товари мотора.
Дрехите добре изпрани ли излизат?
Така както обясняваш, не знам дали разбирам всичко.
Автодозирането сигурно не работи (не може да бъде включено) с програми, които изискват специализирани препарати.

# 19
А от къде да вземе вода, за да пере?!
Количеството препарат се настройва според указанията на бутилката. Не знам 80 мл. за какво количество пране са.
За какво ти е тази пяна? Хората в лабораториите работят за  това перилните препарати да не се разпенват, защото пяната товари мотора.
Дрехите добре изпрани ли излизат?
Така както обясняваш, не знам дали разбирам всичко.
Автодозирането сигурно не работи (не може да бъде включено) с програми, които изискват специализирани препарати.
Ами днес звънях на колцентъра и казах, че имам притенсения, че idos. Не работи ми казаха, че когато е включена функцията за автодозиране в отделението за ръчно поставяне на препарат за пране не трябва да влиза вода. Четох и в книжката и в интернет и с такова впечатление останах и аз.
Извадих отделението за препаратите за да го огледам и установих че отзад като го наклоня тече.
Наистина не съм ползвала досега пералня на тази марка и затова питам дали е нормално. Според мен не взима препарат, поне и да взима не виждам по какво може да видя, след като няма никаква пяна.

# 20
  • на Мелмак
80мл за течен ми се струва много. Дозирай спрямо бутилката, предполагам, че нормално пране е около 4-5 кг макс.
И да, независимо че е включено авто дозирането има вода в другото отделение. Няма за какво да се притеснявате. Аз се притеснявам, че забравям да го изключа, когато ползвам прах и тогава виждам пяна. Ама мунска ми работа. Трудно ще видите разлика в количеството в контейнера от едно изпиране.
Омекотител не е нужно да усещате като аромат, освен ако не е добре изплакнато.
Според мен малко си коригирайте количествата и я оставете да си върши работата, за която сте я взели Wink

# 21
80мл за течен ми се струва много. Дозирай спрямо бутилката, предполагам, че нормално пране е около 4-5 кг макс.
И да, независимо че е включено авто дозирането има вода в другото отделение. Няма за какво да се притеснявате. Аз се притеснявам, че забравям да го изключа, когато ползвам прах и тогава виждам пяна. Ама мунска ми работа. Трудно ще видите разлика в количеството в контейнера от едно изпиране.
Според мен малко си коригирайте количествата и я оставете да си върши работата, за която сте я взели Wink
Добре, благодаря за отговорите. Ще оставя известно време да я изпробвам да видя дали препарата в отделенията ще свърши Wink

# 22
В Щатите традиционно се строят доста къщи с гредоред, пък не са се лишили от пералня. Но все пак Вие си знаете състоянието на гредореда и ще го прецените. Аз бих заложила на по-висок клас пералня, от гледна точка на вибрациите.

Дори и да е гредоред къщата, пералнята не е поставена директно на дъските. Има си подова настилка. И то доста хубави настилки се използват тук в щатите. Отделно пералните са огромни машини, стабилно стъпили и отделени в собствено помещение, та вибрациите им не пречат.

Резонансът е силно божа работа и не може да се предвиди. Но при всички случаи ако под пералнята се направи пиедестал от масивна каменна плоча, или излят бетонен постамент, той ще служи като гасител на вибрациите и ще пречи на предаването им към конструкцията. И пералнята по-малко ще се тресе.

# 23
80мл за течен ми се струва много.
Скрит текст:
Дозирай спрямо бутилката, предполагам, че нормално пране е около 4-5 кг макс.
Добре, благодаря за отговорите. Ще оставя известно време да я изпробвам да видя дали препарата в отделенията ще свърши Wink
Да, наблюдавай я малко. Струва ми се, че си притеснена, а няма за какво. Уред е това, а не човек. Нищо толкова фатално няма да стане.
Имай предвид, че колкото и да дозираме на ръка, си сипваме повече от нужния препарат и сега ти се вижда, че пералнята не го използва.
Мисля, че ѝ няма нищо.

# 24
Дамасцена, ако е включено автоматичното дозиране при Бош, се чува един специфичен звук, когато пуска препарат.  Чува ли се някакъв звук  в началото на програмата? Изключи дозирането с омекотител при следващото пране, за да провериш, че после прането си носи мириса на препарата за пране независимо, че не се вижда пяна. Възможно е от кол центъра да са те заблудили. При моята Бош също преминава вода в отделението, независимо че е активирано автоматично дозиране.

# 25
Много ви благодаря за съветите. Може и наистина да се окаже, че всичко е наред. Като се обадят техниците ще го коментирам и с тях и ще преценя дали да идват.
Лек и усмихнат ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт