🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 23 900
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, имаме превод.
https://www.facebook.com/share/p/1D475hJn3h/
Иска ми се серията да гледам, ама кога как, идея нямам. Утре е "boxing day" шопинг терапия.
Ох, много съм заета чакам и гости.
Навсякъде в България вали сняг, ❄☃️❄ щастливци!

# 721
От продукцията
Изненада - новогодишен подарък!
Трите най-нови и най-добри монтажа, подготвени за нашия сериал „Есреф Рюя“, ще спечелят подписани плакати от нашите актьори.
Споделете вашия монтаж с хаштага #EsrefRüyalmzası и се присъединете към вълнението.
Последна дата за участие: 5 януари 2026 г.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 22:45 от NeZ_9

# 722
Изгледах серията. Малко ме е яд, че сериите станаха толкова добри чак сега. Много динамика, нищо излишно, романтиката не нагарча, драмата в нормите. Много, много ми хареса. Искам ги всички серии до края да не падат под това темпо.
Радвам се, че я изгледах директно с превод.
Нези, разговорът по телефона наистина беше много силен. Това очаквам аз от обяснение в любов. Красиво беше.
Ама не знам какво да коментирам сега.

Дива, не знам дали си го гледала, но според мен стари загадки се изясняват, нови изскачат. И това ми харесва. Има какво да търсим от следващата серия. Ако не го ицлъчнат сега, а беше вече заснет и излъчен, аз веднага щях да си пусна следващата серия.

# 723
Аз чак сега си изпратих гостите, които дойдоха за обяд. Grinning
Беше прекрасна Коледа!
Още не съм гледала с превод, може би утре.
Гери, например какво ще кажеш, за Чийgем. Тя играе някаква двойна игра- показва записа на майка си, после предупреждава Ешреф. Rolling Eyes
Отново му намекна за Нисан, но като чу колко е категоричен, му каза, че вече ще е срещу него.
А и как се държеше с Кадир.
Може да изкоментираме и Хъдър, който разбра кой е синът му.
Също и Айтен и Фарук.
Имаше и още неща, но като се сетя ще пиша.

# 724
Здравейте, момичета! Весела Коледа, нека сте здрави и има много топлина в домовете ви! ✨🎄❤

Много ми харесаха всички сцени на Ешреф и Нисан. Показаха си, че се обичат, макар и грешките, които са допускали. Не очаквах, че комисарката, че иска Нисан да и сътрудничи за Динчер, от фрага си помислих, че пак ще е срещу Ешреф. Някак ми стана по-леко.
Много ме притеснява факта, че пистолета, който Нисан държеше остана в Чийдем. Според мен ще направи втори опит да я натика в затвора, като убие някой с него и внимава с отпечатъците.
Разбрахме най-накрая кой е синът. Мисля си, че Хъдър може би ще дари кръв, за да спасят Кадир, съответно Ешреф няма да е доволен. Ще бъде интересен триъгълник. А ако Кадир умре, ще може ли бащата да закриля убиеца на сина си като собствен син?
На Ешреф и компания много им ходят и хотела, и къщата. Радвам се, че си ги върнаха. Няма ли да стане нещо между Мюслюм и Ърмак най-сетне? Чакам ги повече от втората целувка на Нисан и Ешреф. Също ми хареса, че разкараха Айтен, не можах да я възприема като подходяща на Фарук, въпреки че на сбогуването се натъжих за него. В очите му се четеше "ако не е тя, няма да е никоя друга". Сякаш не се сбогува само с нея, ами и с възможността да е щастлив с жена отново.
Нещо не повярвах на Чийдем, че е на 100% с Кадир. Вярно, че се озлоби като видя влюбени Ешреф и Нисан в новия си дом, ама Ешреф добре и каза, че не я разбира - хем е с полицията, хем му помага, хем и с Кадир мътят водите, и аз не я разбирам. Явно си е шизофреничка.
Нямам търпение за фраг, даже се надявах да е излязал, уви.. 😀

# 725
Чийдем не харесва Кадир. Даже и малко не го харесва. Според мен го използва срещу Ешреф в яда си. А съм сигурна, че в момента просто много я е яд. Знае, че той не я иска. Опита вече толкова пъти. Дори и пиян не успя да го прелъсти. Условия му поставя, пак не стана.  Ултиматоми, шантажи, отчаяни молби. Нищо. А и не може да го държи далеч от Нисан. Нито нея далеч от него. Собствената ѝ майка я преследва. Тя си няма никога. Кадир е някой, с който, като и преди, има обща цел. В момента не съм сигурна, че осъзнава какво прави. След някоя друга серия отново ще го обича и спасява. И тя не знае какво прави. Ешреф много точно ѝ го каза. Хем беше с Ешреф и все го спасява, ходи да заговорничи с Кадир, на полицията камата тя предаде записа. И после отива да го предупреждава.
Това с пистолета и аз си мисля, че по-късно може да е проблем за Нисан. Може и само да са си направили заготовка и ако има нужда да я ползвах тази сцена по-натам.

Хадър май рязко се срина. Той обеща да е с Ешреф, но сега разбра кой е синът му и не съм на 100% сигурна, че ще се обърне срещу него. Сега пак ще почне да го пази от Ешреф. Ешреф няма да се остави, още повече след последния инцидент с Нисан. Там ще има отмъщение. Направо виждам как пак му пада черното перде и стреля по всички.

Чийдем не намекна за Нисан пред Ешреф. Тя директно си го каза според мен. Обаче Ешреф направо я изгони. Жената дойде в много неподходящ момент. В този момент той се разкъсва от вина, защото е заподозрял любимата си жена, тя му е бясна и щастието пак му се изплъзва. Рая в това дъно, в което се намира, почва да се превръща в мрак. Отделно той беше разкъсван от вината, че не успя да защити човек от сираците, който му е бил много близък.
Забелязахте ли как като каза, че той ги е предал, Ешреф каза, че накрая е бил с тях и това е важното. По спомен го казвам.

Фарук и Айтен бяха много силна Сена също, но ако не беше това сериала. Малко като пълнеж ми дойде. Но пък добра сцена. Ама няма да крия, че тя много ме дразни. Имала е  мъж, който я е боготворял, но на нея ѝ е било скучно. Хванала си е любовник и мъжът и отива в затвора убивайки го. Провалила е живота на този човек и е всъщност е погубила два живота.  Не само този на убития. После се хваща с вкарана отрепка. Така ѝ не разбрах кой я беше пребил. Нямаше категорично потвърждение. Защо потърси Фарук. За да му обърка живота отново. Отново той попадна в затвора заради нея. Тя си седеше при мъжа. От време на време докладваше на Ешрефови къде е мъжът ѝ. Дори на него не му беше вярна. После му взе парите на този химик и духна зад граница с тях оставяйки Фарук на улицата сам. Ама красиво го остави, спор няма. А защо аз не разбрах. Можеха да останат заедно някъде другаде, той щеше да се откаже от всичко и да я последвах

Ще кажа и за Гюрдал. Всички му говорят какъв нещастник е. И това най-близките му. И са прави. Много зле се отнесе с тази жена. И Ешреф му каза, че така не им подхожда да постъпват. А той докато обсъждат бъдещото дете харесваше разголени снимки на друга жена. Повече няма да коментирам.

Направиха още една комична серия ат сцени с Кадир и Кенан. Този път ролите бяха обърнати.
Много се смях като Кадир сама на Чийдем, че точно преди да стигнат до спалнята са ги прекъснали. А тя много се възмути. Защото съм почти сигурна, че пак щеше да го отреже.

На мен толкова ми хареса серията, че всичко си заслужава да се коментира.

И не че някой пита мен за оценка на дрехите на Нисан, по ще си кажа. Хич не мисля, че трябваше да е с роклята в края. Разбирам, че трябваше ясно да се вижда кръвта върху бялата рокля, просто можеше да е нещо по-красиво. Тази рокля би стояла добре само на някоя двуметрова манекенка без ханш, бюст и изобщо някакви форми. Но ако стилистите така са я искали, аз нямам право да се оплаквам. Ама можеха повече да се постараят.

Да не се разбира, че серията е дразнища и само мрънкам. Просто поставя много въпроси. И ме кара да си задавам въпроси

# 726
  • AMS
Привет и благодаря за пожеланията и коментарите!!!
Изгледах и с превод еп. 27. Но няма да се впускам в детайлите.
Хубаво признание направи Ешреф.
Раздялата между Фарук и Айтен беше смислена.
Своеобразна раздяла имаше и между Гюрдал и Гонджа.
Не знам как ще се развият отношенията Нисан - Ешреф.
Ешреф си върна сираците, хотела и сарая,
но всичко в историята е оставено с отворени вратички.
Не ме напуска чувството, че в еп. 28 ще има "да влезе убитият".
Много стрелби имаше в този епизод, много.
Да, доста неща, още от еп. 26 се изясниха,
но почти всичко беше предвидимо.
Всъщност имаше по две опции и едната се оказа вярна.
С еп. 27, като и с еп. 13 приключи един етап
и даде малко светлина към следващия етап от историята.
Било каквото било, нов етап, нови отмъщения,
нови арести,  нови убийства,  нови предателства, ...  
Това обаче не ме удовлетворява.
Уморих се 27 епизода да се влачат основни въпроси, на които няма отговори,
както и такива моменти, като в последния епизод,  
да ме карат да ви питам - сега Кадир умря ли?
Дано всеки един от следващите 13 епизода започва и завършва с логичен отговор.

# 727
Добро утро! Coffee

Интересен разговор сте започнали.
Благодаря на всички за коментарите!
Наистина в тази серия всичко е за обсъждане. Ще започна с Чийдем.
Целта на Чийдем е оцеляване чрез контрол. Тя не е лоялна нито към майка си, нито към Ешреф, нито дори към самата истина, тя е лоялна единствено на собствената си позиция в играта.
От едната страна, като даде записа на прокурорката, тя направи силен ход за самосъхранение. Записът така или иначе вече беше „изплувал“, хората са се появили в полицията и Чийдем нямаше избор. Ако не го  беше дала доброволно, тя рискуваше да бъде обвинена в укриване на доказателства. Така че, този ход е и защита, и опит да изчисти репутацията си пред майка си и да покаже, че „вече не крие Ешреф“.
От другата страна, предупреждавайки Ешреф, тя искаше да си  остави отворена врата. Това е изключително важно за нея. Чийдем знае, че ако Ешреф падне окончателно, тя остава сама, без влияние, без лостове. Затова тя му дада шанс да се подготви. Не от любов, а от сметка, най- вероятно.
Има и трета, по-фина цел- разклащане на връзката между Ешреф и Нисан.
Като предупреди Ешреф, тя се позиционира като „тази, която казва истината“, за разлика от Нисан, която мълчи и крие. Така подхранва съмнението му и усилва напрежението между тях. Чийдем много добре знае, че не може да спечели Ешреф, докато Нисан е до него, но може да го остави сам и уязвим.
Чийдем не иска Ешреф в затвора, иска го задължен, към нея.
Не иска майка и да го унищожи,  иска да бъде посредникът между чука и наковалнята. Там тя е най-силна.
Затова двойната и игра не е шизофрения, а стратегия. Тя подава ножа на прокурорката, но дава и превръзката на Ешреф. Така каквото и да се случи, Чийдем остава „нужна“.
И точно затова е толкова опасна, не толкова,  защото е зла, а защото е  адаптивна.
Поведението и към Кадир също е стратегическо, тя не знае кой ще надделее в тази битка.( макар и вътрешно да залага на Ешреф) За нея е важно да го има и него на своя страна.
Аз още не съм гледала с превод, но не разбрах Чийдем разбра ли, че сега Нисан сътрудничи на майка и?
Гери, по въпроса за  бялата рокля, съм на същото мнение- изключително неподходяща за тялото на Демет. Hands V

После ще пиша още. Сега ми предстои едно бързо преместване от града към селото, няколко десетки килограма  багаж и после- релакс. Wink

Само да спомена още нещо.
Демет Йоздемир, носителката на наградата за най-добра актриса на наградите EİK, организирани от Икономическия и бизнес клуб на университета Сабанджъ, получи наградата си на церемонията, проведена тази вечер.

За този избор на тоалет, по- добре да си замълча...Rolling Eyes
Чест и направи това, че накара публиката да аплодира целия екип на Eşref Rüya.
Суриалът също беше отличен, като най- добър телевизионен  сериал за годината.
Наградата получиха Демет,  Джерен и единия от продуцентите на Tims&b

Чаатай не беше отличен. И това би трябвало да отговори на въпроса на тези, които питат защо не е присъствал. В сериал, който се превърна в обичан и харесван, той все едно не участва.
Умишлено го изключват от доста време от всякакви награди
Вече дори не го забелязваме, защото е не просто нелепо, а нещо повече!
Очевидно стратегията да си всеки ден в социалните мрежи и да показваш нацупени устни работи!
Желая ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 12:21 от NeZ_9

# 728
Здравейте,
Направих си кафенце, за да те изчетат Нези, и докато четях не се сетих за кафето.
Чийдем си каза какво прави сама. Тя оцелява. Но оцелява в ситуации, в които сама се е поставила. Някъде бяха коментирали, че сякаш забравихме убийствата ѝ от първи сезон. Сега тя е горката Чийдем, която оцелява и е имала лоша майка, а Ешреф не я обича. Само дето аз не съм забравила. А освен да оцеляваш, трябва и да имаш достойнство, нещо което тя май отдавна не притежава. И не ѝ го е отнел Ешреф. Той само я е поставил в ситуация, в която тя да покаже истинското си лице.

Наградите не са неща, което ме вълнува. Единствената причина е, че не го виждаме издокаран на тези събития. Само за това съжалявам. А и там ще има репортери, които да го питат нещо и бихме чули гласът му. Само за тома ме е яд.
А хората явно от него очакват само съвършенство и когато им го даде, те не смятат, че е направил нищо уау. Те знаят, че той го може и им го дава винаги. Публиката не се впечатлява, защото и предишните му роли са били уау. А ако е бил посредствен и изведнъж се постарае ще го забележат. Затова други получават наградите, защото са излезнали малко извън посредствеността си.
На мен пък тоалетчето на девет ми хареса. Много е в тренда, не показваше силикони, пъпове, задни части. Видяхме ѝ краката и то не голи. Повечето актриси са умопомрачителни на такива церемонии. Дори и такива, които много харесвам.

Аз ще ида да потърся остатъците от тиквеника.

# 729
За тоалета- аз съм от по- старомодните...Но щом е в тренда, Ок! Wink
За Чийдем- аз също не съм забравила за убийствата, които извърши. Надявам се, че и сценаристите не са забравили!
За наградите- и на мен не са ми важни, но това пренебрегване ме убива! Надявам се, че Чаатай не го приема така.
Но да отличиш един сериал за най- добър и, само единия от главната двойка за най- добър актьор, за мен е абсолютно необяснимо и неуважително.
Още повече, когато се отнася за актьор от величината на Чаатай Улусой! Neutral Face
Забравих да спомена, че и Джан Улкай е бил там, за да получи наградата на Uyukucu за най- добър филм.
(по една случайност пак с Чаатай в главната роля)

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 14:07 от NeZ_9

# 730
Момичета, здравейте Simple Smile
Много ми хареса 27 епизод. Мисля, че това ще е най-любимия ми епизод. Много ми хареса разговора по телефона. Толкова искрен Ешреф ❤️ Очите му пълни със сълзи, а на концерта с такова обожание я гледаше 😍😍😍
Такааа, аз лично много се забавлявам с Кадир 😀 сигурно ще ви се стори странно, но като гледах сцената където Кадир, Кенан и останалите гледаха през камера Ешреф, Садък (май така се казваше) и останалите как се гърмят, много се забавлявах как си чоплеха семките и накрая като умря, Кадир как вика пууу 😀 Кадир е много лош човек, но актьора е уникален. Да не се чуди защо уж е негативен герой, пък всички като го срещнат му викат Кадир баба 😀 и аз бих 😂

За Фарук и Айтен... Много жал ми стана за Фарук. Айтен си взе паричките и сега ще си замине някъде да си живее живота, а Фарук отново ще страда...а можеше да го спаси от този тъмен свят, в който е благодарение на нея.

На Нисан горката хич не ѝ е лесно. Замислих се, ако сподели с Ешреф за Динчер, че той е виновен за смъртта на Афра и му каже, че е разбрала за партньорството му с Кадир и информацията, която разкри Ешреф за Феридун, ще им светне много бързо, но... Нисан няма да каже нищо. Много ми хареса как каза на прокурорката, че ако трябва да избира между гроба и Ешреф да не е в затвора, влиза в гроба без да се замисли.
Нези, Чийдем още не знае, че Нисан работи за майка ѝ. На мен засега ми харесва Селма как се държи с Нисан. Тя е по-мила и използва Нисан наистина, за да накаже лошите, а не заради личния си интерес като дъщеря ѝ.

Интересно ми е как ще подължи Хъдър, след като разбра, че Кадир му е син. Ако Кадир умре, Хъдър дали би се обърнал срещу Ешреф?!

Нямам търпение за следващата серия ❤️
Хубав петък момичета! Simple Smile

# 731
Здравейте момичета,
Честото Рождество Христово,
бъдете здрави, нека има хармония, топлина и уют!
Аз изпуснах филма и не мога да го коментирам, но Нези за балатя рокля в момента в който я видях в И, не можех да повярвам, че е Демет това.....

Браво за наградите, 😉
Момичета, Чачо има нас, своите фенове....това е най важното❤️

Прекрасна празнична вечер ви желая, 🥂

# 732
Понякога имам чувтството, че стилистката мрази Демет. Толкова често изглежда ниска и набита, а не е нито едно от двете.

# 733
Хриси, и аз така мисля. Има тоалети, в които Демет изглежда слаба и висока, но има и такива, които подчертават всичките недостатъци, ако мога така да кажа.
На мен ми е много интересно каква ще е реакцията на Хъдър
На мен той ми изглеждаше дълбоко разтърсен от това, което чу.
Мисля си обаче, че няма да реагира с гняв към Ешреф. Не и веднага. Първият му импулс ще бъде вина- че е закъснял, че е пропуснал цял един живот, че истината е дошла, когато вече е твърде късно да предпази сина си.
С Ешреф реакцията му ще бъде сложна, защото то вече го е приел като син по дух, по ценности, по морал. И сега ще трябва да живее с факта, че човекът, когото е избрал със сърцето си, е прострелял човека, когото е изгубил по кръв. Обаче, това не е конфликт, който може да се разреши с обвинение. Това е трагичен възел.
А какъв ще бъде към Кадир, ако оцелее? Може би ще бъде различен. Няма да бъде строг, нито дистанциран. Ще бъде тих и отчаян  човек, който не смее да поиска прошка, защото знае, че няма право. Особено след разговора, който имаше с Ешреф, за закъснялото бащинство.
Дали ще стои до леглото му?
Това разкритие ще разруши напълно неутралността на Хъдър. Досега той балансираше между страните, между сираците, Ихтиар, миналото. От този момент нататък той ще трябва да избере - не между Ешреф и Кадир, а между каузата и кръвта. И това е избор, който ще го промени завинаги.
Ако Кадир оживее, може би  именно Хъдър може да се окаже човекът, който ще застане между него и Ешреф, не като баща, а като последна морална граница.
Но май ще се разделяме с Кадир, така че, ще стане още по- сложно.
Иначе и аз, като Lale, много харесвам актьора -направи страхотна роля!
https://www.instagram.com/stories/esref_ruya.turk/37956902365089 … hnMTY2ZTdvcGF2aA=

# 734
Дори и Кадир да не оцелее и да не успее да вземе отношение по темата кой е баща му, достатъчно е, че Хъдър знае. Знае кой е убил сина му, знае какво е сторил сина му, знае какви са били ценностите му и какъв живот е живял. Ако Хъдър разбере, че Кадир е убил бащинската фигура в лицето на Якуб Баба, ще има много интересен вътрешен сблъсък. Сблъсък, който е между очакванията и реалността.
Ако и Ешреф разбере, че е убил сина на Хъдър, ще е интересно как би се държал с него, какво би му казал.

Общи условия

Активация на акаунт