Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 8 480
  • 247
  •   1
Отговори
# 195
Като всичко в този живот- трябва да удари дъното, че да тръгне нагоре.

# 196
# 197
  • София
Като всичко в този живот- трябва да удари дъното, че да тръгне нагоре.

Доста оптимистично гледаш. Аз мисля, че дъно няма да видим. Винаги може да се дълбае в нова посока, така че да няма обръщане нагоре (по-точно връщане назад, към по-надеждна техника). Нещата все повече вървят към еднодневни уреди и всякаква друга техника. Трендът е „потребление заради самото потребление“, а не заради необходимост. Уреди, които в миналото бяха основни, сега са изоставени от големите производители, а същевременно пазарът е залят от мини уреди и уредчета, без които всъщност животът може да бъде по-лесен.

# 198
Днес техник е погледнал пералнята на майка ми и присъдата е, че трябва нова (13-годишна electrolux e настоящата).
Разговарях с човека и беше супер честен. Обясни ми, че положението е трагично. Препоръча да не гледам лога, а само дълга пълна гаранция. И в никакъв случай да не е комбиниран уред.
Трябва да е с дълбочина макс 52 см, защото пералнята ще се вмества в шкаф, който е и с врата отпред.
Реших да гледам (имам възможност само онлайн и така и ще поръчам) отново electrolux, но ако имате препоръки за среден клас пералня, който да не е с разни излишни екстри, приемам съвети.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 20:22 от Аня

# 199
# 200
Всяко мнение ще ми е много полезно и предварително благодаря на тези, които ще отговорят.
Предвид препоръките в темата и ограничение от макс 52 см за дълбочина, се спрях на тези модели засега:
Sharp ES-NFB714AWNNA, тази е най-бюджетна и неангажираща, но според ревютата в немския амазон се раваля бързо и рейтингът е сравнитело нисък – 3,9.

ELECTROLUX EWS6427BE - тази е най-плитка - 45 см.

LG F2WR508SBW тази ми се струва ок

И също препоръчаната вече в темата AEG LSR6E47DE
Тук единственото, което не ми допада е, че е енергиен клас B.

Моля за съвет, а и приемам препоръки.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 09:31 от Аня

# 201
# 202
Колкото и пъти да се напише, все ще е малко: Хора, тези енергийни класове се отнасят само и единствено за еко-програмата. За нищо друго!
Дори производителите си го пишат във всеки документ за уреда-продуктов фиш,  упътване....

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 12:34 от petiaivanov

# 203
Благодаря за уточнението.
*
Спрях се на електролукса, на финала се колебаех и между още три опции: HISENSE WF3S8043BW3, BEKO BM3WFSU 37213 WA и спомената вече LG.
Надявам се всичко да е ок. Днес поръчах, ще я доставят в неделя.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 14:05 от Аня

# 204
Какво ви е мнението за тази пералня ?
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG244Z5BY
И какво означава описанието на спецификациите за размер ,на илюстрацията е показано В 845+12
Питам ,защото размера е важен,ще бъде под кухненския плот. Докато се колебая промоцията на другите две перални от 6-та серия свърши.

# 205
Има доста положителни мнения в дадения линк. Или със сигурност – повече отколкото ще последват тук.
Относно размерите: 845 мм е височината на пералнята от пода до най-високата ѝ точка при нормално положение.

+ 12 мм е максималната корекция, която може да се добави чрез регулиране на крачетата ѝ, ако има неравен под, върху който ще е самата пералня.
Трябва да се премери точно колко е височината под плота, защото при посочените размери  може да стане до 857 мм, ако ще се ползват регулиращите крачета.

Ако плотът, под който ще се монтира, е например с височина 850 мм, пералнята може да не се побере удобно, особено ако е нагласена на най-високо положение.

# 206
  • София
Здравейте,
Преди няколко седмици писах за проблемите на моята 13-годишна пералня Канди. Те продължават и решихме да я сменим.

Още не съм се спряла на конкретен модел и съм отворена за препоръки.
Търся комбинирана пералня със сушилня . Нямам място за отделен уред .

Аз искам да инвестираме в по-скъп уред - AEG, да кажем.
Съпругът ми не е против, но ми иска основания за това. Казва : и Канди е с 5 години гаранция, и AEG. И едната е с инверторен мотор, и другата. Каква е обосновката да платя 3 пъти повече? Само за марката ли?
И аз не знам какво да му отговоря Simple Smile

# 207
  • На брега на реката
Достатъчно е да му кажеш,  че марката е по-надеждна и най-важното, че скъпия вариант е с термопомпа и сушенето на дрехите и доста по-щадящо.

# 208
Миж, репортерствах сериозно последната седмица в търсене на уред. Една от препоръките беше точно и категорично за комбиниран уред AEG. На мен ми трябваше само пералня, без сушилня обаче.
Иначе, въпреки симпатиите ми към теб, ще отбележа, че съм съгласна с въпроса на мъжа ти. 🫢
Късмет при избора!

# 209
  • София
Благодаря, мила Аня! Hug
Поне да имаше 7 години гаранция, та да е някак по-оправдано ... Ще видим какво ще изберем.
Ще се върна назад да прочета последните обсъждания.
Късмет и на теб с избора на уред!

Общи условия

Активация на акаунт