Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 9 430
  • 280
  •   2
Отговори
# 165
  • Другата България
Съпругът е фен на марката, аз съм за АЕГ по-скоро, но той се е запънал като магаре на мост.
Благодаря. Blush

# 166
  • Велики Преслав
Ами то е едно към едно. Имате равенство.

# 167
  • София
Васил Василев , да, така е. Даже нашата не е точно тази, сега я гледах, че има 10 г гаранция на мотора и още преди 2 х беше тази цена. Това, плюс добри отзиви от роднини и отличния и адекватен сервиз на LG в Бг наклони везните.
Сега ви следя, защото ни предстои покупка на пералня и сушилня за къщата, но ще са задължително отделни уреди.

# 168
  • Велики Преслав
Дано офтопика не е проблем:
Аз имам отделна сушилня на ЛГ. Просто страхотна сушилня. Компресора е обвит във вата и е много тих. Самия барабан също има изолация. Чатъркането е много приглушено от копчета и други. При натискане на бутона за бързо сушене, компресора вдига обороти докато се нагрее и после минава на поддръжка. Доста бързо се справя. Най-много ми харесва, че е тиха. Та казвам го, защото имате лошо впечатление от комбито, но отделните сушилни доста са си ги изпипали, поне част от сериите. Но тя и не е евтина. Сега върви към 1600 лв.

# 169
Не знам с какво провокирах такова подигравателно и нападателно отношение. Не виждам нищо лошо в това да търся нещо бюджетно и здраво,все пак има хора в малките градове,които работят и за заплата около минималната. Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам,а се учудвам.
Разбирам,че за тези пари няма как да взема висок клас уред,но  виждам ,че се препоръчват и модели около 1000лв.
zdravko.nestorov с какво този модел  Bosch WAN28270BY е по-добър от другите в линка? Или моментната промоционална цена е наклонила везните в негова полза?

# 170
  • Велики Преслав
Е може да е имало груба нотка, но подигравка аз не видях. Може просто да не сте “уловили тона” на комуникацията. По-скоро изказванията им бяха за това, да ви подготвят, че в днешно време, няма как да очаквате бюджетен уред, да Ви осигури дълготрайна работа. Аз за 1000 лв Бош примерно не бих си взел.
https://zora.bg/product/lfr61944ue-1400-obmin-900-kg-a-byal

https://zora.bg/product/w8-99ad-silence-ee-1400-obmin-900-kg-a-byal Да не ме емнат, но показвам тази защото:
Последните Уърпули с техния си барабан. Оста е подсилена. Отдолу е на три амортисьора и на две пружини. Има тежести отгоре, челно на казана и отдолу. Тежка е, тежи 84 кг.
Програмите и са добри. Плакне с много вода.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 08:01 от Васил Василев

# 171
Не знам с какво провокирах такова подигравателно и нападателно отношение. Не виждам нищо лошо в това да търся нещо бюджетно и здраво,
Скрит текст:
все пак има хора в малките градове,които работят и за заплата около минималната. Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам,а се учудвам.
Разбирам,че за тези пари няма как да взема висок клас уред,но  виждам ,че се препоръчват и модели около 1000лв.
zdravko.nestorov с какво този модел  Bosch WAN28270BY е по-добър от другите в линка? Или моментната промоционална цена е наклонила везните в негова полза?
Както сама казвате, от повече от 17 години не сте купували пералня. Казвам Ви какво е реалното положение на пазара към момента и то не е добро, а Вие можете да си интерпретирате отношението както го разбирате. От моя страна такова няма, а просто Вие не сте в крак с предлагането, защото не Ви е трябвало.
Към днешна дата болнатият текст не е съвместим с пазара и предлагането. Ако беше така, никой нямаше да им купува пералните с надути до небесата цени, но те и т.н. бюджетни са със силно надути цени в сравнение с преди 3-4 години. Каквото днес струва 1000, тогава беше 500-600.

# 172
  • София
Не знам с какво провокирах такова подигравателно и нападателно отношение. Не виждам нищо лошо в това да търся нещо бюджетно и здраво,все пак има хора в малките градове,които работят и за заплата около минималната. Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам,а се учудвам.
bebcheto - бих казал, че и 4-те модела са почти едни и същи с много малко разлики. Реално Bosch WAN28270BY се разминава като визия (това покачва цената) и имаше май някакви много малко разлики в екстрите (ама да бъда честен вече дори забравих какви). И разбира се накрая промоционалната цена наклони везните в полза на този модел.

# 173
Извинявям се, ако съм прозвучала нападателно към Вас.
Истината е, че сте дали бюджет от 800лв и желание за здрав уред. Няма как за тези пари да взмете нещо наистина читаво, ще трябва компромис с нещо.
На Здравко Боша е добър вариант, но цената е в промоция, редовната цена с транспорт и монтаж ще е над 1000лв. Извън вашия бюджет.

# 174
  • на Мелмак
Следя тези теми отдавна, не си купувам уреди всяка година, но ММ има мераци да подменя редовно. Обичам да знам за новости, интересни са ми. Но много хора не са като мен. И когато се зададе въпрос за евтино и здраво, в последно време отговора е все такъв. Имаше време, когато не беше така. Но сега е факт. Може би питащите не очакват такъв отговор? Може би отговарящите го правят по-сухо и фактологично, защото е за пореден път? Нека да не се изнервяме и темата си остане приятна. За протокола - аз имам и евтини и скъпи уреди, и компромисни и недолюбвани марки и модели, които си вършат работата, за това, за което са купени. Купувала съобразено с място, ползване, финанси. Въпрос на осъзнат личен избор е, какво ще се купи на база на съветите получени тук.
Ето ММ искаше да купи Миле Т2 и В2, но аз пак нещо избягах от тази марка.

# 175
  • София
Дано офтопика не е проблем:
Аз имам отделна сушилня на ЛГ. Просто страхотна сушилня. Компресора е обвит във вата и е много тих. Самия барабан също има изолация. Чатъркането е много приглушено от копчета и други. При натискане на бутона за бързо сушене, компресора вдига обороти докато се нагрее и после минава на поддръжка. Доста бързо се справя. Най-много ми харесва, че е тиха. Та казвам го, защото имате лошо впечатление от комбито, но отделните сушилни доста са си ги изпипали, поне част от сериите. Но тя и не е евтина. Сега върви към 1600 лв.
LG като самостоятелни уреди са страхотни и изобщо не са за пренебрегване. Сякаш не са добили популярност в България и малко хора знаят, че са много надеждни машини и имат перфектно сервизно обслужване. Не става въпрос само за монитори и ТВ, а и за домакинска техника, климатици и термопомпи.

# 176
  • София
Извинявям се, ако съм прозвучала нападателно към Вас.
Истината е, че сте дали бюджет от 800лв и желание за здрав уред. Няма как за тези пари да взмете нещо наистина читаво, ще трябва компромис с нещо.
На Здравко Боша е добър вариант, но цената е в промоция, редовната цена с транспорт и монтаж ще е над 1000лв. Извън вашия бюджет.
So Lucky* - абсолютно сте права относно това. Редовната цена е около 1100+ лв. (и то пак с някаква промоция), като се сложи транспорт (който за жалост за повечето уреди на промоция е абсолютно неизбежен и е в рамките на 50-100 лв.) и монтаж, цената стига около 1400-1500 лв. (особено ако трябва и преправяне на ел. или ВиК инсталациите).

Хубавото е, че тези месеци излизат добри оферти и стига да си ОК с магазина, който ги продава и да нямаш голямо бързане и можеш да изчакаш 1-2 седмици, определено можеш да свалиш цената с едни 200-300+ лв.

# 177
Моля за мнение за този слим модел на Самсунг. Пасва ми на дълбочина, обороти, килограми пране и наличие на пара. Цената е чудесна Blush
https://www.tehnomix.bg/peralnya-samsung-ww70fg3m05awlf-7-kg-140 … giene-steam-byala

# 178
Моля за мнение за този слим модел на Самсунг. Пасва ми на дълбочина, обороти, килограми пране и наличие на пара. Цената е чудесна Blush
https://www.tehnomix.bg/peralnya-samsung-ww70fg3m05awlf-7-kg-140 … giene-steam-byala
На килограми може и да пасва, но на обем-не съм сигурна. На това барабанът му е дълбок няма и една педя и един комплект чаршафи за единично легло са точно, въпреки че са килограм-килограм и половина. Повече не може, а е и скъпо. Идете и го вижте в магазин.

# 179
  • на Мелмак
Аз имам слим пералня, наистина, въпреки килограмите, можеш да сложиш малко пране, имайте го в предвид.

Общи условия

Активация на акаунт