Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 9 437
  • 280
  •   2
Отговори
# 135
Чудно ми е какво толкова се набляга на тази програма с пара 🤔 Има ли я няма ли я....... Нашата пералня има такава програма. За две години ползване, още не сме в пробвали. Не мислят иначе ще я ползваме.

# 136
Чудно ми е какво толкова се набляга на тази програма с пара 🤔 Има ли я няма ли я....... Нашата пералня има такава програма. За две години ползване, още не сме в пробвали. Не мислят иначе ще я ползваме.
Гънки по пуловери много добре се изправят на тази програма. Изобщо за изпрани, но после сгънати и смачкани неща е перфектна.
Не е и нещо, без което не може.

# 137
  • София

Това АЕГ няма програма с пара, а въпросният Бош има. Програма с пара имат пералните АЕГ от серия 7000 и по-високите от нея.

Напротив - има!

Скрит текст:
Има ли програма с пара Пералня AEG LFR61944BE, 9 кг, 1400 об/мин ?

Да – пералнята AEG LFR61944BE (Серия 6000, 9 кг, 1400 об/мин) разполага с програма с пара. Това е част от технологиите за по‑добра грижа за тъканите, като парата се използва за намаляване на гънките и освежаване на дрехите без пълно пране.
Детайли за парната функция
Steam Program / Steam Refresh – позволява освежаване на дрехи с пара, като премахва миризми и намалява нуждата от гладене.

SoftPlus + Steam Care – осигурява по‑равномерно разпределение на омекотителя и по‑меко третиране на тъканите.

Предимства:

Намалява гънките → по‑лесно гладене.

Освежава дрехи, които не са силно замърсени.

Пести вода и енергия, тъй като не е пълен цикъл на пране.

И още:
Скрит текст:
  И двата модела – Bosch WGG244Z5BY (Серия 6) и AEG LFR61944BE (Серия 6000) – са перални с капацитет 9 кг, енергиен клас A и 1400 об/мин. Основната разлика е в технологиите: Bosch акцентира върху тиха работа и премахване на петна, докато AEG предлага по‑гъвкави програми с пара и ProSense сензори за оптимизация.

So Lucky*, хората често грешим, но ИИ - още по-често. Нямам за цел да споря и бих си признала, ако бях сгрешила. Дори нямаше да задълбавам в тези детайли, ако този отговор на ИИ-то не беше толкова неточен и подвеждащ, че да не ми се иска да го оставя без коментар.

В ръководството на LFR61944BE не е споменат нито един от цитираните термини „Steam Program“, „Steam Refresh“, „SoftPlus“ и „Steam Care“. Думата „пара“ е спомената само в описанието на хигиенизиращата програма, която има фаза с пара.

WGG244Z5BY също има хигиенизираща програма с включена парна фаза, но освен нея, машината има и програма Iron Assist, която третира с пара сухи дрехи, без да пере - за нея говорех.

Други разлики са това, че Бошът има програма за почистване на барабана, опции за няколко вида петна и др., както и фактът, че Бош-ът има клас на шумовите емисии „А“, а АЕГ-то - клас „В“.

Моделите от двете марки, които имат сходни харастеристики, обикновено се продават и на сходни цени. В случая, моделът на Бош е по-скъп заради по-високата серия, а сериите освен споменатите екстри, понякога включват и конструктивни различия.

# 138
  • Sofia
Здравейте! Някой има ли отзиви за пералните с марка Finlux?
От няколко дни имам FXA1012T.
Мъжът ми ме “изненада” /все той ги избира ел.уредите 🫤/
Не съм сигурна дали бих избрала такава/бях харесала една на АЕГ/.
Не ми допада тъмното двойно стъкло на вратата.Нищо не се вижда като работи.
Също и като приключи програмата няма звуков сигнал.
Още я разучавам.
Пускала съм я 3 пъти на различни програми.

# 139
Здравейте,в момента ползвам пералня Индезит на поне 17,която ми служи вярно и никога досега не съм имала проблеми с нея. Обаче пералнята на майка ми се развали и решихме тя да вземе моята ,а аз нова. Гледам,че се препоръчват основно АЕГ,БОШ И Миеле-но бюджета ми е 800 максимум 1000лв.  Една приятелка си взе Горенье,но точно на първия месец даде някяква грешка.  Ще се радвам да препоръчате нещо здраво и бюджетно. Изобщо не държа на нещо определено

# 140
Здравейте,в момента ползвам пералня Индезит на поне 17,която ми служи вярно и никога досега не съм имала проблеми с нея. Обаче пералнята на майка ми се развали и решихме тя да вземе моята ,а аз нова. Гледам,че се препоръчват основно АЕГ,БОШ И Миеле-но бюджета ми е 800 максимум 1000лв.  Една приятелка си взе Горенье,но точно на първия месец даде някяква грешка.  Ще се радвам да препоръчате нещо здраво и бюджетно. Изобщо не държа на нещо определено
Хем здраво, хем бюджетно...интересни изисквания, които взаимно се изключват.

# 141
  • В небето
Напротив, не всеки има средства да закупи Miele, а те в ниския клас с нищо не превъзхождат пералните на другите производители до 1000 лв. Някои хора търсят най-добро съотношение цена-качество.
Ако говорим за производители с изключително високо качество и интересни технически решения, то Miele не може да се омаже на малкия пръст на Asko, а Asko е марка на Gorenje.
bebcheto, погледнете тази пералня, има 3 г. гаранция, 1400 об./мин., пара, инверторен двигател: https://deland.bg/produkt/пералня-bauknecht-b6r-88e-silence-de/

# 142
Тук започнаха да се пишат глупости.  Търси се нещо здраво, но бюджетно. Кокошка която да дава мляко?!
И другата глупост Миеле и нисък клас. Миеле сама по себе си е висок клас техника. Ако не можете да си я позволите не пишете глупости, а просто си купете Горение.

# 143
Здравейте,в момента ползвам пералня Индезит на поне 17,която ми служи вярно и никога досега не съм имала проблеми с нея. Обаче пералнята на майка ми се развали и решихме тя да вземе моята ,а аз нова. Гледам,че се препоръчват основно АЕГ,БОШ И Миеле-но бюджета ми е 800 максимум 1000лв.  Една приятелка си взе Горенье,но точно на първия месец даде някяква грешка.  Ще се радвам да препоръчате нещо здраво и бюджетно. Изобщо не държа на нещо определено
Напротив, не всеки има средства да закупи Miele, а те в ниския клас с нищо не превъзхождат пералните на другите производители до 1000 лв. Някои хора търсят най-добро съотношение цена-качество.
Ако говорим за производители с изключително високо качество и интересни технически решения, то Miele не може да се омаже на малкия пръст на Asko, а Asko е марка на Gorenje.
bebcheto, погледнете тази пералня, има 3 г. гаранция, 1400 об./мин., пара, инверторен двигател: https://deland.bg/produkt/пералня-bauknecht-b6r-88e-silence-de/
Какво пита жената, а Вие къде отидохте.... Както и да е.
Този Уърлпул, който ѝ препоръчвате, едва ли ще изкара много без ремонти.  Интересно ми е кой го прави, след като Беко ги изкупиха....
https://www.mediamarkt.de/de/product/_beko-wlm81434npsa-waschmas … in-a-2858109.html
https://www.mediamarkt.de/de/product/_bauknecht-b6r-88e-silence- … in-a-2955654.html

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 18:11 от petiaivanov

# 144
Италианските машини бяха наистина много добри, и аз имам една такава сделана в Италия. Обаче е от сивите Индезити (2009-та), нищо общо с новите.
С бюджет до 1000лв, най добре АЕГ или Бош.

# 145
  • Велики Преслав
Mordohai, не е коректно, да сравнявате Аско с Горение. Да едно ръководство са, но то и Бентли е част от Фолксваген, но като го видите, сещате ли се за това?
Аско е с от малкото перални които са с окачване само на маслени амортисьори, без пружини, с неръждаеми казани, оси като на ЗиЛ 130, барабани от много дебели стомани, преизчислени двигатели и много здрава електроника. А и са от пералните без маншон между водосъдържателя и корпуса, а са със статичен уплътнител към казана и люка ляга на него директно, като самия уплътнител не е изложен на никакви механични сили. Горението (това сега) си е жив курник. Китайски лагери, тънки кръстачки, казан като от капачки за буркан. Не е много актуално сравнението ви.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 19:08 от Васил Василев

# 146
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … -9EWS-EU/p/682398

Нека по-запознатите да кажат какво производство е - турско или италианско ?

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 22:51 от dsfds

# 147
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … -9EWS-EU/p/682398

Нека по-запознатите да кажат какво производство е - турско или италианско ?
Те имат завод и в Полша. Трябва да се види конкретната бройка, но не е задължително да е обозначчен точния завод. Може да пише произведено в ЕС само.

# 148
  • В небето
Тук започнаха да се пишат глупости.  Търси се нещо здраво, но бюджетно. Кокошка която да дава мляко?!
И другата глупост Миеле и нисък клас. Миеле сама по себе си е висок клас техника. Ако не можете да си я позволите не пишете глупости, а просто си купете Горение.
Виждам, че сте тънък познавач, включително и на имущественото състояние на потребителите във форума.
Естествено, че и Miele, както всички останали производители, имат нисък, среден и по-висок клас перални машини. Тук не става дума за качество - предполага се, че производителят има достатъчно високо реноме, а за възможностите, които предлагат различните модификации от една серия - WWA120 WCS 8kg Active (серия W1) предлага базовите възможности на всяка пералня, докато WWB380 WCS PWash&Steam&8kg (серия W1) предоставя допълнителни възможности (по-малка консумация на електроенергия, PowerWash, свързване с приложение, парно почистване и пр.).
П.С. И......, ще Ви помоля да не ми поставяте определения. Фактът, че самочувствието Ви (за да ме разберете по-лесно - самочувствието означава самооценката, която прави човек за себе си) не отговаря на покритието (отново, за да ме разберете без прекалено напъване - имам предвид съдържанието под формата) не е проблем на ни един потребител във форума.

petiaivanov, жената търси бюджетно решение. Дал съм предложение. Дали конкретната пералня ще изкара месец, година, декада, това нито аз, нито Вие можем да знаем. Хубаво е, че сте посочила връзки към немски сайт - нека потребителите гледат мненията на закупилите уреда хора. Мисля, че са преобладаващо положителни.

Васил Василев, дадох пример за производители от т.нар. "бръшлянова лига". Сравнението ми е съвсем коректно - Asko (шведски производител, който към момента е собственост на Gorenje, които от своя страна са притежание на Hisense) и Miele (които и до момента са собственост на основателите си - фамилиите Miele и Zinkann). Собствеността, в случая, няма връзка с качеството на изработка, техническите решения, вложените материали и пр.

# 149
Скрит текст:

Виждам, че сте тънък познавач, включително и на имущественото състояние на потребителите във форума.
Естествено, че и Miele, както всички останали производители, имат нисък, среден и по-висок клас перални машини. Тук не става дума за качество - предполага се, че производителят има достатъчно високо реноме, а за възможностите, които предлагат различните модификации от една серия - WWA120 WCS 8kg Active (серия W1) предлага базовите възможности на всяка пералня, докато WWB380 WCS PWash&Steam&8kg (серия W1) предоставя допълнителни възможности (по-малка консумация на електроенергия, PowerWash, свързване с приложение, парно почистване и пр.).
П.С. И......, ще Ви помоля да не ми поставяте определения. Фактът, че самочувствието Ви (за да ме разберете по-лесно - самочувствието означава самооценката, която прави човек за себе си) не отговаря на покритието (отново, за да ме разберете без прекалено напъване - имам предвид съдържанието под формата) не е проблем на ни един потребител във форума.

Не съм тънък познавач, но съм човек който борави с информация, и като Петя се интересувам в дълбочина по някои въпроси.
Относно Милето. Някои тук имаме такива перални,  други само ги коментирате. Толкова за самочувствието и покритието.
Успех с Горенето, дано да пере хубаво!

Да Ви кажа, адски слабо ме интересува каква Ви е пералнята, ако ще да е позлатена.
Помислете в още по-голяма дълбочина какъв въпрос зададе bebcheto. Miele не е пример за бюджетна пералня.
Дотук с въпроса за външността и съдържанието.
Споделям каква ми е пералнята, за да стане ясно, че пиша с реални впечатления. Не е за да накарам някой да се почувства неплатежоспособен.  Simple Smile В момента базовия модел е 1500лв. Това не е непосилна сума, за уред който се купува веднъж на десетилетие.

Бюджетна и здрава пералня няма! Wink

Общи условия

Активация на акаунт