Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 31 614
  • 732
  •   1
Отговори
# 720
И е добре да се добави " Моля, не сипвайте оцет в пералнята! Използвайте го в готварството. " Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 721
Здравейте,

Ползвам течен препарат за пране Ариел.
Дрехите след изпиране имат една идея "тежък" аромат....ако мога така да се изразя...не знам на какво се дължи.
В този връзка: Ползвате ли Ароматизатор/Парфюм за пране и какъв бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 722
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте,пиша за 1 ви път в темата,имам пералня LG AIDD Think q от две години и съм доволна,но бяхме на почивка наскоро забелязах нещо.Във вилата имаше пералня Candy от най-евтините ,бяха ни оставили и няколко капсули за пране,пак бюджетни.Каква  изненада,след пране,дрехите ухаеха невероятно,та си купих 10 кутии от същия капсули за в къщи.Да ама не,пробвах над 10 програми и дрехите изобщо не миришат,и сега си давам сметка ,че пера основно с Ариел,и пак същата работа.Вече  няколко дни наблюдавам,капсулите се разтварят ,пере си с пяна,но няма нищо общо с Candy.Много ме е яд,някои има ли същия проблем?

# 723
  • Велики Преслав
Аромата зависи изключително много от качествата на водата. Ние се захранваме от язовир Тича, а на село водата идва от каптаж. Ароматите на прането при използване на еднакви препарати нямат нещо общо.

# 724
Не трябва да се ползват само течни перилни препарати. Аз ползвам прахообразен за бяло пране, пера на 60 градуса. Цветното пране пера с течен препарат, на 30-40 градуса. Под бяло пране визирам бельо (лично и спално), хавлии, независимо от цвета.
Правя и профилактика веднъж на 3 месеца, че водата ни е варовита.

За аромата след пране. Старата ми Бош не оставяше аромат на перилен препарат. Сегашното Miele дава много лек аромат. По мнения в тази тема и в темата за перилни препарати това е от много добро изплакване от страна на пералнята. За мен не е проблем. Важното е да са чисти дрехите и да миришат на чисто.
Не използвам ароматизатори.

# 725
Когато няма аромат често е защото прането е добре изплакнато.
Преди ползвах ароматни перли на Ленор и имаше много силен и дълготраен аромат. Отказах се. Тези аромати са игра на мозъка. Доказано е. Затова има и такива маркетингови трикове с аромати. Ако прането мирише на чисто си мислим, че е чисто. Реално може да не е.
Ползвам напоследък само прах за пране, от време на време капсула. Течен не ползвам. Това е безконечна лигава луга, която трудно се изчиства от уреда. Пък ако я сипваш в чекмеджето - съвсем.

# 726
Точно ако прането мирише на чисто, а не на някакъв аромат, значи е изпрано. И според мен по-добрите перални изплакват по-добре и затова няма миризма. И водата също има значение предполагам.
Иначе аз пера само с течен Ариел (много често на 60 градуса обаче) и нямам проблеми. Но с един Ариел нямаше никаква миризма, докато с друг има лека. Та и до вид препарат си е.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 12:32 от Черна станция

# 727
  • Orihuela Costa,Spain
Благодаря ви за отговорите,аз омекотител използвам само зимата, понякога,за да не ми се наелектризират дрехите,и да не ме бие ток всеки път като слизам от колата, или пипна нещо метално🙉😅.И да ,стигам до извода,че не миришат заради доброто изплакване.

# 728
Някой писа, че имало пяна: пяната няма място в пералнята, освен ако не е мъничко количество. Препаратите за перални се разработват да не се разпенват, защото пяната товари и скапва мотора. Явно слагате прекалено много препарат или малко дрехи. С капсули не може да се дозира ако прането е малко.

# 729
  • Orihuela Costa,Spain
Някой писа, че имало пяна: пяната няма място в пералнята, освен ако не е мъничко количество. Препаратите за перални се разработват да не се разпенват, защото пяната товари и скапва мотора. Явно слагате прекалено много препарат или малко дрехи. С капсули не може да се дозира ако прането е малко.
Здравей,слагам по 1 капсула и да,пера всеки ден ,слагам малко дрехи.
, пяна има ,но не много.Незнам,ама от почивката имам един екип,пран с Candy,целия гардероб ухае.

# 730
  • на Мелмак
Здравейте,

Дрехите след изпиране имат една идея "тежък" аромат....ако мога така да се изразя...не знам на какво се дължи.
В този връзка: Ползвате ли Ароматизатор/Парфюм за пране и какъв бихте ми препоръчали?
Почистете я.

# 731
Здравейте,

Почистете я.

Пералнята е чисто нова....

# 732
Днес установих, че не знам какво се прави при предпране когато човек ползва капсули. Според мен няма начин освен ако не преминеш на прах или на течен, защото капсулата се разтваря при предпрането, изпомпва се и за основното пране няма препарат.
Някой знае ли алтернативи хем капсула, хем предпране?

Общи условия

Активация на акаунт