🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 24 081
  • 736
  •   2
Отговори
# 180
Никой не иска да се вижда с Чийдем и все така тя ги извърта, не само, че се виждат, ами и вярват или по някакъв начин тя ги оплита в лъжи/ заблуда.

На мен в тази сцена Ешреф ми изглежда, че действа точно по план, изолирал е чувствата и емоциите си. Всяко движение, всяка дума е предварително премислена и премерана, за да постигне целта си, именно да подслушва Нисан. И сега се замислям, че именно чрез подслушване на Нисан, може да стигне до истината, че е Руя. Или чрез споменаване на Будур да привлече вниманието му.

# 181
Дива, Нези, благодаря за фрага и превода момичета!
Историята с колието се повтаря, но този път колието може да е е без устройство за подслушване.

# 182
  • Ямбол
Лека нощ от мен момичета утре ще разнищим фрага повече и ще имаме снимки .😊

# 183
Тук ми се струва, че  сценарият вече не е „разкриване на предател“, а психологическа шахматна партия межде  Ешреф и Нисан.  Той смята, че контролира ситуацията чрез колието. Но Чийдем вече е нарушила този контрол, като я е предупредила.
Пред Нисан има две възможности- приема колието, но го неутрализира, примерно
го оставя да „подслушва“ нещо безобидно,
или го сваля на моменти, или умишлено го подвежда.
Това би я поставило в позиция на човек, който вече не е жертва, а активен участник в играта и така може да постигне някоя своя цел. Например Ешреф неволно да чуе истината.
Нисан вече знае, че Ешреф я подозира.
Но нея ще я боли не толкова от това, че е поставил устройството, колкото от самия факт, че той е готов да я подслушва, вместо да и повярва.( не, че тя се опита да му обясни, но, ако все пак го е направила)
Чийдем печели време чрез това предупреждение и пак, както казва Хриси,  дирижира напрежението между тях.
Но това, че Ешреф повтаря същия жест към Нисан, който е направил навремето към Чийдем, означава едно- за него любовта и подозрението вече вървят заедно.
Той не умее да обича без да се защитава.
И това говори не за неговата жестокост, а за невъзможността му да бъде спокоен в любовта.
Ако Нисан се подчини мълчаливо, може да задълбочи пропастта между тях.
Ако изиграе умно ситуацията, може временно да се спаси, но ще влезе още по-дълбоко в мрежата от лъжи.
Ако директно се изправи срещу него, това може да доведе най-искрения сблъсък мужду тях досега.
И сега най-важното, което искам да ви попитам:
Според вас Нисан ще избере да се прави, че не знае, или ще започне съзнателно да играе срещу подслушването?

# 184
Щом Нисан се сети за случая с Чийдем, смятам, че ще тества по някакъв начин Ешреф, за да разбере дали я подслушва или не. А ако е сигурна, че той я слушва, на нея фокусът и сякаш е върху Динчер и миналото ѝ, съответно няма какво толкова да внимава с думите си. Евентуално да скрие разговор с Чийдем.

# 185
Всъщност, това, че е в някакъв заговор с Чийдем е най- важното, което тя крие.

# 186
На мен не ми харесва, Нисан да се прави, предпочитам да му каже.
А, самата тя как ще реагира за това устройство, ле-ле...Любов без доверие.

# 187
Добро утро!
2.12

Предизвикателство за днес

И сега, още малко за фрага, който ни дадоха късно снощи.
Доста мислих как ще постъпи Нисан.
Тя е в много неизгодна ситуация- виновна, без да е виновна.
Тя имаше шанс да му каже за изнудването на Чийдем и не го направи. И от гледна точка на Ешреф именно това мълчание тежи повече от самото предателство. За него тайната = избор. А той е човек, който е бил предаван точно от тези, които са мълчали твърде дълго.
Но трагедията е в друго- Нисан не мълча, защото е искала да го предаде.
Тя е мълча, защото се е страхуваше, беше притисната, не  знаеше на кого да има доверие и  вярваше, че може сама да „оправи нещата“.
Тоест тя  действаше като уплашен човек, не като доносник.
А Ешреф я вижда като част от модел, който познава твърде добре.
И тук се сблъскват две истини, които не се припокриват.
Истината на Нисан: „Не съм го издавала.“
Истината на Ешреф: „Ти си скрила нещо от мен.“
А за него в неговия свят това е почти едно и също. В очите на Ешреф тя вече е предател, още преди да е направила реално предателство. А когато един човек те постави в тази категория, всяко твое действие след това се тълкува през подозрение. Дори добрите.
Затова колието е толкова символично, защото то не е средство за разкриване на истината, а потвърждение, че доверието вече е счупено.
Ще видим дали  Нисан ще може да остане достатъчно хладна, за да играе играта докрай като Чийдем, защото и без друго вече не е и достатъчно чиста, за да бъде „невинната“.
Тя е някъде по средата, а това е най-опасното място в свят като този на Ешреф.
Очаквам озета, за да видим дали ще ни разясни още нещо.
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 188
Добро утро,

Аз ще помисля малко коя ми е любимата роля. Мога да дам топ 3, но само една ми е много трудно.

Сутринта си пуснах Гаддар, за да чуя гласа на Дахан. Ами никога не бих си представила, че неговия глас ще е точно този. Ясно ми е, че имат ограничен брой дубльори. Ама знам как звучи неговия глас и ми е малко нелепо. А, и е разбит на по-малки серийки.

Благодаря на всички будни за фраговете и преводите.
Още откакто пуснаха първия фраг си мисля, че записът, който Ешреф ще намери, ще е на неговото признание, не на нейното. И тук има няколко момента. Тя не го е пратила, значи не го е предала, обаче не го е и изтрила. Че не си е признала това ни е ясно. Няма правилен отговор май.

Докато слагаше колието имах чувството, че не слага бижу, а примка около врата ѝ. Спомням си сцената с Чийдем малко по-различно. Там повече се владееше и не му личеше. Тук му е доста трудно. Ще трябва повече да внимавам в епизода, защото ми се стори, че дори не я целуна.

# 189
Добро утро!☕
Много емоционален и напрегнат епизод ни очаква утре.
Ешреф на всяка цена иска да разбера кой стой  зад изтичането на информация.
Голям обрати ни предстоят.
Дано само това не доверие не се протака дълго и дано по- бързо Ешреф разбере причините, замислям се сериозно вече, дали Ешреф ще прости на Нисан.
Тя нищо умишлено не е направила. Чийдем предопреждавайки Нисан за подслушвателно устройство иска себе си пак да избави. Не ми се мисли, когато Ешреф разбере, че Нисан се е връзвала на ъкъла на Чийдем, бивша предателка.
Сюжета на сериалът ще се обърне в друга посока.

Всички роли на Чаатай са ми любими, но днес ще съм  на Сарп. Утре на Ешреф.

Щастлив Вторник ви желая!

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 13:28 от eliet

# 190
Ето го и озета.
Ешреф силно подозира, че Нисан може да е информаторка и решава да я следят. Смъртта на Фулия допълнително засилва подозренията  и Нисан продължава да води тайна война, за да разкрие тайната на Динчер.

Туфан, заловен от полицията, представлява заплаха за всички. Кадир се замесва в коварен план за намеса, но е само въпрос на време нещата да излязат извън контрол.

Ешреф се бори да се справи с гризещото го подозрение за предателство, като същевременно твърдо се противопоставя на злобната клевета, която ще бъде отправена срещу него.

Гери, аз също мисля, че не я целуна...
Нисан вече не е онази невинна героиня от началото. Тя е на онази опасна граница, където човек още не е станал лъжец, но вече не е и искрен. Нейната най-голяма слабост не е страхът, а убеждението, че може сама да контролира щетите. Тя вярва, че като мълчи, предпазва. Че като отлага истината, печели време. А всъщност губи точно онова, което най-много иска да запази- доверието.
Нисан не лъже директно. Тя лъже чрез премълчаване на истината. Чрез недоизказаното.От страх. Парадоксът е, че именно този страх я води право към загубата.
Тя още не е човек, който избира предателството, но вече е човек, който избира себе си пред истината. И в света на Ешреф това е непростимо, защото за него любовта без истина не съществува.
Нисан е пример за онзи тип героиня, която прави фатални грешки не от зло, а от слабост. И затова ударът, който предстои, ще бъде не наказание, а болезнено осъзнаване, че има моменти, в които мълчанието тежи повече от всяка изречена лъжа. Neutral Face

P.s.Знам, че повечето харесваме всички или поне повече от една роли на Чаатай,  но нека днес избора да бъде само една роля. Hug

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 10:30 от NeZ_9

# 191
На мен любимият ми герой е Ешреф, без абсолютно никакво съмнение.

# 192
  • AMS

Привет и благодаря за преводи, коментари и реакции!!!

От всички роли на Чаатай, най-харесвам последната!!!

Дали пък това с колието няма да е края на еп. 24.

# 193
Да кажа и аз за любимата ми роля(за сега)- Пеями, въпреки всичките му слабости.

А от тук

става ясно, че разговорът пред вратата е имал продължение.
А Хатидже ни е споделила едно бръмбарче

И продължаваме броенето с Кубилай Тат Wink

# 194
Аз също ще кажа Пеями. Невероятна игра с очи. Тази негова роля ме доведе при вас.

Общи условия

Активация на акаунт