Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 8 434
  • 247
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Наскоро установихме, че двегодишната ни пералня Бош не загрява водата. Тъй като гаранцията е изтекла, се обадихме на фирма Джей Ей Кей Диджитал, с която имаме договор за удължена гаранция. ММ е звънял няколко пъти. Един месец мина и никой не е дошъл да я види таз пералня какво ѝ има. От Технополис е купувана. Имаме ли полезен ход или да прежаля стоте лева и да не се занимавам с тях? Щото ако такова им е обслужването на клиенти, не ми се мисли какъв би бил ремонтът. Поне една жалба в КЗП мога ли да пусна или няма достатъчно основания?

# 31
Щом имате удължена гаранция, подайте жалба. Според мен сте в правото си.

# 32
Удължената гаранция ако е направена в Технополис, трябва да се заведе рекламация при тях. Иначе няма да дойдат. А ако директно им звъните е все едно ги викате на частно.

# 33
  • Варна
А защо не ни го обясниха по телефона??? Цитираме номер на договор, как така ще ги викам на частно? Частно-публично, имам договор. Всеки път отговорът е "записани сте в списъка, ще дойдем (някога)". Ок, отивам в Технополис, да видим.

# 34
Това е удължена гаранция на гаранцията от 2 години , която сте имали от Технополис. Като я заведете в техен обект те ще носят отговорност в рамките на месец да бъдете обслужени гаранционно от въпросната фирма.

# 35
  • Варна
Т.е. ако се счупи нещо по-сериозно, един месец ще седя без пералня да чакам да дойдат и още незнайно колко да я ремонтират? Излиза, че удължената гаранция е пълен булшит. Ще знам за друг път. Сто лева абсолютно на вятъра. А пералнята се счупи буквално на края на втората година, при положение, че не съм от тези, които въртят по три перални дневно. Впечатляващо качество от Бош. Никога повече такава и никога повече удължена гаранция. Ще си повикам майстор, ще му платя и колкото изкара. Полезен урок.

# 36
Аз си бях платила за удължена гаранция за телевизор. Но беше с някакъв застраховател, не с неизвестна фирма. И когато екранът се повреди (развалени пиксели) веднага дойде техник, даде мнение, че повредата е непоправима, взе си телевизора и си го отнесе, а на мен дадоха да си избера друг със същите параметри.

# 37
  • София
Месечинка виторога, колко ти съчувствам! Май е истина, че новите уреди ги правят така, че да изкарат точно 24 месеца и да се развалят.
От Бош и аз не бих очаквала това! Имахме съдомиялна Бош модел от ...1992 година. Татко я беше купил втора употреба през 2000 или 2001 година и само при нас работи 22-23 години. Миеше като змей! Накрая просто трябваше да се разделя с нея, защото се скапа уплътнението ѝ и не успях да намеря за съжаление... Дори и до Бош в Германия писах. Бяха много учтиви, но не успяха да ми намерят уплътнение и те.
Сега съм пак с Бош съдомиялна. На две години е, но не очаквам да е като предишната..

По моя казус с водата от отделението за прах. Днес пак идва техникът. Почисти добре чекмеджето и навътре и за сега няма фонтани. Предполага, че може да е запушване от некачествен прах. (Пера с Ариел напоследък) Каза ми да пера с течен препарат и да го слагам в барабана.

# 38
Впечатляващо качество от Бош. Никога повече такава и никога повече удължена гаранция. Ще си повикам майстор, ще му платя и колкото изкара. Полезен урок.

Може ли да попитам за коя серия и модел става въпрос?

# 39
А защо не ни го обясниха по телефона??? Цитираме номер на договор, как така ще ги викам на частно? Частно-публично, имам договор. Всеки път отговорът е "записани сте в списъка, ще дойдем (някога)". Ок, отивам в Технополис, да видим.
Тези удължени гаранции, за които си плащате, са по-скоро застраховки и при нужда от ремонт няма срокове за отстраняване на повредата. Могат да ви вземат уреда и да си го държат колкото искат.

Скрит текст:
Месечинка виторога, колко ти съчувствам! Май е истина, че новите уреди ги правят така, че да изкарат точно 24 месеца и да се развалят.
От Бош и аз не бих очаквала това! Имахме съдомиялна Бош модел от ...1992 година. Татко я беше купил втора употреба през 2000 или 2001 година и само при нас работи 22-23 години. Миеше като змей! Накрая просто трябваше да се разделя с нея, защото се скапа уплътнението ѝ и не успях да намеря за съжаление... Дори и до Бош в Германия писах. Бяха много учтиви, но не успяха да ми намерят уплътнение и те.
Сега съм пак с Бош съдомиялна. На две години е, но не очаквам да е като предишната..
По моя казус с водата от отделението за прах. Днес пак идва техникът. Почисти добре чекмеджето и навътре и за сега няма фонтани. Предполага, че може да е запушване от некачествен прах. (Пера с Ариел напоследък) Каза ми да пера с течен препарат и да го слагам в барабана.
Евала на този "техник"  Rage Cold Sweat
Още първия път, като сподели за проблема и се усъмних в компетенциите му. Мисля, че и друга потребителка също...

# 40
  • София
Здравейте. Харесала съм си модела по-долу като го следя от няколко месеца и днес видях, че са го намалили. Според мен е добър избор, но се чудех вие какво ще кажете?

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G244Z5BY/p/652644

Бях си харесала пак от 6-та серия, почти същия модел, само че с автоматично дозиране, но са я вдигнали от 1400лв. днес вече е 1560лв, а не е била на промоция. За съжаление май доста електроуреди ги очаква същата съдба..

# 41
Здравейте. Харесала съм си модела по-долу като го следя от няколко месеца и днес видях, че са го намалили. Според мен е добър избор, но се чудех вие какво ще кажете?

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G244Z5BY/p/652644

Бях си харесала пак от 6-та серия, почти същия модел, само че с автоматично дозиране, но са я вдигнали от 1400лв. днес вече е 1560лв, а не е била на промоция. За съжаление май доста електроуреди ги очаква същата съдба..
Да не е тази https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg244f3by-9-kg-i-dos-1400-ob-min?qty=1
Аз нея си взех, но нещо не ми харесва как пере и ще викам техници да дойдат да погледнат дали работи автоматичното дозиране

# 42
  • София
Същата е. В Технополис беше на същата цена, но явно от вчера/днес е със 160лв отгоре.

# 43
Същата е. В Технополис беше на същата цена, но явно от вчера/днес е със 160лв отгоре.
Аз писах в темата за съвети, много се чудя дали да не дойдат техници да  я видят, защото според мен пере само с вода. Никаква пяна не пуска и прането не ми мирише на прах за пране или омекотител, но аз досега ползвах пералня с обикновено дозиране - на 17г.  и доста препарат явно съм слагала, та преценката ми не е кой знае колко правдоподобна за количеството прах, което са се сложи в прането. Звъняха ми за час за техници, но реално не можаха да ми отговорят на някои въпроси и ще им звъня другата седмица да разговарям лично с техник и да видим дали изобщо да идват.

# 44
Извинявам се, че се налага да се самоцитирам. Ако може да помоля за отговор. Гледам, че коментирахте по-горе, че не е правилно да се слага течен препарат директно в барабана, а аз досега съм прала така. Иска ми се да пощадя новата пералня.
Скрит текст:

Записвам се и аз да следя новата тема. Благодаря ви за отзивчивостта 💐
Четох, че не е препоръчително да се ползват течни препарати. Не ми стана много ясно защо при положение, че при автоматичното дозиране се слага течен.
Аз досега съм използвала течни в старата пералня. Слагах ги директно в барабана с тази чашка, защото бях чела някъде, че така се предпазва пералнята. Но колко е вярно не зная. Сега какво ще ме посъветвате, да използвам ли наличните течни и ако да как-пак в чашка в барабана ли? Прахообразни нямам много. Какво ще препоръчате да си взема. Бях чела назад, че някои ползват концентрирани прахове, не запомних точното наименование.
Мога ли да слагам белина АСЕ в отделението за омекотител или може да повреди пералнята? На опаковката пише, че се ползва в пералня. От време на време пера дрехи на едни наематели и да дезинфекцирам. Пуснах ги на 70 градуса, но не знам дали е достатъчно.
И последен въпрос. Когато приключи програмата директно отварям вратата. Не намирам бутон стоп. Трябва ли да я изключа от някъде или да я държа в режим на готовност, както е на снимката?
Беля на главата си взех с тази пералня, голямо обгрижване 😀

Общи условия

Активация на акаунт