🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 23 982
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Ямбол
Нисан снима на жп гарата.Ешреф е след нея...Къде отива Нисан? Тръгва ли си? Или ще търси отговори в Бордур. 🤔🙄

# 106
Roxy, ето го и Ешреф след нея

Дали не отиват в Будур?

# 107
Здравейте момичета, най-накрая изгледах епизода и ви изчетох! Flowers Hibiscus

Не знам откъде да започна, може би с Чийдем и майка и, че ми бяха доста на преден план. Радвам се, че Чийдем не е чак такава психопатка да убие майка си, въпреки че в предния епизод, както стреляха по стъклата на колата, направо си беше мъртва за мен, но както и да е, отвлякоха я невредима. Sweat Smile След като Селма разбра, че всичко е постановка и видя как Чийдем е убила и тримата похитители, си даде сметка, че дъщеря и е опасна и изобщо не е за подценяване.
Много хитър ход от страна на Чийдем да подлъже така Ешреф за местонахождението на Туфан. Не мога да скрия, че ме изненада и ми хареса, за съжаление навлече голяма беда на Нисан без да подозира. Очаквах Селма да залъже дъщеря си по-дълго време, че и вярва и всичко е наред, но Туфан е важен за полицията.
Най-вероятно прокурорката ще успее да склони внучката да и вярва, но се надавам Нисан да не и се довери. Има нещо в прокурорката, което ме кара да не и вярвам на 100%. Може и от актрисата да е. Когато Нисан се разстрои и Селма се премести от стола зад бюрото пред нея и и подаде кърпичка, очаквах по-мил и майчински поглед, а в края ми изглеждаше като гримаса, не знам как да го тълкувам.
Сега ми излезе и информация, че има несъотвтствие в превода, което може да е съществено. За човекът по телефона, който наричат стареца в мъжки род, всъщност се използва думата ihtiyar, която се използва и за мъже, и за жени. Може ли да е Селма? Аз много ще се радвам, ако не е нов герой, а някой, който познаваме вече. Хъдър или бащата на Динчер.

Нези, и аз прочетох, че май ще пътуват до Будур Нисан и Ешреф. Въпреки че той май и в ареста ще влезе, но за това ще пиша после.

# 108
Хриси, по принцип ihtiyar означава  възрастен, стар човек,  а това наистина означава, че може да  бъде мъж или жена.
Аз по едно време си мислех, че такъв изобщо няма, но в един епизод асистентката на Динчер го спомена, което ме накара да си променя мнението.
Ако бащата на Динчер е жив, може и да е той, но тогава защо Динчер би търсил отмъщение...
Не вярвам да е прокурорката.
За Хъдър си мисля, че няма как да е.
Интересно е обаче, че още не са разкрили самоличността му.
Хриси, фраговете са разбъркани и не се знае кое след кое следва.
Предполагам, че ареста ще е накрая, но ще видим.

Още от box office Tyrkiye Confused

А ММК се разхожда из Париж

# 109
И аз си мислих, че е просто игра на Динчер за пред Кадир старецът, но съм склонна да вярвам, че съществува. Динчер каза, че не го е виждал никога, това ме навежда на мисълта, че е може да е баща му.
За Хъдър ще е интересно само, ако е баща на Кадир тази развръзка, защото ще излезе, че и двамата потъпкват ценностите на Сираците. А и е чудесна причина защо са се разделили пътищата му с Якуб Баба, освен, че е искал да създаде семейство.

Като споменах Хъдър, подобно на Ешреф и той има принципи, цели и последователност в дейтсивията. Иска първо да върне сираците на Ешреф, а после ще е готов за отговора в плика, какъвто и да е той. Дори и да е добрият вариант Ешреф, това отново би замъглило преценката му, държанието му към него ще се промени. Като зрител, естествено, че исках да разбера отговора, но като човек разбрах позицията му и защо изчаква. А и знае, че Ешреф има твърде много проблеми, с които да се бори, не му трябва още един казус.

Най-накрая Ешреф отново спомена Руя. И то точно по начина, по който сме коментирали много пъти. Колко ще го боли от факта, че е предал Руя за жена, която е предала него. И в трита им разговора в епизода имаше много полюсни чувства от страна и на двама им. Ешреф е застанал между пагубното предателство и любовта, която го кара да се чувства жив, а Нисан между минало и настояще. И двете теми са жизненоважни за двамата и трудно биха влезли в обувките на другия, когато имат сблъсък първо в себе си.

Във фрагмана мисля, че Ърмак влиза в апаратемнта на Нисан и намира на компютъра и записа, който тя направи с признанията, че Ешреф е убил Изет май се казваше. Понеже Ешреф получава файл с наименование esref.mp4, което си е аудио запис. Едва ли пее песен на него. 😅

Шофьорът на колата прилича ли ви на Ешреф? Възможно ли е някой да е откраднал колата на му само, за да направи престрелка и да го обивнят несправедливо. Защото той сам отива в полицейското управление и изглежда доста спокоен.
Впрочем, стана ми интересно като Кадир каза на Туфан, че не стрелят по полицаи. Ако ги хванат, влизат в затвора, излизат и продължават с делата си. Не очаквах такъв отговор, ако трябва да бъда честна.

И накрая споделям една теория от тик ток.

От новия фрагман става ясно, че Ешреф отива в полицията. Като се сложат тийзъра и снимката от фрагмана, става ясно, че той носи същите дрехи. Това означава ли, че най-сетне разбира, че Нисан е Руя? Просто не виждам как ще продължат да протакват историята с Руя до последния епизод. Плюс Нисан има флашката, така че може би тя ще открие истината за себе си и ще му занесе снимката в управлението. Може би ще имаме двойно разкритие - Ешреф ще научи, че Нисан е била информатор и в същото време, че Нисан е Руя.

Донякъде съм склонна да се съглася с теорията, особено като имаме предвид тийзъра. А и ако влезе в ареста в края на епизода, от там нататък ни остават само два епизода, ако и този сезон е с 13 серии.

# 110
  • Ямбол
Хриси определено" старецът " съществува и според мен е мъж.А кой е този мъж сценаристите знаят 😂, а ние може само да гадаем.Има нова снимка от сета с Демет и някакво момиче от екипа явно. В Twitter си правят колажи как Ешреф спи през вратата на празната къща на Нисан 🤦.Фарук и Мюслюм упражняват сцени от новия епизод. Фарук пита Ърмак : Дали е сигурна,че е споменала адреса на Туфан пред Нисан понеже е важно-не е шега работа.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 23:07 от roxy94

# 111
Хриси,  по отношение на Хъдър и аз мисля по подобен начин.
Хъдър за първи път в живота си постави каузата над личното си желание.
Преди години той е избрал любовта и е напуснал организацията. Това е бил личен, егоистичен избор,разбираем, човешки, но все пак е избрал себе си.
Сега, чрез Ешреф, той вижда точно обратното- човек, който е готов да постави сираците, дълга, мисията над собствената си нужда от баща, от принадлежност. И това го разтърси. Ешреф е момчето,  което Хъдър би искал да бъде неговият син.
И именно затова истината вече не е най-важното.
В този смисъл изгарянето на плика може да се чете като жертва, а не като бягство, защото той се отказа от правото да знае.
Отказа се от личното си щастие.
И избра да не разклаща нищо, което вече служи на по-голяма кауза, защото, узнавайки истината, каквато и да я тя, нямаше да може да го направи.
Защото, ако синът е Кадир, това ще разбие баланса между него и Ешреф.
Ако синът е Ешреф, ще внесе лична зависимост там, където има кауза
И в двата случая Сираците вече няма да са на първо място.
Затова изборът му,който аз първоначално прочетох като „не искам да знам“,всъщност
е „нямам право да знам, защото това знание ще навреди на целта“.
Макар че, съм малко раздвоена и си мисля, че Хъдър нарече жертва страха си, че все още не е сигурен, че ще умее да бъде баща.

Roxy, това е Хатидже, тя е от екипа. Видяхме я като бяхме там.
Тези, колажи не съм ги видяла, но и не искам.
Напомнят ми на едни други, на които Нисан води Ешреф на каишка, като куче...Close

# 112
Рокси, сега се сетих, дали съм го чела някъде или някой го донесе като инфо тук, че тече кастинг за ролята на Стареца. Ще видим какво ни готвят.

Нези, може би и Хъдър е на везната между дълга към Сираците и собствените си страхове. А и Ешреф нещо каза от рода, че и баща му не би го спрял. Цитирам съвсем по спомен.
Ешреф е сирак, целият му живот е диктуван от този етикет. Той не познава бащата като човек, от който да вземеш пример, да се довериш, да ти бъде опора. Той вярва предимно на себе си и на много тесен кръг от хора, които са се доказали като верни. Не знам как би възприел бащина фигура на този етап от живота си. Дали няма да се бунтува вътрешно, заради смесените емоции, които ще изпита. Определено не си представям да се запрегръщат като отдавна изгубени баща и син.

# 113
Да, точно така каза, Хриси, че дори и баща му да се появи, няма да го отклони от каузата на Сираците.
Според мен това надделя в решението на Хъдър да не отваря плика.

# 114
О, да, със сигурност това е причината да изгори плика. А и означава, че Хъдър е приел каузата на Ешреф като своя собствена.
Също забелязах като Неджля му каза, че е извършила нещо зад гърба му, Хъдър веднага стана суров, като му призна за изследването, той направо си и каза, че не иска да я вижда. Спокойно можеше да мине за сцена между Ешреф и Нисан.

# 115
  • AMS
Благодаря ви за интересните постове и реакциите!!!
Съгласна съм с вашите разсъждения за Хъдър!!!
Ама той ѝ каза на Неджля, да не прави това.
Не е времето за такива казуси.
А снимките тип кифла ме подсещат за един виц.
Отишла жабата да се снима и казала на фотографа
да я изкара с малка уста. Фотографа я инстуктирал:
- Като ти дам знак, ти ще кажеш конфитюр.
Дал знак фотографа и жабата казала
- Mармалааад.

Хриси, няма да има край на сезона с 13 серии,
и да започне веднага нов трети сезон.
Втори сезон може да продължи даже до май месец.
Тъкмо ще направи още около 23 епизода.
Никой няма да сложи, точно сега, след две серии,
край на сериала, при такъв добър рейтинг.

# 116
  • Ямбол
Хриси определено ще има изненада относно  това кой е старецът 🙂. Хадър се отказа да научи кой е синът му именно заради думите на Ешреф.Може би не е дошло правилното време за тази тайна.Но Неджля няма да стой мирна ми се струва.Сигурно ще направи нов тест или ще пита в лабораторията дали не знаят какъв беше резултата. Ако разкрият всички тайни толкова бързо в сериала ще се загуби нетърпението на зрителя за следващия епизод,аз лично предпочитам някакво средно темпо. Да има интерес и замисъл. За сега всичко върви добре та да видим как ще развият историята занапред. 😉

# 117
Не знам защо си мисля, че преди коледните празници ще свършва втори и след нова година започва трети сезон. И преди сте ме поправяли, че си продължава втори до пролетта/лятото.
Смятам, че с края на годината, ще имаме един завършек на част от действията в първата половина на сезона. Като това да разберат, че Нисан е работила за Чийдем, че Нисан е Руя, че Динчер има зъб и на двамата... Старецът, който и да е той, мисля, че само ще го покажат и по-скоро ще го оставят за след нова година. Така ги виждам нещата 😅

# 118
Добро утро! Coffee

Усмихнат и дружелюбен Чачо, посреща фен в караваната си.
Аз също не виждам смисъл от това разделение на сезони, ако изобщо ще има трети сезон.
Все пак Eşref Rüya е един от лидерите сред сериалите- веднага след най-гледаните "Далечен град " и "Това море ще прелее ".

А за Неджля, не мисля, че ще продължи да рови. Хъдър беше достатъчно ясен- ако продължава да действа зад гърба му, ще си тръгне.
Днес или утре може да получим втори фраг.
Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 10:28 от NeZ_9

# 119
  • Ямбол
Добро утро !☕  🙂
Снощи е имало много фенове от Косово пред дома на Нисан.Чакали са да видят някого до 1:40 сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт