🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 23 863
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • AMS

Привет  и благодаря за споделеното!!!

Еп. 23. - Рейтингът е много добър, но не помогна на разследването.
При такъв рейтинг разследването още дълго ще се лута, ту в една ти в друга посока.
От всичките ми предвиждания, само едно се сбъдна  -
че Ърмак казва, че Нисан е информатор, но и то не е съвсем вярно.
Ешреф научи, че Нисан е "информатор".
Научи го не от Чийдем, а от Ърмак и то не затова, което е правила под натиск Нисан,
а затова, което не е правила, а именно, че е издала местонахождението на Туфан.
Чийдем блъфира Ешреф, като му каза, че полицията знае къде крият Туфан.
Ешреф се хвана и изпрати Муслим и Фарук  да проверят и Чийдем ги проследи.
Намери Туфан, по заръка на Кадир и щеше да го води при Кадир.
Прокурорката обаче я беше проследила и тя се изненада.
Чийдем  обаче отигра веднага топката и бутна Туфан в ръцете на полицаите.
По линията за миналото на Ешреф и Нисан пак съм до никъде.
Има едно парче от вестник от Бурдур, което Фарук трябва да разследва.
Снимката, която Нисан взе от дома на Динчер, пак се върна при него.
Пратил човек в дома ѝ да претърсва ...
Динчер пренася на стената снимките от миналото на Нисан и Ешреф 
и после подпалва всичко. Ешреф пак си спомни същата сцена
от нощта на убийството, но нищо повече.
Часовникът с инициали F.K. пак остава у Ешреф.
Динчерови убиха бившата асистентка.
Флашката от нея е в ръцете на Нисан засега. 
Пак лошите една крачка напред.
Пак въвеждане на разследването в заблуждение.
Разделени Нисан и Ереф няма лесно да стигнат до истината.
Но все в някои епизод ще стигнат до оня момент
след три години и половина, когато Ешреф разбира, че Нисан е Руя.
А този изблик на Нисан, че "ще убие" Ешреф" е отново намек,
да се върнем  към началото, където я няма Нисан.

# 76
Здравейте, момичета!
Този епизод определено ми хареса! Имаше от всичко 😍
Малко се посмях с Кадир и Кенан, бяха ми много смешни 😀 и как Кадир вика, е то дали оперираш човек или животно, то е все тая 😂
Според мен Чийдем отново предава Ешреф, за съжаление, а уж го обича. Всичките ѝ действия го показват...
Ставам фен на прокурорката. Харесва ми това, че не застана на страната на дъшеря си.
Жалко за Нисан, сега ще си признае, че е била информатор, без да е предала/казала на полицията каквото и да е било.
За мен Чийдем е истинския предател, дано Ешреф разбере, че всъщност заради нея хванаха Туфан...
Замислих се за тийзъра за втори сезон, където Нисан отива с детската снимка при Ешреф в затвора, сън ли ще е или истина 🤔
Хареса ми и реакцията на Хъдър с резултатите, за него е по-важно да оправят сираците. Simple Smile

# 77
Diva, Lale, благодаря ви за коментарите! Hug
Diva, да, Ешреф, още не се е доближил до Динчер, но мисля, че това предстои.
А може и Lale да е права и да предстои сцената от тийзъра. Макар че, аз възприемам тийзъра не като конкретна случка, а като насока за това, което предстои.
Едно е сигурно- нещата тръгнаха в посока, от която връщане няма.
А какво ще кажете за това,че  Хъдър изгори резултатите от ДНК теста и избра „удобното незнание“?
Какво според вас щеше да му каже Хъдър,  ако Фарук не ги беше прекъснал?

И още нещо, което разбрах от Х- тази серия е писана само от Etem Ozışık

Дано да продължи така!
Скрит текст:
Nanni, поздравления! Hug

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 21:31 от NeZ_9

# 78
Според мен, щеше да даде плика на Ешреф да види, не знам дали би му казал в прав текст или ти или Кадир ми е син. По-скоро като отвори Ешреф плика да му каже има ли съвпадение или не

# 79
Според мен в началото Хъдър искаше да разкрие на Ешреф, че търси сина си и,че може би е близо до него.
Но после се отказа.
Думите на Ешреф, че никакви лични цели не могат да го отклонят от целта му, че дори и баща му да застане пред него, той няма да се откаже от мисията си да защитава Сираците, го накараха да размисли.
Ешреф всъщност му каза нещо много болезнено за един баща- че дори и да се появи, вече е закъснял.Че липсата му е станала част от идентичността му.
Че смисълът на живота му вече не зависи от това дали има баща или не.
И това, според мен, беше ударът, който Хъдър не издържа.Маже би той искаше да намери сина си, докато това беше мечта.
Но се уплаши да го намери, когато това можеше да стане реалност.
Но пък от друга страна изгореният плик не означава, че истината е изчезнала.
Тя вече е в някаква система, знаят я хората, които са правили теста.
Имам предвид, че разкритието може просто да е отложено, но когато излезе, да бъде по- драматично, защото ще се появи в неподходящ момент.
Как мислите?

# 80
Оо да, със сигурност ще се разбере..резултатът е на един телефонен разговор на Неджля 😀
Аз си мисля какво има на флашката... Дали нещо свързано с Нисан, Ешреф или затова, че се занимава с наркотици. А може и да има нещо за стареца иНисан да помогне на Ешреф.
Ърмак не успя да намери нищо за него, бизнесмен бил и там приключи всичко. Възможно ли е Динчер да е сменил фамилията?
Мисля, че в разследването на Дива имаше инициалите на баща му във вестника, но не помня съвпадаха ли с тези на часовника? 🤔

# 81
  • Ямбол
Здравейте момичета 🤗. Изгледах епизода.Много ми хареса беше много динамичен изпълнен с много различни чувства. Имахме доста екшън и доста стратегии. Ешреф е отново във вихъра си.Огън направо. Никой не може да го спре. Нези и Дива много добре описахте епизода.
Вижда се че Ешреф започна да набира инерция и е една крачка по близо до истината,но много по далече от Нисан,която всеки момент ще научи абсолютно всичко.
Ешреф е огорчен и с накърнено достойнство мъж.Съмнението го разяжда отвътре,не може да си намери покой,не може да мисли рационално.Да обичаш означава да страдаш. Последното,което  искаше да му се случи беше точно това да се съмнява в човека който обича.Душата,мислите и сърцето му са разкъсани от мисълта за предателство.От Нисан към него и от него към Рюя. Дори той самия се чувства предател спрямо Рюя заради това,че си е позволил да обича друга жена.Нищо няма да постигне след като отиде при Нисан поне за сега така си мисля.Стига да не играе някаква игра за да се увери сам,че тя е предателят.
Това,което постигна Ешреф е че научи,че неговия почитател е жив,залови пратката с наркотиците,разбра,че има информатор и това може да е Нисан,направи стъпки да си върне хотела,което за един епизод е доста.
Чидо,ах отново остана  разочарована със сълзи на лицето.Нищо не получи  освен грубо отношение и студенина придружено от щипка сексапил с доза безразличие. Отново остана с пръст в уста,отритната от човека за когото копнее.Чувстваща,че никой не я желае и не я обича.Отхвърлена от майка си и от Ешреф. Тя е една наранена жена имаща нужда от топлина и обич.
В този епизод играеше доста умно,лавираше като ходеше по тънак лед,но игрите и ще станат на пух и прах.Играе с Кадир,играе с Ешреф,играе срещу майка си. Ще дойде момент в който примката на врата и ще стане много стегната и ще увисне. Много интересен е образа на прокурорката.Стана ми мъчно за нея определено я заболя да разбере,че има такава лоша дъщеря.Дъщеря на,която е дала живот,а именно тя е готова да отнеме нейния.Макар,че Чидо се притесни да не я наранят при стрелбата.Това не я прави по малко злодей или дъщеря със задни мисли.Кой по дяволите поръчва отвличане на майка си било и то само да я сплашат.Самото намерение е ужасно. Та прокурорката умело прикри това,че знае,че Чидо стой зад всичко и ще подлее вода на дъщеря си няма да я остави не наказана. Когато разговаряха с Нисан някакси се разчувства и прояви разбиране.
Може би не е такава лоша майка каквато Чидо я изкарва.Аз мисля,че тя няма нищо общо със смъртта на мъжа си.Може би Чидо си наосва дадени неща,който не са точно така.Прокурорката е силна жена,която е отдадена на дълга пред държавата.Жена обичаща работата си и довършваща делата си до край.Находчива и умна жена.Мисля,че ще предпочете дълга пред това да преглътне и прикрие злодеянията на дъщеря си особенно като разбере и за  убийството на Атиф.
Кадир за първи път ми се стори разтревожен за неговия довереник сякаш до сега не му пукаше толкова за него.Може би го е страх да не остане и без неговата подкрепа,да не остане изцяло сам. Казват,че самотата убивала човека. Въпреки,че го заведе във ветеринарна клиника му спаси живота даде му от собствената му кръв.Все още има нещо човешко останало в него.
Хадър човекът,когото  го е страх да се изправи лице в лице с истината.Тази истина,която може да му докара болка и разочарование или радост и гордост.Все различна смесица от чувства,но все придружени с  притеснение какво ако се окаже,че той не е моя син ?( Ешреф). Тук неговата не решителност  да научи истината я свързвам с това,че не иска да се налага да избира.Ако Ешреф се окаже синът му ще е доволен,горд и щастлив,че има такъв смел син,но ако се окаже Кадир гнилата ябълка няма да може да го преживее ще се чувства засрамен,сломен и разочарован,но ще се чувства длъжен към него като баща,а кой баща иска да види как двама мъже се изправят един срещу друг при положение,че един от тях е неговият син. Той много добре знае,че нещата ще завършат със смърт именно за това не иска да узнава истината все още, не и докато не се решат проблемите на сираците. Всеки човек го е страх от неизвестното.Страх го е да научи новина,която може да не му даде мир на душата. Но Неджля няма да остави така нещата.Тя ще научи кое е синът му.
Динчер подценява Ешреф и това ще му изиграе лоша шега накрая.Ешреф е по петите му както и Нисан.
Направи ми впечатление,че на Гонджа и се повдигна и каза,че било от алкохола,но според мен е бременна от Гюрдал.Доста пъти измачкаха чаршафите двамата.🤔 Вие какво мислите? Способен ли е Гюрдал да бъде баща ? Въпреки,че той самият е нямал такъв или това което е видял не е присъщо на един добър баща. Попитаха Ърмак дали харесва някого.Отклони въпроса като каза,че си има 4-ма.Има нужда да знае,че има някого до себе си.Кой е според вас харесва Ърмак 🤔 аз все още се чудя. Мюслюм как я гледа влюбен,но от далеч.Тихо мълком наблюдавайки я 💔.Мисля си,че Ърмак се разочарова от него ,защото Мюслюм не събра смелост да застане пред нея и да и сподели чувствата си , а говореше с Фарук. Мисля,че именно от това се огорчи.
И 4-мата силни доблестни мъже (Ешреф,Фарук,Гюрдал и Мюслюм) знаят,че предателство не се прощава и любовта не е за тях и че отслабва сърцето и разбърква мислите на човек,но тук всички се провалят.Фарук въпреки изневярата на Айтен продължава да я обича и откликва на нейните търсения.Гюрдал въпреки всичко все още се интересува от Гонджа.Мюслюм обича жена,която знае,че не трябва да си позволява да обича и накрая Ешреф мъжът,който обича една и съща жена с различни имена. Колкото и големи мафиоти да са" любовта е най-голямата болест,но и в самата нея се крие лек за болката " . Всеки от тях се стреми да бъде обичан поне за малко,да бъде важен за някого,да има някой до себе си,да бъде разбран.
Внучката на майка Ханифе освен крадла,да не се окаже и доносник на полицията.Аз обаче не можах да разбера кой каза на Чидо къде се намира Туфан.Не е Нисан, то е ясно в момента я набедиха напразно.Но кой е човека който клюкари ? Имаше възможност Нисан да признае хиляди пъти на Ешреф истината,ама все си замълчаваше от страх той да не и обърне гръб и да се откаже от нея.Тя няма да се спре пред нищо докато не разплете историята с Динчер до край .Надявам се,че знае какво прави.Но от собствените си лъжи се издъни два пъти и започва да губи контрол над себе си и лъжите си .Отностно Джерен дано не се разочароваме от нея в бъдеще. Четох доста спойлери дано не се окажат верни и да си бъде все така добра приятелка.
Песента,която пееха в ресторанта много добре отрази душевното състояние на Ешреф спрямо Рюя и Нисан.Беше красиво.Толкова е талантлив Чаатай нямам думи как толкова лесно пресъздава емоциите си.Нисан също ми хареса добре играе с очи особенно,когато са насълзени.Придават чувственост.Много добре се справиха.Нали Динчер беше казал,че той самият не е виждал старецът.Дали старецът не е неговият баща аджеба ? Но пък той според вестника е с прерязано гърло.🤔 Отново дадоха спомена с убийството Ешреф как го наръгва в  рамото едва ли го е убил.Ами ако майка му е убила баща му и заради това е прикована на легло или Нисан в опит да се отърве довършва започнатото и от стрес забравя всичко. Имам много въпроси дано получа отговори на всички. В следващия епизод борбата продължава с пълни сили определено ни очаква голям развой на събитията.
Извинявам се за дългия пост. ❤️ 😂😂😂
Скрит текст:
В другия епизод ще се снима на гробището.Нисан ще ни разчувства и ще ни накара да плачем с екшън действията,който ще предприеме. [spoiler/]

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 09:43 от roxy94

# 82
Не знам слагана ли е тук,  взех я от фейса

# 83
  • Ямбол
В новия фраг на 24 еп.Дали Ърмак преобръща с главата на долу къщата на Нисан търсейки следа,че тя е информатора.После Ешреф има видео файл на тела си.Възможно ли е това видео да е същото,което Нисан беше записала с тела си у дома и така Ешреф да научи истината ? Или хората,който преобръщат всичко са хората на Динчер търсейки флашката на асистентката,но Нисан си я пази доста добре.Но по вероятно е да са хората на Динчер щом Нисан в трейлъра казва,че са търсили флашката. Сега като се замисля,не едва ли е Ърмак тя няма да направи такова нещо ,не че не е способна ,но едва ли е тя.🙄🤔 Вие какво мислите ?Фарук каза нещо, което уцели право в целта: това вече не е същият студен, пресметлив Ешреф. Това е влюбен мъж, който се лута и не мисли разумно ...“ това ми напомня за Гюрдал ,когато каза на Нисан, че ако Ешреф се влюби в нея, ще се превърне в луд и всички ще се изгорят...

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 01:56 от roxy94

# 84
Привет!
Току що изгледах серията. Хареса ми, щом без прекъсвания я изгледах.
В тая серия имаше доста забавни моменти, Кадир като закара Кенан при ветеринарната клиника и го оприличи за животно и двамата бяха много забавни. Особено за кръвната група със глас се смях. Другия момент, който ми беше забавен Гюрдал в хотела проговори и на английски смеси го с италиански, ама на турски си подкара най-добре. Голям образ!
Хареса ми Нисан без грим, без червило, натурална Демет има по- хубаво излъчване. (Или на мен така ми се струва)
Не ми хареса, обаче как държи сметка на Ешреф. Ама една ревност, та ще го убие, едно елементарно държание, все пак е зряла жена. Нещо не ми хареса такова поведение, по принцип не харесвам "ревността"  като качество. От нейна страна беше много елементарно показано. По- скоро слабичка и беше репликата  трябваше нещо по-силничко като сценарий, "neyse". Викане, крещене в повечко ми дойдоха. Елементарна реакция на влюбена жена.
При условие, че го подцени пред Динчер. Откъде набра токова смелост, че да пита Ешреф : "Какво правихте с Чийдем" (нещо такова), прозвуча  ми детински.
Жал ми стана за Ирмак, тя дори не може да се влюби горката, заобиколена от четирима все с неприятности забъркани. Мюслюм иначе грижовен към нея.

От всички пеещи в епизода, най-правилно пееше Мюслюм,  Ешреф беше потънал в мислите си, очаквах да се включи. (Чаатай  пее по принцип има плътен глас). Песента беше лирична и много ми хареса текста.
Много мъдро решение на Хадър, след ДНК резултата можеше да се почувства вина, получи се страхотно, такъв развой ми хареса. По-добре да незнае въпреки, че ми се струва, че в  последната серия ще стане ясно.
Екшънните много оригинално бяха изпипани.
Исками се вече Ешреф да разбере, че Динчер е замесен и е ортак с Кадир.
Впечетлена съм от играта на Динчер,  имам впредвид актьора много добре си играе ролята.
Ешреф без проблем сам си превърза с бинт  лявата ръка и за медик става. Много сръчен Чаатай,  всичко му се отдава с дясната ръка.
На мен не ми стана ясно за флашката, която Фулия даде на Нисан. Ще стане ясно следващия епизод.
Изобщо сериялът ни обхваща все теми от ежедневието - поръчково убийство, наркотици по химичен начин създадени, разпространяване в Европа чрез италианската мафия (най-старата) и т.н.

И много болно ми стана накрая Ешреф за какво отива при Нисан, тя за какво се сеща. Толкова я обича, че не може дори да допусне, че го е предала. Това е любов! Много ми е интересно от тук насетне какво ще стане точно в тая посока, как ще и прости Ешреф? Много ще му е трудно, да отстъпи от принципите си не е лесно, никак няма да му е лесно на Ешреф ще иска по-скоро да умре.
Не случайно Фарук и Професора се притесниха допускайки, че сам може да се изложи на куршум.
Ешреф е силен!
Да видим как ще преодолее тая криза.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 02:39 от eliet

# 85
Добро утро! Coffee
Roxy, Ели, благодаря за обширните коментари! Прочетох ги с интерес с кафето.
Преди да ви отговоря нося Инстаграм стори на Кубилай Тат, който съобщава за броя на зрителите, гледали Uykucu

Надявам се, че скоро Ферман ще доплува и до нас. Wink

Сега към Ешреф.
Roxy, аз също си помислих, че Гонджа може да е бременна, защото акцентираха върху това, че и се гади. Wink
Ще ми се да видя реакцията на Гюрдал. Той със сигурност би бил по- добър баща от своя, но определено ще се уплаши.
Ели, доносник няма. Чийдем излъга Ешреф, че полицията е открила Туфан и той прати Фарук и Мюслюм да проверят. Така тя успя да ги проследи и стигна до него.
Без да иска Чийдем направи така, че Нисан се оказа доносник. Не, че не би го направила и нарочно! Grinning
Чийдем играе опасна игра, но майка и е една крачка пред нея, очевидно и интересното е тя от къде разбра. Може би нейни хора следят Чийдем?
Колкото до Нисан, тя изпитва притеснения, не защото е предала Ешреф, а защото се е съгласила да "играе" с Чийдем. Всъщност тя е неин съучастник, защото прикрива престъпленията и- убийство, което си е съучастничиство.
Аз също се чудя какво има на флашката.
Фулия каза, че ще опита да събере информация от близки до Динчер хора.
Какво ли е намерила? Нисан е изплашена, защото разбра, че всичко, което прави Динчер за нея е само повод да я държи близо до себе си.  Дори е продуцентската му компания е създадена заради нея.
Това, което ми направи впечатление, че Фулия и каза, че Динчер я е открил, след като е видял видеото, в което пее на улицата.
Значи той сравнително от скоро я следи.
Дали тя го е завела при Ешреф? (без да знае, разбира се)
На таблото на Динчер имаше предимно изрезки, актуални снимки на Ешреф и нейните от детството.
Така или иначе, предстои Ешреф да разбере, че някой го преследва, заради това, което е направил на 15 години, защото Фарук ще открие статията.
На него още в началото Динчер му се стори познат, може и да успее да събере 2+2,  а като прибавим и инициалите на часовника и да се досети нещо.
Вече нямам търпение за следващата сряда.
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 86
Да започнем деня с усмивка и да не забравяме кафето-горещо, ароматно, сгряващо тялото и душата!
Добро утро, момичета  прекрасни!☕

Ешреф започна да връща лентата назад, как само си спомни думите на Нисан "какво ако е работила за полицаята..." и той дори не искаше да си помисля.
По същия начин ще почне да се напряга за това от къде му е познат Динчер.
Колко до Гонджа и аз в първия момент си казах "хоп, бременна", но ми струва, че са напиха, нямат опит с алкохола жените, отпуснаха са без мъже, май и Йърмак залитна по стълбите.
Докато Ешреф една бутилка алкохол си я оправда, но се напи, милият. Много добре пресъзда Чаатай образа на пиян Ешреф. Той има опита от Пиями-"Шивачът".

Ще се радвам "UYKUCU" да дойде в България. Чаатай е и с български корени и български гражданин стана, ха, тоз късмет. Ще отскоча до София едно кино да направя. Може да се организираме заедно да го гледаме. Мечтите са безплатни, нали знаете.😉

Желая ви лек и спорен ден, с много настроение и усмивки!🍀

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 12:22 от eliet

# 87
  • Ямбол
Хубав ден и от мен момичета! Официално Нисан се е преместила в друг дом.Снимата където вървят заедно до колата на Ешреф казват,че е направена от комплекса където ще живее Нисан.Всички в twiiter се чудят каква грижа за кожата полага Нисан понеже изглеждала чудесно?

# 88
Здравейте,

Аз се съмнявам, че Uykucu ще дойде така масово в България. Неговият български корен няма нищо общо.

# 89
И аз много ще се радвам, Ели!
Дано!
Инстаграм стори на Кубилай Тат

Общи условия

Активация на акаунт